Skocz do zawartości
  • 0

Czaszka SS / Czaszka wojsk pancernych - różnice

kloki

Pytanie

Napisano
Witam.
Z racji tego, iż na forum pojawiło się kilka czaszek do identyfikacji chciałbym prosić osobę kompetentną o wyjaśnienie różnic, jakie w nich występowały. Temat mnie bardzo zainteresował, pomimo iż sam nigdy takiej nie trafiłem.
Prosiłbym też osobę, która posiada obie z ww. o cyknięcie jakiegoś zdjęcia poglądowego i przedstawienie różnic.

Z góry dziękuję i myślę, że nie tylko mi ten wątek się przyda.
Pozdrawiam

P.S.
Do Panów adminów - Nie wiedziałem, gdzie wrzucić ten temat, dlatego jeżeli stwierdzicie, że nie ten dział, to proszę o przeniesienie (byle nie na dołek).

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Z racji tego, iż na forum pojawiło się kilka czaszek do identyfikacji chciałbym prosić osobę kompetentną o wyjaśnienie różnic, jakie w nich występowały. Temat mnie bardzo zainteresował, pomimo iż sam nigdy takiej nie trafiłem.
Prosiłbym też osobę, która posiada obie z ww. o cyknięcie jakiegoś zdjęcia poglądowego i przedstawienie różnic.

Z góry dziękuję i myślę, że nie tylko mi ten wątek się przyda.
Pozdrawiam

P.S.
Do Panów adminów - Nie wiedziałem, gdzie wrzucić ten temat, dlatego jeżeli stwierdzicie, że nie ten dział, to proszę o przeniesienie (byle nie na dołek).
Napisano
A niech mnie! Myślałem, że tylko w koszmarach one istnieją. Poproszę w takim razie jeszcze wczesną wersję i pancerniaka.
Napisano
I paskudztwo z tyłu. Pancerniacką niech ktoś inny wklei, mi się nie trafiła. I tak robię wyjątek - fotki paskudy na specjalną prośbę kolegi.
Napisano

Ja mam jeszcze inną (wykopana w Pomorskim). Albo wczesna SS ale raczej 1 Regimentu Huzarów Śmierci z Gdańska (falowane żyłki, charakterystyczne oczy", wielkość, podział wyższych kości itp. poza tym wykopana w okolicy fantów z okolic I WŚ - zero śladów II WŚ w okolicy)
http://www.danzig-online.pl/index2.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie