darek1sa2 Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Napisano 8 Kwiecień 2011 Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc
darek1sa2 Napisano 8 Kwiecień 2011 Autor Napisano 8 Kwiecień 2011 Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc
sacapotras Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 Drachmy w Indiach? No cóż... A po czym poznajesz, że to indyjski szajs", a nie na przykład pakistański, afgański, albo marokański? Poza tem, widzę tu ręcznie robione zdobienia, więc ja bym tego do szajsu" nie zakwalifikował. Zwykłe naczynko mosiężne, jakie robią dla turystów uliczni rzemieślnicy w krajach Orientu, Maghrebu i Maszriku. W Indiach oczywiście też :)
zazor Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 indyjski szajs produkowany masowo w slumsach, wart kilka drachm a sprzedawany za one dolar dla big american boss :) czyli ogólnie turystom
Weteran-39 Napisano 9 Kwiecień 2011 Napisano 9 Kwiecień 2011 Kol sacapotras może mieć rację to mój dzbanek na zdjęciu od kompletu kupiony w Syri.
Hebda Napisano 8 Kwiecień 2011 Napisano 8 Kwiecień 2011 podaj wymiaryte kropki to taki wzorek czy otworki bo niedowidzę:/
Pytanie
darek1sa2
Nie mam pojęcia do czego może służyć to naczynie.proszę o pomoc
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.