Skocz do zawartości

Odkrycie roku 2010 - wasze nominacje.

stock84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
No i niech głowica sztandaru 64 PP tak jak napisałem wyżej nie będzie brana pod uwagę w tym plebiscycie.Wiadomo dlaczego:)Wesołych świąt
  • Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Jeżeli można być nie skromnym to ja nominuję siebie .http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=672325#1077029 . Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

Napisano
Witam,
pieczątkę 2 pułku Szwoleżerów, to ja bym raczej nie proponował, fant unikatowy to fakt, ale posiadacz raczej nie godny znaleziska bo z tego co wiem sprzedał za wartość nieadekwatną do ceny
Napisano
Sprzedał?!
Ludzie...
Jak dla mnie sztandar (głowica). Ale odznaki 1920 z sentymentalnych powodów (dziadek dostał Krzyż Walecznych za Radzymin) niedaleko za nim.
Napisano
Wartośc ściśle nieokreslona, nie tyle finansowa co historyczna, przede wszystkim nie powinna być sprzedawana, a ile dokładnie wziął to się już jego pytajcie, może wam powie. Bo z tego co wiem zastanawiał sie nad wykrywaczem jaki miał w zamian dostać ale za co dokładnie wymienił to już nie wiem.
Napisano
Nie chodzi mi o miejscówkę, którą można by zryć, ale o nazwę miejscowości, bo to może być ważne z punktu widzenia historii. Znam w miarę możliwości dobrze szlak bojowy i trasę odwrotu Szwoleżerów na terenie Borów Tucholskich, ale są jeszcze białe plamy i różne tajemnicze fakty, jak na przykład to, że na miejscu wyznaczonej zbiórki pułku w pobliżu Sierosławka nie pojawił się jeden ze szwadronów i po dziś dzień chyba nie wiadomo, co się z nim stało.
Napisano
Glowica sztandaru juz wygrala. Na podium poza nia jak dla mnie: garnek monet znaleziony przypadkowo przez kobiete (kazdy wie o co chodzi) oraz znalezisko kol. Major02-kultura przeworska-nic dziwnego ze policyja sie zainteresowala piekne trafienie.
Napisano
Dla zainteresowanych pieczęcią 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich:
Pieczęć nie została sprzedana, interesowała mnie tylko orientacyjna wartość :-)
Nie jestem handlarzem i nie sprzedaję niczego.
A jeden z kolegów, który się na mój temat na forum, oferował mi za nią 500 pln..
Pozdrawiam Odkrywców"
Napisano
Zgubiłem słowo wypowiadał"
A kolega bero501 przewraca mi ta pieczęć pędzelkiem w oliwce :-)
Wszystkim szczęśliwego Nowego Roku :-)
Napisano
Już na tym forum
http://odkrywca.pl/pieczec-2-pulk-szwolezerow-rokitnianskich-,673551.html
13 lipca napisałem, że pieczęć zostaje u mnie :-)
Napisano
Przez określenie mnie handlarzem", moje odkrycie" nie jest już brane pod uwagę w rankingu ..
Najłatwiej kogoś ocenić poza plecami :-)
Napisano
Panowie nie można moim zdaniem potępiać kogoś za to że sprzedał pieczęć czy coś tam fajnego.
Kolega może nie zbierać września ,może potrzebować zwyczajnie kaski na życie lub na np.nową pralkę , ja też jak bym ją znalazł to bym ją spieniężył bo zbieram carszczyznę i jak coś mi wpadnie z września to wymieniam ( na fanty lub na pieniądze i odwrotnie ). I po co gościa od razu plaić na stosie .Eto moje zdanie .Pozdro
Napisano
Proponuję tu posprzątać. Tj. zostawić samą odpowiedź
Dla zainteresowanych pieczęcią 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich:
Pieczęć nie została sprzedana, interesowała mnie tylko orientacyjna wartość :-)"

To powinno wyczerpać temat- lepiej dla taboon'a i porządku wątku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie