Eastlegion Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Ciężkie, nie ciężkie - przynajmniej jest. Kto buczał i na kogo, tego nikt nie wie, oprócz buczących.Miejsce i okoliczności raczej kiepskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 i byle tak dalej, wystarczy nie rozróżniać lewej od prawej i możemy po całej,... caluteńkiej Europie śmigać samochodem i mówić jak ty tu na forum, że gdzieś jest odwrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 eastlegion dawniej ostlegion"- (strasznie przygłupi nick wybrałeś) Ciężkie bo ciężkie to twoje myślenie ale faktycznie, muszę przyznać, że jest... Zamiast wykazywać się w polityce, zawsze możesz w w historii i identyfikacji... Czego sobie i forumowiczom życzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matidkw Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 VIS1939 co do linku z grobami to sam będąc do niedawna na studiach jeździłem na cmentarz w centrum Torunia sprzątać groby żołnierzy, lotników itp. Wkurza mnie to, że w wielu miejscach w Polsce groby obrońców kraju są zaniedbane. Jeśli chodzi o chodzenie z wykrywaczem, to mimo oficjalnego prawnego zakazu popieram to, lepiej żeby ktoś miał te przedmioty w domu niż, żeby zgniło w ziemi . Co do flagi, chodzi mi o umiłowanie ojczyzny i jej historii, a nie obecny wstyd i uznawanie siebie za obywatela świata. Nie ma wychowania w patriotyzmie, dzieciakom bardziej imponują czarni z łańcuchami na szyi ujający się" na Brooklynie niż historia i patriotyzm . Pamiętam ze jak byłem w podstawówce jeździliśmy sprzątać groby żołnierzy, obecnie tego nie ma, ze względu na opory rodziców i teksty: Ja im nie kazałem ginąć więc czemu moje dziecko ma im sprzątać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Nie tylko brak szacunku do naszych narodowych bohaterów ale i do historycznych pomnikow , przykladem jest nasz bofors z obrony Starachowic w 1939 i walajaca sie pod nim butelka po winie...brak slow , wokol walalo sie pelno smieci butelki i kapsle powtykane w dzialo az cholera czlowieka bierze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 3 Wrzesień 2011 Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Gdyby to był asz" Bofors 40mm,to już dawno by go rozkręcili i sprzedali na alledrogo.Jest to radziecka armata przeciwlotnicza 37mm wz.1939(61-K)Na przeciwko pomnika jest stacja benzynowa,co czyni go mocno atrakcyjnym i mało przypałowym" miejscem dla miejscowej żulerni w godzinach wieczorno-nocnych.Taka karma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Widac czlowiek musi sie jeszcze podszkolic ;] , ta armata i tak juz ma porozkręcane niektore elementy ale sam fakt ze to pomnik historyczny ludzie powinni docenic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Syf przy pomniku to jeszcze pikuś,największą zniewagą i żenadą dla tych wydarzeń i pomnika jest ten oto cyrk:http://www.youtube.com/watch?v=RlDeBENIzxI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Tak jest,wszelkie reko w Starachowicach powinno być zabronione. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 nieee no teraz to pojechali po bandzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 martian (że niby z marsa?), wyluzuj nieco.Spinasz się, spinasz i nic z tego nie wynika.Wykazuję się tam, gdzie mam ochotę, a nie tam gdzie wykazywać się wypada.Póki co nikt nie ma monopolu na politykę, która w Twoim wydaniu to istne curiosum... Czego sobie i forumowiczom współczuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Tak siedziałem wczoraj i oglądałem tv i coś mnie uderzyło jak była rocznica wybuchu wojny to polskie kanały tv konkretnie nic nie dały do oglądania,lecz zamach 11 września to już miałem wrażenie że w warszawie się wydarzył, co kanał to relacja i informacja no i jakieś filmy też były. Ciekawe jak przemilczą 17 września pewnie nawet wzmianki w tv nie będzie paranoja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Szwejk 4Bo Hameryka to najnajnajwazniejsze panstwo na swiecie, regularny pepek swiata. A dlaczego? - bo wszyscy na calym swiecie chcemy ogladac Amerykanska TV. Koniec. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 A de meritum, doloze ze 2RP ktora budowali moi dziadkowie, ze wszystkimi wadami, rokowala wielkie nadzieje. Niech swiadczy temu to ze gros spoleczenstwa stanela stanowczo do walki o Nia bez wzgledu na stan posiadania, narodowosc czy poglady polityczne. Czesc ich pamieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 szwejk4, a może to dlatego, że 11.09 dotyczy nas bezpośrednio a 01.09 to dość odległa historia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 może to dlatego, że 11.09 dotyczy nas bezpośrednio" mimo całej tragedii jakoś tego tak nie odczuwam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 AKMS - oczywiscie to prawda do pewnego stopnia ale mialy miejsce i maja codziennie miejsce wydarzenia rownie lub czesto bardziej tragiczne i wstrzasajace i jakos przechodza one bez komentarza prasy miedzynarodowej. Dla porownania AIDS dopiero stala sie choroba znana, z calym medialnym cyrkiem z tym zwiazanym, dopiero gdy zaczela dotyczyc Amerykanow. Przez poprzednie 10 lat zabila miliony ludzi w Afryce prawie bez zadnego echa w prasie swiatowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 12 Wrzesień 2011 Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Tak ale 1 września 39 to nasza historia i tragedia naszego narodu o której raczej nie wypada zapominac ,co będzie gdy umrą już wszyscy świadkowie tamtych dni przestaniemy o tej zbrodni wspominac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.