Kobieras39 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 dziś ze złomu;] nawet spoko stan , tablica z ulicy Spulergasse czyli terźniejsza Adwokacka;] w sumie fajny gadżet;p no i z Litzmannstad;)
GeneralRemek Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Kolejny fancik uratowany od przetopu, gratuluję i zazdroszczę złomika, strasznie fantodajny :)Pozdro!
tyfus Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 co prawda, to nie jest dział ID, ale dla kolegi Kai2000 zrobię wyjątek, aby mógł swoją tezę poprzeć jakimiś dowodami.zapraszam :)
Kobieras39 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 szczerze w (piiii) mam twoja opinie mistrzu, bo niestety dla ciebie ale to oryginalna tablica ;] masz pecha znawco ,kolejny mistrz tematu ale przyzwyczaiłem się że odkr stał się wylęgarnią trolijak poznasz troche odznak pułkowych , tablic reklamowych oraz zobaczysz oryginalne przedwojenne emalie to pogadamy wtedyp.s najlepsze że wyszła w czasie remontu budynku bo włąsciciele złomu prowadzą remonty budynków bo mają skład budowlany ;)--------------------------------------------------------Kobierasku .... proszę cię :)i odbierz, proszę, maila.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 19:43 13-01-2011
Kobieras39 Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 wybacz tyfus ale nóż w kieszeni mi się otwiera;p
karabin Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Witam.Gratuluję bardzo rzadkiego znaleziska.Piękna rzecz.Pozdrawiam.P.S.Do Kai2000.Lepiej odrób lekcje chłopczyku i idź nyny ,tym samym zaoszczędzisz sobie dalszej kompromitacji.
Tofil Napisano 13 Styczeń 2011 Napisano 13 Styczeń 2011 Bardzo ładny kawałek historii,zazdroszczę i pozdrawiam.Kai2000-to że nie jest zardzewiałe to nie znaczy że kopia.
Kobieras39 Napisano 14 Styczeń 2011 Autor Napisano 14 Styczeń 2011 a to dla porównania tabliczka z tzw. śmietnika
abcd Napisano 14 Styczeń 2011 Napisano 14 Styczeń 2011 Gdzieś na wschodzie są produkowane bardzo profesjonalnie (widziałem) emaliowane biało -niebieskie tablice z nazwami ulic typu Hermann Goring Strasse,Adolf Hitler Platz,Horst Wessel Strasse itp.po obiciu i postarzeniu wędrują głównie za ocean jako oryginały.Nie podejrzewam by produkowali z nazwami neutralnymi ,ale jeśli się będzie nabywało od niepewnego źródła tablicę z hitlerowskim klimatem trzeba być ostrożnym.
rwd Napisano 20 Styczeń 2011 Napisano 20 Styczeń 2011 Reklama gazetowa - uzupełnienie tabliczki z tzw. śmietnika
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.