Skocz do zawartości

ładną kolekcję ktoś stracił :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Całkiem ciekawe zbiory w tej kolekcji.Pociski moździerzowe,granaty i trotyl to raczej były saper zapaleniec.Dużym brakiem wyobraźni się wykazał strasząc że wysadzi dom mając tak niebezpieczną kolekcje.Z drugiej strony może to zatrzymanie mu i jego bliskim życie i zdrowie uratowało.
Napisano
godnie z ustawą o broni i amunicji właścicielowi odnalezionych przedmiotów grozi .... !!! kara aresztu albo grzywny" -to ostatnie słowa rzecznika Policji.
Nie bardzo rozumiem, może ktoś mi wyjaśni.
A może tylko nagana z wpisaniem do akt?
Napisano
@DOMILUD, podejrzewam że rzecznikowi lub pismakowi się coś pomyliło. Areszt?Grzywna? nie możliwe,no chyba że jako recydywa ma ulgę:)
Pozdro
Napisano
co ja tu widzę kilka granatów możdzierzowych ,czy posiadały mat,w postaci trotylu ???trochę amunicji ćwiczebnej lub sygnałowej ( do 6 mm bez wymaganego pozwolenia)kilka naboi do mosina mosiężne podejrzewam z 1 wojny czy biegłemu odpaliły ?? kilka noży do 98 k pełno tego na straganach,jak będzie się dobrze bronił to wyjdzie z tego w najgorszym wariancie 1 na 2 ,w zawieszeniu ,ostatnio mój kolega został uniewiniony za posiadania kałacha bez clk i kilku smieci z ziemi wyrok i akt oskarżenia będę miał za jakiś czasz.jakby nie było precedens w naszym kraju,można się zawsze powołać,co wy tu piszecie areszt grzywna za co ???????? myślę że trzeba kraj naprawiać a nie go gnoić,
Napisano
acha za elementy w postaci części do mg 34 i 42 nasze ustawodawstwo nie przewiduje kary,możliwy jest wariant konfiskaty na rzecz skarbu państwa,przekażą do szkół przedszkoli,,może muzeum.??
Napisano
gość nie posiadał broni palnej , opisanej w ustawie,zapraszam do zapoznania się z ust,o broni i amunicji.a nie pisanie wyroków,pozdrawiam.
Napisano
prawdę mówiąc to nasze sądy i sędziowie nie mają odpowiedniej wiedzy ,nawet nie znają dokładnie ust.w mojej sprawie sędzia poważnego sądu zaznaczył że posiadanie broni palnej sprzed 1750 rokiem podlega pod ust.hihihihihi i co ja tu mogę,po prostu żyjemy w ciemnogrodzie.
Napisano
podobno do dużo ale czy na pewno,mi też już raz wysadzili puste skorupy w 1994 r,więc ciężko się określić daję głowę że raczej wynik a nie trotyl,za to wędruje się do puszki.
Napisano
Ten artykuł napawa optymizmem.Posiadacz tego arsenału nie został nazwany kolekcjonerem.Chociaż niektórzy odczytali to co chcieli,albo zasugerowano im to w mało inteligenty sposób.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie