Hebda Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 90% lasu to czysty beton,dołek co rwałby"minutę zajmuje ponad 20,w dodatku ryjąc saperką jak kilofem jest zbyt duże ryzyko uszkodzenia przedmioty,miałem karabin podobnie,chyba jakaś menażka pod samym drzewem,aluminium,nie dało się..:/lub to co na foto,sygnał piękny,ale już dlaej nie było sensu kopać jak pokazało się to co na foto:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 czasem było 2-3cm zmarźliny wtedy jeszcze się dało,ale czasem było ponad 10za dużo sygnałów zostało nie sprawdzonych:/trzeba czekać na odwilż..może w ten weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Wygląda to całkiem nieźle :)http://www.meteoprog.pl/en/review/Poznan/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 Hebda, zapytam się jak starego wygi, ile poczekamy na odwilż przy założeniu, że dniem do 8 stopni i w nocy przymrozki, bo już mnie korci jak....taka choroba żeby jechać w las pokopać sygnały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 9 Marzec 2011 Share Napisano 9 Marzec 2011 dziś środa,jak chcemy mieć miękką ziemie to myślę że w następny weekend będzie już miło łazić.w ten weekend można spróbować,pewnie spróbuje,ale nie będzie jeszcze komfortowo:)19-20marca już będzie można browarka w las zabrać,teraz tylko kufajka i podwójne rękawiczki.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 9 Marzec 2011 Autor Share Napisano 9 Marzec 2011 Na polach szybciej puszcza ale za to głębiej złapało,zaś w lesie płycej złapało ale drzewa zatrzymują słońce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eeddii80 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 witampanowie a jak tam trojmiejskie poletka ,byl ktos moze pokopac.mozna ruszac czy dalej zmarzlina.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tradytor Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Teraz to najszybciej puszczą poletka zaorane jesienią bo ziemia na nich pulchna.Dziś sprawdzałem poletko to u mnie północne Mazowsze to na razie 5cm puściło reszta beton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morfeusz27 Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Tradytor, u mnie identycznie, -23 stopnie C bez śniegu zrobiły swoje. Ale browarka dziś w lesie wypiłem, nisza w słoneczku, cieplutko, papierosek i hulaj dusza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 10 Marzec 2011 Autor Share Napisano 10 Marzec 2011 Palenie zabija,ponoć:) U mníe na polach 10cm puściło,można też na piaszczystych drogach szukać od południowej strony,tam puściło wíęcej.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Z wczoraj i dziś południe pomorskiego - pola nasłonecznione można spokojnie kopać inne pola z 10-15 cm. luzu potem zmarzlina, las na 5 cm. w nasłonecznionych więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcion123 Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Kurde..po wczorajszym mam takie zakwasy że psycha siada!!trochę miękkiego a głębiej eton"...ale pare fantów wyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Marzec 2011 Autor Share Napisano 13 Marzec 2011 Witam.U mnie drogi fatalne,gdyby nie gałęzie pod ręką i saperka byłoby cienko bo siadał już na spodzíe:) W lesie tam gdzie słońce to da się kopać.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 13 Marzec 2011 Autor Share Napisano 13 Marzec 2011 Jedną łuskę udało mi síę wydłubać od mausa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Warszawa i okolice da się kopać.wszędzie miękko,czasem max 3cm zmarźniętej ziemi(ale nie betonu)Las,bo jak na polach to nie wiemzdrówko:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Warszawa i okolice da się kopać.wszędzie miękko,czasem max 3cm zmarźniętej ziemi(ale nie betonu)"Przed Zalewem Zegrzyńskim tak, za już nie ma takiej sielanki, przynajmniej wczoraj nie było doliczając tamtejsze kamienie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Na lubelskich polach rozmarzło do 15, 20 centymetrów. Pod spodem zmarźlina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Mazowsze północne w lasach super, na polach błoto że kalosze zostają;D a na pastwiskach z 10 cm miękko, niżej kamień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
otrong Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Widać że się trochę ruszyło, w obu działach ID sporo nowych tematów :) a od jakiegoś czasu była posucha.Dzisiaj była piękna Niedziela, a ma być coraz lepiej.Sam też dzisiaj zabrałem swojego 2letniego syna i trochę grunt spulchniliśmy :)kuj.pom - jakieś 25cm miękkiego, dalej skała. W pewnym momencie myślałem że trafiłem w jakąś drewnianą skrzynię, puls skoczył momentalnie, a to tylko zmarznięta ziemia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Kujawy: pod trawą jakieś 10cm miękko dalej skała, pole jakieś 25cm dalej skała, las miękko po całości. Kopie się aż miło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Dolny Śląsk - miękko i sucho. Kilkucentymetrowa warstwa zmarzliny odpuściła. Na polach jak to na polach grząsko. W lesie ptaszki cudownie świergolą. Idzie wiosna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 Witam.Myślałem że na długo pożegnamy ten wątek,a tu lipa. Patrzę za okno a tam biało ehh.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Nie jest tak źle (małopolska), Przynajmniej już ziemia nie zamarznie tylko ten deszcz:/ ale od poniedziałku znów wiosna:) i znów łopata w użyciu:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 Mam taką nadzieję bo dość już tej zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.