Skocz do zawartości

Panowie" u kolekcjonera

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Spoko- myślenie ma kolosalną przyszłość.

PS Dla jasności- powyższe kieruję w znaczącym stopniu do kolekcjonera" i jemu podobnym.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 15:12 24-11-2010
Napisano
Wszystko ładnie fajnie, ale nie wierze że ktoś powiesił pełną F1 na ścianie. Ewidentnie widoczne są dwa gwoździki na których powieszona jest skorupa. A pociski mogły się okazać pustymi skorupami, z tym że policjanci i dziennikarze mogą się nie znać :)
Ot takie refleksje mnie naszły :)
<pozdro
Napisano
Dziś na TVP1 około 16:40 jeden pan z warszawy żalił się, że na jego posesji jest skład broni oddziałów powstańczych i nikt tego żelastwa broni i amunicji nie chce sprzątnąć z jego posesji ani policja, ani saperzy, ani UM.

Wniosek mi się nasunął masz chłopie skład pod domem wykop łuskę i niech zona zgłosi że posiadasz amunicję bez zezwolenia, kłopot z głowy.
Napisano
Taka jest nasza policja jak znajdziesz jakies niewypaly to chetnych do zabespieczenia niema ale potem to bohatersko twierdza ze znalezli u kogos jakis sklad amunicji.tagze niedziwie sie ze wiekszosc ludzi niezglasza takich spraw jak niewypaly bo po co maja miec potem problemy
Napisano
Paweł88 a skad pewnośc ze to fotka od tego rolnika? Może mieli gdzies w archiwum swoim dziennikarze akurat to zdjęcie i wrzucili je. Zwłaszcza ,że innych fantów militarnych nie widze na tym zdjeciu
Napisano
Jak na złomowisku, zero konserwacji. Przyniesione z pola i rzucone w kąt. Pozostaje pytanie - w jakim celu? Jakaś mania czy obsesja. Równie dobrze dalej mogło gnić w ziemi.
Napisano
Jacho powinni mu dowalić ale tylko za to co realnie zagrażało życiu i zdrowiu za ten sprawny karabin i niewypał,proch w słoiku i materiały wybuchowe, które znalazł który leżał na tej stercie szkalnek. Karabiny z wykopu i puste szklanki oraz zapaliki po wybuchu kuku nie robią. Widze,że z granatem było tak jak przypuszczałem pierwsza fotka była pożyczona skądś.
Napisano
panowie aż zajadów dostają tak sobie gadają... a to tylko puste szrapnelowskie szklanki i mosiądz na kilogramy,
leczyc to Was za przeproszeniem z obesrania czaszek powinni

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie