Skocz do zawartości
  • 0

Dwa niemieckie hełmy.

leonard17

Pytanie

Napisano

Facet twierdzi że znalazł te hełmy podczas sprzątania piwnicy, są na sprzedaż ok. 400zł za oba, pisze że to niemieckie hełmy.
Czy faktycznie to niemieckie hełmy??????

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
fasunki jak nowe. Dzwony może oryginalne po szpachli i malowaniu a wkład nowy ale po tych zdjęciach ciężko coś więcej określić. Moim zdaniem Lipa pzdr (nie sugeruj się moim zdaniem bo nieomylny nie jestem) :P pzdr
Napisano
˝wyleżała˝wyprawiona skóra po kilkudziesięciu latach nie wydziela specyficznego zapachu garbników,to może niezbyt profesjonalna ale praktyczna metoda odróżniania na szybko kopi od oryginału.
Napisano
A może były używane w jakiejś OSP lub innej organizacji i dla tego są nowe fasunki??
Kol leonard hełmy są do kupienia w Polsce??
Napisano
Zależy skąd one są bo jeśli z suchego strychu to mogą tak wyglądać, mogły nigdy nie być używane tylko leżeć sobie w kartonie, tak samo wyglądają niemieckie maski cywilne, na all... po 30-40 zł w stanie magazynowanym, w kartonie z instrukcją - też można by pomyśleć, że kopia.
Napisano
czytam i pękne ze śmiechu bo akurat miałem dwa gladiatory w takich stanach z strychów miejskich , no cóż fakt dalem po 100 zł wtedy za nie ale to inne czasy były;]
pozdrawiam niedowiarków;]
a ogólnie przypomniało mi się jak wstawiłem tablice(okupacyjną) z nazwą ulicy na odkrycia i zaczął ktoś piać że to kopia;p ale nie wiedząc że tak ładna tablica jest z skupu surowców wtór. heheh za 10 zł
Napisano
Ludzie potrafią wszystko skopiować, ale jeszcze nigdy nie widziałem kopi gladiatora, trzeba wyraźniejsze pierwsze zdjęcie.
Napisano

Facet twierdzi że znalazł te hełmy podczas sprzątania piwnicy, są na sprzedaż ok. 400zł za oba, pisze że to niemieckie hełmy.
Czy faktycznie to niemieckie hełmy??????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie