wiktoro98 Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 Witam.Chciałbym się dowiedziec jak czyścic łuski, by można było odczytac bicia na spodach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Najlepiej u mnie sprawdza się metoda, aby denko pocierać o papier wodny. W ten sposób nic się nie zetrze, a co ma być widoczne - będzie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Ewentualnie jeszcze dla wyostrzenia efektu, choć nie zawsze to działa, jest wypolerowanie po zastosowaniu tamtej metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 nie wiem czy gdzieś można to dostać ale pasta do czyszczenia zaworów bdb do wszelakich łusek itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 Coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 a jak dokładnie robic autolizę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k-szela Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Druciak do garów:) Taki z stalowych pasków, nie niszczy, a czyści polecam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 To zapoznaj się z tym, do czego służy pasta uszczelniająca i wyszukiwarka na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 Uprasza się o nie denerwowanie moderatora i trzymanie tematu. Kolejne porzątkowanie wątku pomimo mej wrodzonej leniwości może czymś zaowocować :)Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 14 Lipiec 2011 Share Napisano 14 Lipiec 2011 ja używam takiego czegoś http://ogrzewanie.top100.net.pl/dane/full/1dc8123e82184a50ad14acf2980269d5.jpgpare razy denko przetrzeć i ładnie bicia widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2011 a jak to się nazywa kolego marv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Przetrzyj najzwyklejszym druciakiem do garów,a nie będziesz cudował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 To jest czyścik do miedzi :) ale możesz też użyć zwykłej gąbki kuchennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 welna stalowa,do kupienia w sklepach budowlanych.ja uzywam 00 lub 000.przecieram je w czystej wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerharnas Napisano 4 Sierpień 2011 Share Napisano 4 Sierpień 2011 Ja używam różnego rodzaju szczoteczek miedzianych lub mosiężnych i jestem zadowolony z efektu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 Rozebrałem odkurzacz tzw. Marysia", wyciągnąłem silniczek z akumulatorkiem, i zamontowałem do kawałka deski, na to nabiłem małą szczotę mosiężną za 2 zł i mam taki sprzęt, że łuski jak nowe po czyszczeniu. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 6 Sierpień 2011 Share Napisano 6 Sierpień 2011 Zbyniek-ale tak z przymrozeniem oka -prawda wandalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 A coooo! kątomierz bo zaczęło wylatać" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 LITOŚCI!!!! Ja rozumiem że to działa ale okrutnie uronga kulturze technicznej. Nie wstyd Koledze przyznawać się do wykonania czegoś takiego? Licze na fotke po poprawkach konstrukcji.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Dzięki Cyro :) Nie mam czasu i chęci na modyfikacje, bo już nie czyszczę łusek od bardzo dawna. Chyba że znajdę inne zastosowanie dla niej, to pomyślę nad elegantsiejszym wykorzystaniem dostępnych mi materiałów.Jak to mówią: Potrzeba jest matką wynalazków" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Panowie, ale modzicie:) Do łusek przecież prosta sprawa - płyn kiwi do mosiądzu i miedzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Wydać 15 zeta za 150ml płynu,który i tak nie ruszy grubszego nalotu...Toś pan wymodził:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 7 Sierpień 2011 Share Napisano 7 Sierpień 2011 Dokładnie, kiwi można zastosować na sam koniec aby miały połysk i nieco były zabezpieczone,z grubym nalotem nie ma żadnych szans. Po wtóre łusce nadtrawionej kwasami humusowymi nie pomoże żaden specyfik,takie lepiej zostawić w pierwotnym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 10 Sierpień 2011 Share Napisano 10 Sierpień 2011 I tu sie zgadzam z Karabinem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kropton Napisano 14 Sierpień 2011 Share Napisano 14 Sierpień 2011 Ja używam wełny stalowej 00 - wychodzą świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.