stock84 Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 No i niech głowica sztandaru 64 PP tak jak napisałem wyżej nie będzie brana pod uwagę w tym plebiscycie.Wiadomo dlaczego:)Wesołych świąt Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek825 Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Jeżeli można być nie skromnym to ja nominuję siebie .http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=672325#1077029 . Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De Contrabando Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Kto znalazł pieczątkę 2 pułku szwoleżerów??????? Proszę o link do tego wątku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dani Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 http://odkrywca.pl/pieczec-2-pulk-szwolezerow-rokitnianskich-,673551.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
spid3r Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Witam,pieczątkę 2 pułku Szwoleżerów, to ja bym raczej nie proponował, fant unikatowy to fakt, ale posiadacz raczej nie godny znaleziska bo z tego co wiem sprzedał za wartość nieadekwatną do ceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebo_sek Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Sprzedał?!Ludzie...Jak dla mnie sztandar (głowica). Ale odznaki 1920 z sentymentalnych powodów (dziadek dostał Krzyż Walecznych za Radzymin) niedaleko za nim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De Contrabando Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Panowie Koledzy, czy ktoś wie, GDZIE ten handlarz znalazł pieczątkę 2 pułku szwoleżerów???? Czy były to Bory Tucholskie, może ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero501 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Zapytam się kolegi czy mogę wam powiedzieć dokładne info. :).Ale dopiero gdy sam tam przeszukam!!:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
FAGIL Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 sprzedal za wartosc nieadekwatna do ceny - mozna prosic o bardziej zrozumiale stwierdzenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
spid3r Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Wartośc ściśle nieokreslona, nie tyle finansowa co historyczna, przede wszystkim nie powinna być sprzedawana, a ile dokładnie wziął to się już jego pytajcie, może wam powie. Bo z tego co wiem zastanawiał sie nad wykrywaczem jaki miał w zamian dostać ale za co dokładnie wymienił to już nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
De Contrabando Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Nie chodzi mi o miejscówkę, którą można by zryć, ale o nazwę miejscowości, bo to może być ważne z punktu widzenia historii. Znam w miarę możliwości dobrze szlak bojowy i trasę odwrotu Szwoleżerów na terenie Borów Tucholskich, ale są jeszcze białe plamy i różne tajemnicze fakty, jak na przykład to, że na miejscu wyznaczonej zbiórki pułku w pobliżu Sierosławka nie pojawił się jeden ze szwadronów i po dziś dzień chyba nie wiadomo, co się z nim stało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIRVANA26 Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Glowica sztandaru juz wygrala. Na podium poza nia jak dla mnie: garnek monet znaleziony przypadkowo przez kobiete (kazdy wie o co chodzi) oraz znalezisko kol. Major02-kultura przeworska-nic dziwnego ze policyja sie zainteresowala piekne trafienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PAWEL*STRC Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Pomijając głowice sztandaru 64PP , dla mnie na 1 miejscu jest Odznaka Pułkowa 3 Pułku Szwoleżerów:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bero501 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 spid3r Skąd masz takie informacje jeśli mogę wiedzieć, ze sprzedał ? Bo Ja wiem że leży w oliwce. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Dla zainteresowanych pieczęcią 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich:Pieczęć nie została sprzedana, interesowała mnie tylko orientacyjna wartość :-)Nie jestem handlarzem i nie sprzedaję niczego.A jeden z kolegów, który się na mój temat na forum, oferował mi za nią 500 pln..Pozdrawiam Odkrywców" Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Zgubiłem słowo wypowiadał"A kolega bero501 przewraca mi ta pieczęć pędzelkiem w oliwce :-)Wszystkim szczęśliwego Nowego Roku :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
waza Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 koles ta pieczec warta napewno ponad 1000 i to grubo jak nie 2000-trzymaj fancik nie bedziesz zalowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicereb Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Czy sprzedał czy nie sprzedał sprawa Znalazcy.Ale ciekawe że zanim wykopał to już na Forum ktoś informuje ze sprzedał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Już na tym forum http://odkrywca.pl/pieczec-2-pulk-szwolezerow-rokitnianskich-,673551.html 13 lipca napisałem, że pieczęć zostaje u mnie :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Przez określenie mnie handlarzem", moje odkrycie" nie jest już brane pod uwagę w rankingu ..Najłatwiej kogoś ocenić poza plecami :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek825 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Panowie nie można moim zdaniem potępiać kogoś za to że sprzedał pieczęć czy coś tam fajnego. Kolega może nie zbierać września ,może potrzebować zwyczajnie kaski na życie lub na np.nową pralkę , ja też jak bym ją znalazł to bym ją spieniężył bo zbieram carszczyznę i jak coś mi wpadnie z września to wymieniam ( na fanty lub na pieniądze i odwrotnie ). I po co gościa od razu plaić na stosie .Eto moje zdanie .Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpik Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Proponuję tu posprzątać. Tj. zostawić samą odpowiedź Dla zainteresowanych pieczęcią 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich:Pieczęć nie została sprzedana, interesowała mnie tylko orientacyjna wartość :-)"To powinno wyczerpać temat- lepiej dla taboon'a i porządku wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek825 Posted December 28, 2010 Share Posted December 28, 2010 Tak jest , wróćmy do tematu tj. odkrycie roku a nie godny czy nie godny swojego znaleziska.Znalazł , koniec kropka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 puchar srebro wymiary 30 cm wysokości Link to comment Share on other sites More sharing options...
janczar Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.