Amarant Napisano 24 Czerwiec 2011 Share Napisano 24 Czerwiec 2011 (mi się wydaje że tak bo po wykryciu metalu i nie zerowaniu sygnał mi się "wieszał tzn po przesunięciu cewki znad metalu nadal miałem sygnał jak by metal był pod cewką)"Miewam tak bardzo sporadycznie i nie wiem od czego to zależy. Po prostu obserwuję i jak widzę takie zachowanie to zeruję podobnie jak przy przesterowaniu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarant Napisano 26 Czerwiec 2011 Share Napisano 26 Czerwiec 2011 za każdym razem po wykryciu metalu trzeba zerować spustem sygnał wiodący?(mi się wydaje że tak bo po wykryciu metalu i nie zerowaniu sygnał mi się "wieszał tzn po przesunięciu cewki znad metalu nadal miałem sygnał jak by metal był pod cewką)"Nie zawsze trzeba zerować. Opisywaną przypadłość zaobserwowałem też u siebie, jednak zdarza się to sporadycznie. Ogólnie - obserwuj wskazania, jeśli pojawi się problem zeruj i tyle - da się z tym żyć.Z innej beczki - mam opisywaną wykrywkę od 2 lat. W zasadzie jestem zadowolony jednak apetyt rośnie. Co byście poradzili jako następny? Czy warto zmieniać a jeśli tak to na jaki - teraz interesują mnie głównie monety.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 3 Październik 2011 Share Napisano 3 Październik 2011 No cóż kolego Amarant jeśli chcesz zostać wierny stajni białych to TYLKO na drobnice polecają M6 gdyby nie pewne ale otóż ja sam swojego czasu łaziłem tylko za monetkami i myślałem że to już wszystko co mnie interesuje w końcu jednak trafiłem na miejscówkę z września i od tamtej pory uważam że wykrywacz w zależności od sądy powinien pod pasować do zdobyczy jakie chcemy nim odnajdywać a 6000 nie ma w tym sobie równychPs.Nie żebym nawoływał do nękania kogoś telefonami ale guru od MIX-MODE po wiedział że czym większe zainteresowanie przystawką tym większe szanse na to że zostanie wyprodukowana seria tego majstersztyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 4 Październik 2011 Share Napisano 4 Październik 2011 Są też minusy-przy namierzaniu na multitonie jest tyle dzwięków że można oszaleć. Ale ogólnie to bardzo fajna sprawa.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 8 Październik 2011 Share Napisano 8 Październik 2011 Witam mam pytanie odnośnie sądy whites eclipse deepscan DD14 czy można ją zastosować do 6000 di pro sl a jeśli tak to do jakiego typu poszukiwań monetki czy militaria,jaka jest specyfikacja pracy na tej sądzie zasięg stabilność itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 9 Październik 2011 Share Napisano 9 Październik 2011 Z tego co wiem to ta cewka jest dedykowana do mxt,xlt,dfx,m6 -któregoś z nich. A do 6000 nie pasuje-i chyba nie ma cewki dd do tego modelu. Jeśli jest i ktoś ma info to chętnie dowiem się czegoś więcej na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kempa Napisano 9 Październik 2011 Share Napisano 9 Październik 2011 Porównywał ktoś może zasięgi 6000 di pro sl do mxt? Czy są podobne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norberet Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Można powiedzieć, że porównywaliśy te dwie wykrywki. Jeśli chodzi o dynamik, to zasięg jest porównywalny, szukaliśmy łusek od Mausera. Jeśli natomiast skupimy się na statyku. To 6000di Pro Sl moim zdaniem jest głębszy od MXT. Próby były wykonywane w lesie, w piaszczystej glebie, a przedmiotem na dnie okopu był chełm. Ja wiedząc, że tam leży ledwo go widziałem", ale miałem wskazania, a MXT nic nie widział". Jednak była to juz skrajna głębokość dla mojego 6000, na prawdę ledwo mi wskazówka drgała:). Po wykopaniu około 30-40 cm piachu MXT też zaczął go wykrywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 Witam. Mam pytanie do użytkowników w/w sprzętu. Jakich trybów używacie w poszukiwaniu militarki? Od niedawna używam Whitsa i bardzo przypadł mi do gustu Tryb TR/Disc. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melich Napisano 27 Listopad 2011 Share Napisano 27 Listopad 2011 „Tr disc” jest zdecydowanie najwygodniejszy ze względu na dyskryminacje i łapanie tylko większego żelastwa i kolorku (przy odpowiednim ustawieniu dyskryminacji oczywiście), jeżeli trzymanie sondy przy ziemi i zerowanie co jakiś czas nie jest dla kogoś problemem. Chodziłem jeszcze czasami na „Geb Norm” z cewką 10 – 15 cm nad ziemią z niezłymi rezultatami. Ten tryb jako najgłębszy niewiele traci wtedy ze swojego zasięgu a sygnalizuje tylko większe przedmioty, niestety czasami łapie mniejsze żelastwo powierzchniowe. Gdy ktoś chce szukać kolorowej militarki wśród żelastwa, wtedy sprawdza się mniejsza cewka i tryb „Geb sat”. Wykrywacze te na militarkę są świetne, miałem wcześniej Smętka i jego zasięg w obu trybach był zauważalnie mniejszy, choć miałem go z cewką 37cm.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Witam ponownie. Czy możecie mi podać na ile średnio starcza wam jeden komplet baterii podczas użytkowania wykrywacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Witam a kolega mógłby uściślić o jaki typ baterii chodzi bo w ten sprzęt można naprawdę dużo wepchnąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Przykładowe Philipsy R14. Na ile wam starcza taki zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 W trybach typowo na złom" dłużej niż 8h nie polatasz to jest jedna z wad 6000 że szama prąd jak diabli dla tego preferuje akumulator 6 V (post wyżej)ewentualnie akumulatorki o dużej pojemności.Dodam jeszcze że ogniwo należy wymienić wtedy gdy strzałka opuści pole bat.c.bo narażasz się na niestabilną prace i spadek osiągów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Dzięki bo właśnie tak się zastanawiałem czy z moim sprzętem jest coś nie tak czy to standard. Pokombinuje w taki razie z adapterami paluszków na R14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Czy ktoś z was używa cewki Maxima 1500 i mógłby powiedzieć coś na jej temat? Znaczący jest wzrost zasięgu na złom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmo Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Ja mogę tylko napisać, że jest duża, nieporęczna i cholernie ciężka. Po założenie wyważenie XLT/5900 jest koszmarne. Sondę dostałem razem z wykrywaczem, ale jej jeszcze nie testowałem w terenie, bo to co napisałem powyżej, zniechęciło mnie do zabierania tego klamota do lasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Witam ostatnio zauważyłem że kol.mrand zagląda na forum i może akurat oznacza to że ma więcej czasu to zapytam o przystawkę multiton czy jest szansa na wznowienie jej produkcji i sprzedaży bo myślę że temat interesuje wielu użytkowników 6000 di pro sl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flobert_1 Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Niestety kolega Mrand nie ma jeszcze czasu, żeby zająć się przystawkami. Znajomek się dowiadywał i niestety musi szukać 5900 z przystawką lub dalej czekac:)Mam pytanie odnośnie zasilania 5900. Chcę kupić akumulatorki i ładowarkę. Co polecacie? Żeby nie wyrzucić kasy w błoto...pozdr flobert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 Osobiście używam adapterów z akumulatorami AA GP 2700 i ładowarki Pentagram 444. Dla mnie spisuje się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 1 Czerwiec 2012 Share Napisano 1 Czerwiec 2012 WitamMam owego whitesa od paru dni i chciłabym się zapytać o pare rzeczy.Otóż żeby chodzić na GEB/NORM najpierw włączam wykrywacz, robię dostrojenie do gruntu za pomocą AUTO/GEB a po wykonaniu tej czynności dopiero mogę przełączyć na GEB/DISC? Jeżeli chciałbym od poczatku chodzić na GEB/DISC wystarczy że tylko ustawie TUNE i DISC a samej kompensacji jak przy GEB/NORM juz nie muszę robić?W Smętku z którym chodziłem pare lat niezależnie od stopnia dyskryminacji smętek zawsze łapał kolor, czy w W6000 jest tak samo czy dyskryminacja powyżej pewnego progu już odrzuci kolor?Do jakich poszukiwań używacie GEB/SAT? Na plażę zalecacie GEB/NORM czy GEB/DISC? Przepraszam za tyle pytań ale chciałbym rozwiać wątpliwości zanim wyjde w teren. Robiłem testy w ogródku, zakopałem łuske na ok 25.cm i na statyku widzi" ale na GEB/DISC już nie, dyksyminacje ustawiłem na 5". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 2 Czerwiec 2012 Share Napisano 2 Czerwiec 2012 Polecam KOledze poczytać najpierw instrukcję - jest tego parę" stron ale warto,bo wyjście w teren bez wiedzy jak dobrze ustawić i korzystać z trybów pracy to strata czasu.W polskiej wersji instrukcji jest dość jasno opisane jak stroić ten sprzęt do gruntu.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
test_m4a1 Napisano 4 Czerwiec 2012 Share Napisano 4 Czerwiec 2012 Przeczytałem, pare pytań to rozwiało :)Mam pytanie, czy jest ktoś z Wrocławia kto ma, miał, ma kolege któy ma lub zna się na tym sprzęcie? Bardoz byłoby mi to pomocne a odwdzięcze się w % :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flobert_1 Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 W lidlu będą na dniach akumulatorki i ładowarka TRONIC. Używa ktoś z Was tego sprzętu"?? Czytałem gdzieś, że ładowarka daje rade, ale co z aku?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Kup eneloopy - to sobie podaruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.