darek1sa2 Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek1sa2 Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
sacapotras Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Drachmy w Indiach? No cóż... A po czym poznajesz, że to indyjski szajs", a nie na przykład pakistański, afgański, albo marokański? Poza tem, widzę tu ręcznie robione zdobienia, więc ja bym tego do szajsu" nie zakwalifikował. Zwykłe naczynko mosiężne, jakie robią dla turystów uliczni rzemieślnicy w krajach Orientu, Maghrebu i Maszriku. W Indiach oczywiście też :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zazor Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 indyjski szajs produkowany masowo w slumsach, wart kilka drachm a sprzedawany za one dolar dla big american boss :) czyli ogólnie turystom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Weteran-39 Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Kol sacapotras może mieć rację to mój dzbanek na zdjęciu od kompletu kupiony w Syri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 i tak zmienia właściciela Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 podaj wymiaryte kropki to taki wzorek czy otworki bo niedowidzę:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hebda Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 kojarzy mi się z lampka naftową/oliwną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
darek1sa2
Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.