hando_83 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 rewelacja ta pochwa, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 A u mnie z września nic nie idzie trafić, tylko 1 wś :-/ Perkunek oczywiście super! Pogratulować(-;. Wstaw fotki jak wyciągniesz go z pochwy. Pozdrawiam Tadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Jak zawsze mi dech zapiera gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 tadeks - ładne mi tylko " 1 wś. W temacie 1 WW wciąż jestem nienasycony " we Wrześniu zresztą też. Jeśli chodzi o bagnet, to wychodził dosyć ciężko i dlatego miałem pewne obawy co do jego stanu, ale na szczęście okazało się, że nie było żadnej przykrej niespodzianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Te czarne plamy, to nie rdza, tylko przebarwienia metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Jak wcześniej pisałem, dla gołego metalu, tego typu gleba jest zabójcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 śliczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 I w tym przypadku te czarne plamy, to nie rdza. Dla niewtajemniczonych - jest to czarna farba podkładowa. Te pojawiające się gdzieniegdzie purchle z czasem na pewno by odpadły, ale na szczęście znalazłem już na nie sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 No z żabą,to już tak dobrze nie poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Zastanawia mnie tylko, to trochę bezładne szycie. Te dziurki, to nie moja radosna twórczość, tylko takie już były. Może jakiś znawca ma na to jakieś wytłumaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Lipiec 2011 Share Napisano 4 Lipiec 2011 Dla niewtajemniczonych - jest to czarna farba podkładowa"To nie podkład,a czarna farba jaką malowano pochwy,po bodajże 1935r przemalowano ma khaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 No widzisz, wyszło na to, że to ja jestem niewtajemniczony. No ale w jakimś tam sensie teraz ona tworzy podkład, chociaż na tym podkładzie " nawierzchniowa często się łuszczy. PS.Na naukę nigdy nie za późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 podkład w W.P. pod khaki stosowano pomarańczowy.Gratulacje pięknego bagnetu :-)pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Dzięki wszystkim za gratulacje. Nie posiadam odpowiedniej literatury, ale jeśli chodzi o ten kolor, to mam pochwy zarówno z pomarańczowym jak i czarnym podkładem ( farbą ) z tym że czarne trafiają mi się częściej. Na czarnej nasze khaki się łuszczyło, a na pomarańczowej raczej nie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 5 Lipiec 2011 Share Napisano 5 Lipiec 2011 Czarna to nie podkład tylko normalna farba kamuflażowa.Do 1935 roku malowano pochwy bagnetów w kolor czarny, po 1935 na khaki, tutaj masz przykład przemalowania w khaki pochwy czarnej.Jeżeli przedmiot był malowany od razu na khaki to na stal szedł pomaranczowy podkład i dopiero na niego khaki, to charakterystyczne rozwiązanie w WP i jeżeli masz jakiś przedmiot, ktorego pochodzenia nie znasz, a w rysach na khaki przebija się pomarańcz to wiedz że duża szansa na W.P. ;-)pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Lipiec 2011 Share Napisano 15 Lipiec 2011 Uśmiechnęło się URowe szczęście - po 20 pułku ułanów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Witam `Ludu września `Bjar , własne trafienie ? Hando_83 , muzykant z jakiego województwa jeśli można ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Biaj , ściernym papierem drze kumpel blachy ? fuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Trafiona osobiście przedwczoraj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Gratuluje rzadkiego trafienia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 A tu taka ciekawostka szerokości 10mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcjew Napisano 17 Lipiec 2011 Share Napisano 17 Lipiec 2011 Z 6m kwadratowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.