samgnus Napisano 18 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2011 Witam! Od kilku już lat dowiaduję się z najpopularniejszych Naszych mediów,jak to u Nas dobrze,jak opieramy się kryzysowi jako jedyni w Europie,jakimi jesteśmy liderami,itp.I po roku przerwy znowu jadę do Italii i Chorwacji,po drodze Czechy,Austria,Słowenia.I co się okazuje ?! Włosi mają te same ceny,co rok temu,w pozostałych Krajach to samo....Ba niektóre ceny są niższe niż rok temu...Więc.gdzie ten kryzys i kto faktycznie za niego płaci ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 Niech kol, zapoda sobie TVNa biznes" - sporo wyjaśniają.To nie takie proste Samgnus.We Włoszech już zaczynają się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m4sherman Napisano 18 Lipiec 2011 Share Napisano 18 Lipiec 2011 I tu zgodzę się z kol. Samgnusem. Skoro jest tak dobrze, jak mówią, to czemu jest tak źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Tylko że te nasze panienki z rządu powtarzają że dobrze i tanio to już było a ja mam pytanko kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Nikt tu nikogo na siłę nie trzyma przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 No naprawdę super myślenie nie ma co bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Jeżeli większość Polaków myśli podobnie to - żegnaj Polsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Dawno temu napisane, ale dalej aktualne...EmigrantomChoć Kanada się słodko uśmiecha,Australia mirażem kusi, nie możemy wszyscy wyjechać,ktoś w tym kraju pozostać musi.Na tej ziemi fars i tragedii,co tak trudna jest do kochania,coś winniśmy tym, co polegliw swoich zrywach, wzlotach, powstaniach.Jeśli ojce nie żyli na darmo,nie frajersko walczyli o mowę,czy nam wolno swych mózgów karmąpaść beztrosko potęgi światowe ?Za wygody, za pokój z wanną,pełne sklepy i piękne niebo,za banany, za mięso, za szamponrodzić dzieci Niemcom i Szwedom ?Na angielski przełożą nam pacierz,a wspomnienia się same uproszczą.Trudno przecież żyć w rezerwacie, by wyginąć z indiańską godnością !Tutaj chude brzózki i piachy,i mieszkanie za lat dwadzieścia,złe prognozy, ponure strachy,ot, po prostu same nieszczęścia.Ile łatwiej jest patrzeć z daleka,gdy się pójdzie z owczą gromadą,a jeśli ktoś na to czeka,kiedy wszyscy już stąd wyjadą ?Może ktoś już zaciera łapki,kiedy innym serce się kraje ?„Załatwili się sami, Polacy!”.Więc, gdy o mnie idzie, ja zostaję !. Marcin Wolski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 W Polsce jest tak dobrze, ponoć średnia krajowa to 3.500-4000zł ???? Tylko jakoś większość ludzi, których spotykam zarabia 1360zł a tą wysoką średnią nabijają, prezesi spółek, dyrektorzy i inni cwaniacy co mają po 20.000tyś albo po 200.000zł na miesiąc i potem wychodzi na to że średnia u nas taka wysoka hahaha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Panie i Panowie- Wam się aby Fora nie pogibaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Oj daj trochę ponarzekac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 A może to zalążek nowego działu ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Polska owszem jest ale tylko na mapie (jeszcze),nawet język jest wypleniany i polskíe słowa zastępowane są angielszczyzną (rozejrzyjmy się wokół). Prawdziwa Polska umarła dawno temu wraz z Marszałkiem Piułsudskim,potem byli tylko oszuści i złodzieje którzy zawierzyli w wątpliwe sojusze z Francuzami i Anglikami. Dziś ci którzy kiedyś wojowali z Polakami ,wywajchowali nas w pokojowy sposób,wykupują nasze ziemie bo ich na to stać i pozwala prawo.Przyszło na to że Polak ryje na niemieckiej ziemi za kilka euro (podczas okupacji tyrał za miskę zupy) a Polskie kobiety w Niemczech wycierają dupy zchorowanym SS-manom którzy dogorywają w dostatku. Czy o taką Polskę wykrwawiały się całe dywizje we Wrześniu? Panowie o jakiej wy Polsce mówicie?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 P.S.Zapomniałem dopisać o niemieckich nazwach miejscowości na opolszczyźnie,kiedyś przejeżdżałem przez Radłów a dziś przez Radlau i zastanawíam się gdzie jestem czy w Polsce czy w Rzeszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 samgnus nie masz gdzie żółci wylewać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Pewnie, ze super myślenie.Polska to taki dziwny kraj, jak mawiał Zulu -Gula.Kraj pełen masochistów. Wszystkim jest tak źle, wszystko takie be, a jednak tu mieszkają,żyją, i pracują.Ja nie narzekam, chociaż zarabiam raczej mało i wszystko drogie.Staram się raczej widzieć szanse i możliwości,a nie popadać w martyrologiczny patos.Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę...Piłsudski, owszem, wielkim Polakiem był. Szczególnie gdy popracował" w 1934 nad konstytucją.Nastąpiła by dyktatura, tak modna w ówczesnych czasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 19 Lipiec 2011 Share Napisano 19 Lipiec 2011 Jeśli ktoś chce pracować i dysponuje minimalnymi umiejętnościami - problemu nie widze.Ja codziennie robie ok. 200 km. - nie narzekam :)Wolne robie kiedy chce. I wcale nie jestem jakiś onzo" - dwie osoby w firmie starczą. A i wykrywke ze sobą ciągam...Jako dyrektor udzieliłem sobie pozwolenia. ;)A iluż wspaniałych ludzi przy okazji spotkałem...opisać nie sposóbOszczędnością i pracą ludzie się nie bogacą...Bogactwo bierze się z pomysłów :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Widzisz jak bym chciał to już dawno bym u hansa zaiwaniał czy też jak mój brat po świecie się włóczył ,tylko ja mam to w nosie.Kokosów nie mam ale jakoś daję sobie rade;)a czy chleb na obczyźnie smakuje lepiej pozostawiam kolegom do oceny,tu się urodziłem tu żyję i tu mam zamiar umrzec bo to moj kraj.Tylko czasem trzeba do kogoś ryknąc lub dac mu w papę by żyło się lepiej,od taki dziwny kraj;)i nie ważne kto rządzi prawy lewy czy inny matołek byle by rządził mądrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 Nic dodać,nic ująć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.