Skocz do zawartości

Wysyłka wykrywacza na serwis.


tomala_kikol

Rekomendowane odpowiedzi

Szybko i tanio?

Poza tym, że pomijaj firmy" typu GLS, OPEK, Siódemka*, to nie załatwiaj bezpośrednio w firmie k. ale przez rokerów", którzy mają podpisane umowy z większością takowych.
Przy hurtowych zakupach/umowach, z miłą chęcią dzielą się wynegocjowanym rabatem.

Ja, standardowo, korzystam z TNT, UPS i DPD.






* prywatne i zawodowe doświadczenia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Popieram słowa visa po kilku dniach sie ładnie tłuszczyk oddziela, a wszyscy wiedzą że smalczyk najzdrowszy:)


Polecam firme\\stronę: https://www.kurjerzy.pl/
Wysyłkę palety załatwiłem szybko i sprawnie, więc z paczką tym bardziej nie powinno być problemu.
HOWGH
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja do tej pory najmniej problemów miałem z DPD. Zawsze wszystko było ok. Z UPS miałem taki problem żę zaginęła jedna z dwóch paczek (ale to na 90%celowe działanie kuriera z którym miałem zatarg przy odbiorze). Co do TNT to nagminnie zostawiają mi nawet drogie paczki po sąsiadach (bez wcześniejszej konsultacji telefonicznej ze mną) reklamację mogę sobie w .... wsadzić bo nikt nie raczył nawet na nią odpowiedzieć.

Więc moim zdaniem tylko DPD, można zamówić no przez stronę: www.furgonetka.pl
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

PRZEPIS NA GULASZ Z KOTA:
mięso kota ok. 1 kg
cebula 3 szt.
czosnek 2 szt.
papryka słodka 1 łyżeczka
przyprawa typu vegeta 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka
liść laurowy 1 szt.
pieprz 0.5 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 30% 3 łyżeczka
por 0.25 szt.
marchew 0.5 szt.
olej 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania). Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor. Dodać, cebulę, pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso. Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem. Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek. Majeranek i koncentrat pomidorowy. Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało). Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min. Podawać z ziemniakami lub makaronem. smacznego! ;)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie