HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 kolejna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 następna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 zwłoki orzełka z rogatywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 tył na zakrętkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 resztki magazynka chyba polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Odznaka Korpusu Kadetów nr 1 jest według mnie kopią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 z rogatywki strażackiej metalowe odznaki łącznie 4szt.+orzełek niestety tylko to mi zostało reszta wymieniona na niemczyznę:-0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 stock84 nie twierdzę że nie bo nie wykopałem jej tylko ortrzymałem kiedyś z innymi gratami a że miałem fotkę to wrzuciłem polskie odznaki to nie mój temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 i taka zakrętka nie jestem już jej właścicielem ale musiała być rzadko spotykana ponieważ dostałem za nią ładną kasę jak za zakrętkę przyznaję sie bez bicia że sprzedałem u kolegi:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 miedż lub mosiądz srebrzony napis wzór zastrzeżony podejrzewam że od jakiegoś orzełka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 i to na tyle mam gdzieś jeszcze fajną manierke polską z ładnym motywem imię nazwisko i inicjały właściciela jak poszukam to wrzucę fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Magazynek czechosłowacki do ZB.vz.26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 mam taką samą nakrętkę, tyle że z aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 tył, znalazłem ją w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 @ Hasag ten Twój magazynek to będzie pewnie od cz.https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum13/cz_vz26_792.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 13 Styczeń 2012 Share Napisano 13 Styczeń 2012 dzięki dzieci3 a kolego sturmpanzer73 gdzie trafiona jezeli mozna wiedzieć bo moja na pomorzu koło starej kolei 60km od gdańska w stronę grudziądza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Taki wariat, rzadzizna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 wrzuca tu jakieś śledzie od harcerskich namiotów albo inne szaszłyki ;-)Bana Mu! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiku Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Tylko dlaczego ten śledź ma zacisk do przewodu i dlaczego takie śledzie znajduje się z polskim przedwojennym sprzętem łączności?http://www.rkd.friko.pl/uziom-1.jpgZnam kilka takich znalezisk na polskich stanowiskach, niestety dokumenty póki co milczą o tym typie uziomu, ale coraz bardziej jestem przekonany do jego polskości.Gdzie ten wyszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 14 Styczeń 2012 Share Napisano 14 Styczeń 2012 Panie Piotrze, ale właśnie dlatego się głupio uśmiechamy razem ze Stock'iem ;-)pozdrawiam.Dawid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Fiku kiedy zorientowałem się o polskim pochodzeniu tego śledzia", dzięki twojej stronie, pokazałem go przekonany o jego rzadkości pewnej osobie.Osobie która już w latach siedemdziesiątych chadzała po polach bitew krasnobrodzkich i tomaszowskich.Oczywiście nie zdradzałem czym może być ten śledź" jak się okazało wcale nie musiałem.Usłyszałem:O, kołek uziemiający.Pokaż...Wyłaziły takie na wiosce X i na pozycjach pod wioską Y"(pozycje wrześniowe)Pokazuje palcem na główkę śledzia:Tu powinno być bicie"Informację następnie potwierdził bez wzruszenia mój kumpel dobrze obeznany we wrześniu.Więc polskie pochodzenie tego śledzia" jest potwierdzone.Ten wyszedł w okolicach Tomaszowa, nie w z ziemi.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Taki wyskoczył nad Nysą Łuzycką,nie wiem czy to pamiątka po forsujących rzekę czy raczej po wop-kach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 16 Styczeń 2012 Share Napisano 16 Styczeń 2012 HASAG 40, tą nakrętkę trafiłem w okolicach Grudziądza, wśród pruskich śmiecipozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.