Skocz do zawartości

Cenzura dla samej cenzury ?

gisio

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory uważałem że ingerowanie w posty forumowiczów przez moderatorów następuje wtedy gdy np.ich wpisy są niecenzuralne,obrażają innych itp.W dniu wczorajszym w dziale towarzyskie.Temat-Wycieczka do lasu koleżanki o nicku Piguła zniknęły 3 słownie trzy wpisy.Między innymi mój.Nie sądzę aby treść mojego wpisu była obraźliwa dla kogokolwiek lub wulgarna,powodowała rażące naruszenie zasad.Czyż by to było trolowanie raczej nie.Niemal w każdym poście są bardziej bezsensowne wpisy i o dziwo nie znikają.Czyż by koleżanka Piguła poczuła się dotknięta i poprosiła o usunięcie wpisu.Jeśli tak to z całą powagą przepraszam,choć zaznaczam że w moim założeniu nie było chęci obrażenia.Ot niewinny wpis o gotowości pomocy w penetracji piwnicy-czyż nie tak mówimy o naszych poszukiwaniach.Była też mowa że u boku pięknej kobiety-czy słowo piękna kobieta kogoś obraża.Myślę że któryś z wszechmogących modów się zagalopował.Inwigilacja ponad wszystko stojący ponad prawem.Może tak jeszcze karteczkę w jaskrawym kolorze.

i bardzo słusznie, któryś z moderatorów wyciął" twoje wpisy - bo były dwuznaczne, co zauważyli nawet inni użytkownicy.

jeżeli ci się to nie podoba - na siłę nikt cię tu nie trzyma, a na forum Onetu możesz pisać co chcesz ... podobno.

przeczytaj jeszcze :

http://www.odkrywca.pl/prosba-do-moderatora-poradnik-dla-usera,685108.html#685108

Ten link który podałeś nie ma nic wspólnego z tym co napisałem dlatego nie wiem po co każesz mi to czytać.A tak nawiasem to raczej nie twoja sprawa czy opuszczę forum i w jakim celu je odwiedzam.Więc powstrzymaj się od stwierdzeń typu nikt cię tu nie trzyma.

nie zrozumiałeś ? masz problem ?

pisz do moda z prośbą o wyjaśnienie, a nie jakieś żale wywalasz na Forum - tyle razy o tym się trąbi.

no chyba, że chciałeś mieć swoje 5 minut" ... no to masz, ale czas się kończy ...

woytas ... ale to sama przyjemność czytać takie posty, zwłaszcza użytkownika forum ODK przez duże U :)

jak to się mówi ... to elita, z wyższej półki", a opinie są wręcz bezcenne - to złoto, platyna i diament w jednym .... zero zblazowania - pełen sznyt, szyk, elokwencja i wogóle ...

Forum mi się podoba. Moderatorzy nie. Poprostu nieco więcej wyrozumiałości życzę. Jak ktoś chce komuś dowalić to niech dowali. Jeśli nie będzie używał słów na k,ch itp to w czym problem. Tutaj wszyscy muszą się kochać i nie można nikomu złego słowa powiedzieć. Takie przedszkole z forum dla osób dorosłych.
To rolą użytkownika powinno być powiedzienie czy czuje się urażony, czy bierze to do siebie itp. A wy kosicie userów z 1000 wątków bo powiedział jakiemuś świeżakowi żeby ruszył d... i poszukał w wyszukiwarce.

Ludzie są różni. Jedni nerwowi, inni spokojni o zrównoważeni. Tutaj nie można być sobą i to bardzo przeszkadza.

A argumenty nie pasi to zmień forum są poniżej krytyki. Sami sobie zmieńcie forum. Userzy wam nie pasują? A co wy byście robili bez userów?

Gisio-ja ukryłem wasze wpisy ponieważ Piguła 'odkryła' coś ciekawego, a dyskusja zeszła na dziwne" tematy - więc skierowałem rozmowę w inną stronę. Nie wiem czy koleżance Pigule się wasze wpisy podobały czy też nie - fakt faktem że zaniechała póki co pisania - a szkoda bo temat zapowiadał się wspaniale. Tyle z mojej strony.

jacho forum dobrze sobie radzilo jak cie tu nie bylo i rownie dobrze bedzie sobie radzic gy Ty odejdziesz.
Userzy sa najwazniejsi dla forum - ty niestety nic nie wnosisz oprocz siania fermentu.
Bycie na forum odkrywcy nie jest koniecznoscia - jest przywilejem, ktorego wielu uzyszkodnikow nie potrafi zrozumiec.

Pokora? O tym właśnie mówię. Powiedz coś nie pomyśli modów to od razu karcą. Naprawdę nie mam zamiaru nikogo obrażać. Chcę pokazać jak to wygląda z perspektywy użytkownika, który czasem chciałby mieć prawo do zdenerwowania, do zażartowania z innych itp. Tak jak w normalnym życiu.

Woytas, to poczytaj moje wątki. Poprostu Ty widzisz tylko to, że nie akceptuję koszenia userów za marne przewinienia i o tym szczerze mówię.
Nie boję się bana. Mówi się trudno. Ale sprowadzić się do człowieka bez uczuć i emocji nie pozwolę.

Za krotko jestes na forum a chcesz wprowadzac swoje zmiany.
Jak widzisz narazie nikt bana Ci nie dał, mozesz dyskutowac, wyrazac swoja opinie.
Forum ODK jest czyjas prywatna inicjatywa - ktos wyskoczyl z kasy bys Ty, ja i ponad 30 tysiecy userow mogło rozmawiac, integrowac itp. W zamian za to ustala zasdy, ktorych stosowanie pozwala na uczestnictow w w/w przedsiewzieciu.
Uszanuj to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie