Skocz do zawartości

Stojak na hełmy

stock84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak eksponujecie hełmy.Wiem że większość po prostu kładzie na pułkę lub używa głowy manekina".Najbardziej mnie interesuje sposób jaki przedstawiam na zdjeciach.Ktoś korzysta z takiego?
Napisano

Planuje kupić lub zmontować kilka takich stojaczków.Zastanawia mnie jak wygląda końcówka tego stojaka tzn element na którym leży dzwon.Jakaś kopułka drewniana pewnie.

Napisano
Nie żadne grzybki bo będzie się gibał na boki,najlepsze rozwiązanie(choć przydało by się większej średnicy) jak w linku:

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/4933733_stojak_podstawek_ekspozytor_do_kapeluszy.html

Pozdro.
Napisano

planuje zakupić do swoich kilku garów głowy manekina,na znanym portalu są ze styropianu po jakieś 8zł sztuka,
co prawda białe,ale można dać znajomemu z drygiem w palcach do pomalowania,ucharakteryzowania na np wujka stalina,akurat pod ruski gar:)

na razie leżą na szafce

Napisano
1 z lewej to szwabski M42 + szmata na zimę, który to zestaw przygotowałem sobie do rekonstruowanej postaci niemieckiego piechura ze I.1945 r.
Napisano
W sumie nie moja sprawa ataka ale pasowałoby się zająć wyczyszczeniem zbioru bo wkońcu ci się rozsypie to wszystko.Na 'Konserwacji' można zaczerpnąć opinii w tym temacie.Pzdr
Napisano

O mój hełm:D Polecam takie rozwiązanie. Wykonałem to ze stojaka na ręczniki papierowe, kupionego w sklepie typu wszystko za 5zł". Tak wygląda goły stojak bez hełmu.

Napisano
hehe.Ciekawe, ja bym pomalował ten stojak na czarno lub ciemny zielony.Spoko koncepcja, powiedz tylko czy hełm na tym się nie kolibocze?.Pzdr
Napisano

Jednak najładniej wg. mnie hełmy wyglądają na głowach styropianowych. Plastikowych nie polecam, ponieważ hełmy po prostu się z nich ześlizgują i nie trzymają się stabilnie.

Napisano
Jeżeli nie nawiedzają Cię trzęsienia ziemi to nie będzie z tym problemu:) U mnie hełmy trzymają się dobrze i nie koliboczą się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie