Skocz do zawartości

Do kopacza kopiącego w Kaszwecu-Chełstach

psioter5

Rekomendowane odpowiedzi

Celowo napisałem do kopacz a nie poszukiwacza. Nie wiem kto tam kopał a raczej orał, ale zasypywać to nie umiał.Było to w okolicach Chełst ,Dąbrówki i Kaszewca. Ciężko określić miejsce. około 100m od jeziora, gmina Różan. Wróciłem do domu złachany jak pies, pozostawiony złom zebrałem i sprzedałem, kupiłem sobie za to dwa zimne piwka. Mam nadzieje że ten co to zrobił czyta ten temat i że zrobił się czerwony zaczął mu iść dym z uszu i że zjechał z fotela pod stół. Łącznie pozostawionych było około 150 dołków, w miarę świeżych. Te większe powyżej 50cm zasypałem bo jak by mnie ktokolwiek tam zobaczył przy takim leju od razu by powiedział ze to ja :-/ Po prostu brak słów. A jeśli to czytasz to powiem ci jeszcze że kiepski jesteś bo jeszcze sporo po tobie wyciągnąłem.

przynajmniej ten forumowicz prawdę powiedział.
RE: Ludzie opamiętajcie się!
jeremiahjohnson (438 / 5)
2011-03-31 07:55:31

Możesz sobie apelować. Kiedyś jak wyskoczyłem na tym forum do kogoś z pretensjami, to mi taką świnię podłożył, że musiałem jak najszybciej wycofać swojego posta. Do tego kogoś - zadowolony jesteś z siebie?

psioter sam zachęcałeś do odwiedzenia twoich rejonów to masz. A przy okazji to i tak pikuś w tamtych stronach. Działy sie i dzieją gorsze rzeczy (rozkopywanie oznaczonych mogił, zniszczenie szkółki leśnej, itd).

Może i nudne ale stawia to poszukiwaczy w bardzo niekorzystnym świetle, bo jesteście wrzucani wszyscy do jednego worka i opisywani potem w gazetach. Ja osobiście nie dziwie się ludziom napiętnującym ogół poszukiwaczy. Bo trudno jest wybrać faktycznego sprawcę, skoro tak naprawdę Was nie ma.

Ostatnio nad Bzurą spotkałem dwóch poszukiwaczy, ogólnie sympatycznie się rozmawiało ale z opowieści to na polach jeden zostawiał leje jak po bombach, a jak wracaliśmy drogą to dołki też albo nie zakopane albo nie starannie.
Po co robić burdel? to tak dużo wysiłku by mały dołek zakopać.
Wstyd

Już widzę jak ,,kopacz,, wziął sobie do serca te żale.Zapewne wróci i zakopie dołki po sobie. A tak na serio to ,,kopaczowi,, to lotto takie pisanie,tyle twego co popiszesz a nic to nie zmieni-cham zawsze będzie chamem.
Pozdrawiam

Uważam, że moja wypowiedź była kulturalna, nie było w niej wulgaryzmów i wyzywania - proszę o ściągnięcie mi tej karteczki. A ci co kopią i nie zasypują po sobie niech drżą bo jak spotkam to.... :) Tak więc zakopujcie po sobie doły a jak nie to nie kopcie wcale bo tylko psujecie opinię innym.

My zakopujący doły po sobie żyjemy w XXI wieku i jemy widelcami itp nie zakopujacy siagle sa na etapie średniowiecza i kazdy wie co sie z tym wiaże na ich kulture musimy poczekac jeszcze około 300 lat

pozdrawiam

Jakieś 3 latka wstecz spotkałem w Głogowie na Serbach dosyć śmieszną ekipę : z merca 500-ki wylazło o szóstej rano trzech dresiarzy:jeden duży i zapasiony z pustymy rencamy,& dwa normalne w miarę karki z gitarą i wykrywką za ca.4.500 pln.Tu łazili,tu k... kopali, a skakali, jak pajace"-relacjonował jeden kark.
I tu jest tak zwany PIES pogrzebany(niech się funkcjonariusze nie srożą)Każda przypadkowa K.... ma dostęp do profesjonalnego sprzętu ,rozpierduchy narobią, a winni ... Poszukiwacze!

hehehe ładunki które mogą im do czegoś posłużyć"
wiesz trotylem można i w piecu palić jak zachować miejsce ulotu gazów. Kiedyś było na forum znalezisko jednego kolegi co znalazł tyle kostek trotylu że głowa mała.
Zapewne znaleźli by się nabywcy ale raczej nie po to by się ogrzać w domowym zaciszu ;) czy wybudować stodołe na wybuchowych fundamentach
Tylko chorzy psychicznie zbierają takie rzeczy a jeszcze bardziej nie normalni psychole rozbierają niewypały

no chciałem tak ładnie napisać :D o tym paleniu trotylem to słyszałem od starszych osób (odważni byli), słyszałem od tej samej osoby jak trotylem gruszkę chciał z pola wysadzić, podobno nawiózł tego około worka podkopał i podłożył pod drzewko i po wybuchu znalazł je 5 pul dalej a lej zaorywał podobno 30 lat oborywał i nic, faktycznie tam gdzie miał być lej jest niezła niecka.Ale powracając do tematu, jak by to ładnie powiedzieć materiały te miały by wykorzystać ,, zorganizowane grupy przestępcze,,:D karki innymi słowy. Czy o tym słyszeliście.

Na początku lat 90 był taki gościu , który to jeździł po wsiach wokół Studzianek i skupował od ludzi za grosze broń, amunicje itp, a następnie sprzedawał to grupom przestępczym. Myślę, że tak samo działo się w całej Polsce, kiedy jeszcze nie wyklarował się czarny rynek.

Jeśli za rękę nie złapiemy to pisanie nic nie da.Mam paręnaście hektarów do przeorania więc zapraszam.A że zakupiłem nówka ciągnik Zetor zostawię go w garażu a chętnych oraczy zapraszam na wiosenną podorywkę.

• 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie