Skocz do zawartości

pobieraczek dalej atakuje

kopijnik2

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie mam ten sam problem.Sprawa jeszcze się nie skończyła.Wstępnie,dostarczono mi drogą mailową,przed sądową ugodę!???
Problem w tym,że większość osób które znam i miały do czynienia z tym serwisem",ze strachu wpłaciło kasę na ich konto.
Niestety ja jako jednostka aspołeczna,nie podchodzę do takich gróźb" zbyt poważnie.
Co będzie dalej?Dobre pytanie:-)

Witam.
Kiedyś, będąc na bani, zalogowałem się tam (podając oczywiście lipne dane), ale właściwie nic nie pobrałem. Po jakimś czasie zaczęły przychodzić przed sądowe ugody i inne pierdoły. Świadom tego, że to jakaś szemrana kwestia, po prostu ją olałem. Mail'e przychodziły jeszcze przez kilka miesięcy i przestały.
Proponuję po prostu ich ignorować.
Pozdro.

Siedziałem kiedyś w tym gó**** i co? Nic mi nie zrobili. Napisałem do nich wszystkie przekleństwa w mailu i olałem ich. Nic więcej nie napisali :) Straszyć to oni mogą. Zresztą jest trochę o tym na YT, zachęcam do obejrzenia (szczególnie polecam parodię).

pozdro.

Panowie, mój chłopak też się tam zarejestrował i dostałem tzw przedsądowe wezwanie do zapłaty. Zaczęła się wymiana meili, w końcu im odpisałem,że zawarli umowę z moim 9 letnim synem, a dziecko w tym wieku może zawierać tylko i wyłącznie proste formy umów jak np. zakup cukierków w sklepie. No i dopisałem,że czekam niecierpliwie na rozprawę w sądzie. Rok czasu minął i mam spokój. Zauważcie, że w wezwaniu do zapłaty jest mały MYK - w stylu ( dokładnie nie pamiętam ) wzywamy do dobrowolnego uiszczenia opłaty..... Zapłacicie i po ptakach, bo zapłaciliście dobrowolnie. Meil jest tak napisany że przypomina pismo sądowe, dużo ludzi się wystraszyło zapłaciło, ci oszuści za przyzwoleniem polskiego prawa legalnie oszukują ludzi, nie dajcie się nabrać. Pozdro

Ja 2-3 lata temu miałem ten sam problem (niewielki i krótkotrwały), dostałem maila od pobira... z treścią ogólnie znaną i zrobiłem w ten sposób, że adres, z którego przyszła wiadomość dodałem do spamu i nawet jeśli coś przychodziło nie wiedziałem o tym i nie martwiłem się nie potrzebnie bo maile trafiały od razu do kosza. Nie wiem czy jest to rozważne, odpowiedzialne czy rozsądne ale jak dla mnie skuteczne. Nie prowadzę z nimi żadnej korespondencji i mam ich z głowy. Moim zdaniem nie ma się co bać, robili ludzi w konia i nie podejrzewam, żeby jakiś są staną po ich stronie. Pozdrawiam.J"

Jakakolwiek umowa jest ważna tylko z podpisem (waszym),a jeśli nikt nic nie podpisał to ich pisemkami można nadal spokojnie się podcierać.
P.S.
Nie ma nikogo ze stron tych oszustów? Może by tak szyszkę przez okno niewidzialna ręka wrzuciła.

Jakakolwiek umowa jest ważna tylko z podpisem (waszym),a jeśli nikt nic nie podpisał to ich pisemkami można nadal spokojnie się podcierać"

Cóż za bzdura...

Forma umowy

Prawo może uzależniać skutki prawne umowy od zawarcia jej z zachowaniem określonej formy. Ze względu na formę wyróżnia się umowy zawarte:

* w drodze czynności konkludentnych – takich, które nie mogą być uznane za formę ustną, a są zrozumiałe dla stron umowy. Przykładem może być zamówienie dwóch piw przez podniesienie dwóch palców,
* ustnie,
* w formie pisemnej,
* w formie pisemnej z urzędowym potwierdzeniem podpisu,
* w formie pisemnej z urzędowym potwierdzeniem daty,
* w formie aktu notarialnego,
* w formie przewidzianej ustawą szczególną,
* inne, nie występujące w prawie polskim.

Co do zasady przy zawieraniu umów nie jest wymagane zachowanie szczególnej formy, jednakże istnieją liczne wyjątki od tej zasady (np. w prawie polskim umowa przenosząca własność nieruchomości wymaga dla swej ważności formy aktu notarialnego)"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie