maciek_zagroba Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 Celem inicjatywy jest doprowadzenie do tego, by największe amerykańskie redakcje - takie jak New York Times", Wall Street Journal", Washington Post" czy Associated Press - wprowadziły do tzw. stylebooków (dziennikarskich podręczników, które określają, jak należy i jak nie należy pisać) zapis o tym, że nie wolno używać terminu polski obóz koncentracyjny". Zamiast tego powinno się używać oficjalnie zaakceptowanej przez UNESCO nazwy obozu Auschwitz-Birkenau, a więc iemiecki, nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady".http://www.thekf.org/events/news/petition/Inicjatywa warta poparcia!
M164U Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Nie jestem pewien czy brak namiarów na termin Auschwitz-Birkenau w amerykańskim podręczniku dla dziennikarzy jest powodem używania nazwy polski obóz koncentracyjny" w gazetach typu Dziennik Nowojorskiem", Gazeta Ulicy Sciany", czy też Głos Waszyngtonu", ale protestować napewno trzeba więc już się podpisałem.
maciek_zagroba Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 Jak możecie to rozsyłajcie jeszcze przez maila... Potrzeba aż miliona podpisów!
Hansdekawka Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 Wrzuciłem an Śledzika,dodajcie na Face B.
waldi169 Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 posłał i ja do nich i do wielu ludzi z prośbą o podpisanie
maciek_zagroba Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Napisano 4 Grudzień 2010 http://www.facebook.com/pages/Petycja-przeciw-sformulowaniu-polskie-obozy-koncentracyjne/160968250605541?ref=ts&v=wall
Martian Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Czemu tu jeszcze nie ma naszych Modów, których każdy wpis podnosi frekwencję czytelniczą postów;)Napędźcie panowie trochę tą oglądalność...
Mechoptyk Napisano 4 Grudzień 2010 Napisano 4 Grudzień 2010 Podpisałem ja i podpisze cała rodzina. To jest skandal aby nas jako naród utożsamiano z tą zbrodnią. Skoro Amerykanie tak ważą się pisać o nas to może niech ktoś napisze o amerykańskich obozach pracy zlokalizowanych na południu USA.
Autsajder68 Napisano 5 Grudzień 2010 Napisano 5 Grudzień 2010 A czy czasem ten apel nie jest musztardą po obiedzie "? O ile się nie mylę, to pare dni temu czytałem na Telegazecie TVP, że już ten zapis wprowadzono do stylebook'ów...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.