Skocz do zawartości

Nowa Jednostka komandosów WP: JW Agat"

macvsog

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
nie pamiętam abym oglądał,może widziałem,ale jaki ma to sens w naszej dyskusji,rozmawiamy o naszej armii,a stan jest kiepski,żałosny i rozwalony,48 f-16,kilka batalionów jedna fregata 1 okręt podwodny,kilka czołgów leopard i wozy piechoty to wszystko co mamy,resztę to do MWP.w warszawie albo allegro.
Napisano
większość kasy idzie na pensje i emerytury,szkoda dyskusji o naszej armii,bo nawet dobrym sojusznikiem nie jesteśmy w afganie .4 procent budżetu idzie i topione w błocie.
Napisano
widziałem ten film,scenariusz się powtórzył tylko na mniejszą skalę czarnobyl i fukuszima,jak nie wiele trzeba aby to wszystko zakończyć,
  • 3 months later...
Napisano
stg1971
Co do zniszczonego sprzetu w afganistanie to ma sie to tak.
zalezy od rodzaju uszkodzenia, jesli ma tylko urwane kolo lub dwa to jedzie do Bagram na tzw. ekspertyze czy, aby sie pancerz nie rozszczelnil. Jezeli jest rozwalony konkretnie to zabieraja go do najblizszej bazy wymontowuja przydatne czesci wolaja nas saperow i taki pojazd zostaje zniszczony. A co do fotek to ja mam ich pelno :)
Pzdr.
Olo.
Napisano
Panowie nic nie będzie z Aganistanu wracać do kraju, kasy starczy najwyżej żeby zabrać ludzi i to nie na pewno, raczej będą poślizgi.
Napisano
Panowie, o czym my tu mówimy.... dać MON-owi na dwa miesiące do zarządzania bazę np w Bagram. Idę o zakład, że w te dwa miesiące wyczerpie całoroczny budżet i jeszcze będzie mało. Z czym więc do ludu.
Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie