Skocz do zawartości

Pancerz od polskiego czolgu...?

carmelo1

Rekomendowane odpowiedzi

panowie zamieszczalem w id..ale nic moze tu ktos cos podpowie o plycie pancernej od czego...witam plyta pancerna na wrzesniowych pozycjach od czego moze byc przygladalem sie Renault FT-17 ale nie bardzo.Moze ktos dobrze sie zna na broni pancernej i podpowie..."

15mm blacha to mi nijak do lokomobili nie pasuje, ie leży" mi też na żadnym polskim sprzęcie pancernym. więcej nie powiem bo się nie znam. a może coś więcej napiszesz Kolego o tej blasze? czy to stal czy żeliwo? czy jeszcze co innego? może akurat ktoś skojarzy... koło FT-17 to z pewnością nie leżało.
Pozdrawam
Jarek

te regularne otworki kojarzą mi się z otworami pod nity, i to raczej sądze że to będzie raczej element konstrukcyjny (kocioł albo element mostu?) Jeśli jednak to element pancerny to obstawiałbym pociąg pancerny bo taki gruby pancerz to tylko tam (z naszego sprzętu)
Zresztą to wcale też nie musi być wrześniowe...

Oglądałem właśnie zdemontowane kotły parowozowe i ten fragment całkiem to przypomina. Grubość w metalu jest zbliżona, układ nitów także.
Eksplozja jest jak najbardziej na miejscu w przypadku kotła a wielkość i promień tego elementu choć zdeformowany wskazywały by na nieduży parowóz, np. wąskotorowy.
Nie ma tam przypadkiej dawnej lini w okolicy ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie