leonard17 Napisano 7 Maj 2011 Autor Napisano 7 Maj 2011 Facet twierdzi że znalazł te hełmy podczas sprzątania piwnicy, są na sprzedaż ok. 400zł za oba, pisze że to niemieckie hełmy.Czy faktycznie to niemieckie hełmy??????
sidzok Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 fasunki jak nowe. Dzwony może oryginalne po szpachli i malowaniu a wkład nowy ale po tych zdjęciach ciężko coś więcej określić. Moim zdaniem Lipa pzdr (nie sugeruj się moim zdaniem bo nieomylny nie jestem) :P pzdr
Sailer Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 Chinole normalnie trzaskają kopie hałerów w tym gladiatorów, widziałem na bazarku full kopie.
abcd Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 ˝wyleżała˝wyprawiona skóra po kilkudziesięciu latach nie wydziela specyficznego zapachu garbników,to może niezbyt profesjonalna ale praktyczna metoda odróżniania na szybko kopi od oryginału.
wino39 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 A może były używane w jakiejś OSP lub innej organizacji i dla tego są nowe fasunki??Kol leonard hełmy są do kupienia w Polsce??
ktos451 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Zależy skąd one są bo jeśli z suchego strychu to mogą tak wyglądać, mogły nigdy nie być używane tylko leżeć sobie w kartonie, tak samo wyglądają niemieckie maski cywilne, na all... po 30-40 zł w stanie magazynowanym, w kartonie z instrukcją - też można by pomyśleć, że kopia.
Kobieras39 Napisano 8 Maj 2011 Napisano 8 Maj 2011 czytam i pękne ze śmiechu bo akurat miałem dwa gladiatory w takich stanach z strychów miejskich , no cóż fakt dalem po 100 zł wtedy za nie ale to inne czasy były;]pozdrawiam niedowiarków;]a ogólnie przypomniało mi się jak wstawiłem tablice(okupacyjną) z nazwą ulicy na odkrycia i zaczął ktoś piać że to kopia;p ale nie wiedząc że tak ładna tablica jest z skupu surowców wtór. heheh za 10 zł
Kobieras39 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 dokladnie dwa gladiatory w ładnym stanie , cena 400 za oba akurat ok
matireli Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Ale czy są to ogrginały to miałbym spore wątpliwości
ktos451 Napisano 7 Maj 2011 Napisano 7 Maj 2011 Ludzie potrafią wszystko skopiować, ale jeszcze nigdy nie widziałem kopi gladiatora, trzeba wyraźniejsze pierwsze zdjęcie.
leonard17 Napisano 7 Maj 2011 Autor Napisano 7 Maj 2011 Facet twierdzi że znalazł te hełmy podczas sprzątania piwnicy, są na sprzedaż ok. 400zł za oba, pisze że to niemieckie hełmy.Czy faktycznie to niemieckie hełmy??????
Pytanie
leonard17
Facet twierdzi że znalazł te hełmy podczas sprzątania piwnicy, są na sprzedaż ok. 400zł za oba, pisze że to niemieckie hełmy.
Czy faktycznie to niemieckie hełmy??????
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.