junkers323 Napisano 16 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2011 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110616/POWIAT0105/652221223 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Całkiem ciekawe zbiory w tej kolekcji.Pociski moździerzowe,granaty i trotyl to raczej były saper zapaleniec.Dużym brakiem wyobraźni się wykazał strasząc że wysadzi dom mając tak niebezpieczną kolekcje.Z drugiej strony może to zatrzymanie mu i jego bliskim życie i zdrowie uratowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Kolekcjoner" !!! Świr i tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Jakby mu łeb urwało to przynajmniej rodzina miałaby spokój. Psychol a nie kolekcjoner,do tego degenerat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 godnie z ustawą o broni i amunicji właścicielowi odnalezionych przedmiotów grozi .... !!! kara aresztu albo grzywny" -to ostatnie słowa rzecznika Policji.Nie bardzo rozumiem, może ktoś mi wyjaśni. A może tylko nagana z wpisaniem do akt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Oby takich baranów łapali jak najwięcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Nie życzcie chłopu zle,on już i tak jest pogrążony po same..pachy.Szczęście,że nikt nie ucierpiał.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 @DOMILUD, podejrzewam że rzecznikowi lub pismakowi się coś pomyliło. Areszt?Grzywna? nie możliwe,no chyba że jako recydywa ma ulgę:)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 co ja tu widzę kilka granatów możdzierzowych ,czy posiadały mat,w postaci trotylu ???trochę amunicji ćwiczebnej lub sygnałowej ( do 6 mm bez wymaganego pozwolenia)kilka naboi do mosina mosiężne podejrzewam z 1 wojny czy biegłemu odpaliły ?? kilka noży do 98 k pełno tego na straganach,jak będzie się dobrze bronił to wyjdzie z tego w najgorszym wariancie 1 na 2 ,w zawieszeniu ,ostatnio mój kolega został uniewiniony za posiadania kałacha bez clk i kilku smieci z ziemi wyrok i akt oskarżenia będę miał za jakiś czasz.jakby nie było precedens w naszym kraju,można się zawsze powołać,co wy tu piszecie areszt grzywna za co ???????? myślę że trzeba kraj naprawiać a nie go gnoić, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 acha za elementy w postaci części do mg 34 i 42 nasze ustawodawstwo nie przewiduje kary,możliwy jest wariant konfiskaty na rzecz skarbu państwa,przekażą do szkół przedszkoli,,może muzeum.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 gość nie posiadał broni palnej , opisanej w ustawie,zapraszam do zapoznania się z ust,o broni i amunicji.a nie pisanie wyroków,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 prawdę mówiąc to nasze sądy i sędziowie nie mają odpowiedniej wiedzy ,nawet nie znają dokładnie ust.w mojej sprawie sędzia poważnego sądu zaznaczył że posiadanie broni palnej sprzed 1750 rokiem podlega pod ust.hihihihihi i co ja tu mogę,po prostu żyjemy w ciemnogrodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 To był już trzeci wjazd" do tego człowieka. Za pierwszym razem podobno znaleziono trotyl w kostkach ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 podobno do dużo ale czy na pewno,mi też już raz wysadzili puste skorupy w 1994 r,więc ciężko się określić daję głowę że raczej wynik a nie trotyl,za to wędruje się do puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 policja też kłamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTS Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 Ten artykuł napawa optymizmem.Posiadacz tego arsenału nie został nazwany kolekcjonerem.Chociaż niektórzy odczytali to co chcieli,albo zasugerowano im to w mało inteligenty sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.