carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 panowie zamieszczalem w id..ale nic moze tu ktos cos podpowie o plycie pancernej od czego...witam plyta pancerna na wrzesniowych pozycjach od czego moze byc przygladalem sie Renault FT-17 ale nie bardzo.Moze ktos dobrze sie zna na broni pancernej i podpowie..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 26 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2011 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 nie wiem czy nie będzie to strzał w płot,ale mnie taki kształt kojarzy się z jakimś rodzajem kotła parowego-może to fragment parowozu albo jakiejś lokomobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroslav Napisano 26 Kwiecień 2011 Share Napisano 26 Kwiecień 2011 15mm blacha to mi nijak do lokomobili nie pasuje, ie leży" mi też na żadnym polskim sprzęcie pancernym. więcej nie powiem bo się nie znam. a może coś więcej napiszesz Kolego o tej blasze? czy to stal czy żeliwo? czy jeszcze co innego? może akurat ktoś skojarzy... koło FT-17 to z pewnością nie leżało.PozdrawamJarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carmelo1 Napisano 27 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2011 stal...i jest wygiety od wybuchu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 Może to jakiś element artyleryjski".Zwracają uwagę zniekształcone otwory- może to wskazywać, że element ten ciśnięty wybuchem owinął" się na drzewie, albo innej przeszkodzie. Zniekształcenie to raczej wykluczy identyfikację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 27 Kwiecień 2011 Share Napisano 27 Kwiecień 2011 te regularne otworki kojarzą mi się z otworami pod nity, i to raczej sądze że to będzie raczej element konstrukcyjny (kocioł albo element mostu?) Jeśli jednak to element pancerny to obstawiałbym pociąg pancerny bo taki gruby pancerz to tylko tam (z naszego sprzętu) Zresztą to wcale też nie musi być wrześniowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesio Napisano 28 Kwiecień 2011 Share Napisano 28 Kwiecień 2011 Ja w pierwszym odruchu pomyślałem o prawej ścianie wieży PzKpfw 38(t) - zgadzają się dwa rzędy otworów i grubość 15 mm - niestety otwory po nitach są na tym znalezisku nieco za gęsto. :-(PzdrGrzesiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyluke Napisano 29 Kwiecień 2011 Share Napisano 29 Kwiecień 2011 Oglądałem właśnie zdemontowane kotły parowozowe i ten fragment całkiem to przypomina. Grubość w metalu jest zbliżona, układ nitów także. Eksplozja jest jak najbardziej na miejscu w przypadku kotła a wielkość i promień tego elementu choć zdeformowany wskazywały by na nieduży parowóz, np. wąskotorowy. Nie ma tam przypadkiej dawnej lini w okolicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.