Skocz do zawartości

Kto pracuje w policji ?

Rekomendowane odpowiedzi

cytuję stg 1971: ///nie byłem w wojsku nie mam odpowiedniego przeszkolenia,ale na pewno lepiej bym tą akcją pokierował.///
Nie denerwuj się, wiem ,że Cie wkórza jak z byle g...m ktoś leci od razu do prezesa zamiast do portiera.
Ale w tym wypadku naprawdę nie masz racji. Lubiłem w wojsku odważnych podwładnych.Ale to nie jest kwestia samej odwagi - a rutyny i wyszkolenia. Sam byłem w trudnej sytuacji na egzaminie - gdy musiałem rozbroić minę p-piechotną ustawioną ( być może) na nieusuwalność. Mimo,że trenowałem to wiele razy - przy zakładaniu zawleczki zabezpieczającej i usuwaniu napinaczy z drutu - pociłem się i musiałem uważać na drżenie paluchów. A byłem wyszkolony i wiedziałem doskonale jak to robić. To się tak wydaje - że to jest proste jak człowiek sam nie leży w błocie, hełm opada mu na oczy, ręce drętwieja od deszczu i zimna. I do końca nie wiesz - czy jeszcze nie ma jakiegoś innego drucika i ładunku w ziemi - którego nie zauważyłeś.
Mówię to życzliwie - to nie jest takie proste.

kolego Mozetes śmigam z wykrywką 23 lata ,,,trochę tego złomu już widziałem,więc dyskusja zbędna,wiesz połowa moich znajomych pracuje w firmach saperskich.mam kilku znajomych saperów zawodowych i znam ich wiedzę.kilku jest dobrych i ma naprawdę coś w głowie,panowie z torunia,łodzi i brzegu.

Sam kiedys wykopalem podobne kolo na bank bylem przekonany ze jest to mina.Dopiero po wyciagnieciu wszystko sie wyjasnilo.
Stg do czego zmierzasz?To ze kopiesz 23 lata o niczym nie swiadczy. Wydaje ci sie ze zjadles wszystkie rozumy?Na pewno nie byles na zadnyn szkolenie pirotechnicznym. Troche teorii pewnie zmieniloby twoj tok myslenia.

Tak sie sklada ze znam kilku policjantow, ale znam tez kol. stg1971 i powiem tyle: przecietny policjant nie widzi roznicy miedzy magazynkiem z dykty, a mina przeciwczolgowa. Tymczasem kol. stg1971 ja widzi i wie o czym mowi, a to jest spora roznica.

pozdr.

kindzal

prawdę mówiąc to przerobiłem wszystko nie było tego wiele około 1000 może więcej modeli,chwaląc się to obiłem się nawet o v 2 nie każdy ma okazję,literatura netowa to nie wszystko.uważam że temat jest zamknięty, i żenujący,powiem wam tu chodzi o kasę i którą można wyrwać,z budżetu i uni ..

stg1971, skoro jesteś taki super ah i eh, to miej trochę kultury osobistej i nie przechwalaj się że widziałeś 100o bomb i V2, a może i Lenina ? No i dla Ciebie wszyscy to tumany na państwowych posadach. mam pomysł, Ciebie tam zatrudnić, stworzyć jednoetatowy oddział RAMBO i jest super. Bez osobistej urazy stg1971 :)

Stg1971, po co nam WP, PSP, policja, SG, SKW, SWW, ABW, CBA, SOK i WOPR? Mamy CIEBIE! Rozwiązać resorty państwowe a zatrudnić Stg1971! On nawet bez wojska, jest więcej wart niż cała reszta tumanów na posadkach państwowych (no i przerobił 1000 sztuk, a nawet otarł sie o V2!).

A poważnie-ochłoń kolego, bo odlecisz w niebiosa na skrzydłach samozachwytu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie