Skocz do zawartości

Czas Honoru III

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dziś mieliśmy okazję zobaczyć kolejny odcinek czasu Honoru i do chwili obecnej nikt nic nie pisze...
Wiele można by powiedzieć o tym serialu, wiele więcej było powiedziane :D
Można jednak śmiało powiedzieć że sceny akcji w tym sezonie mają wyśmienite.
Proponuję zobaczyć 41:01 jak to dzielny germaniec pruje z mp do naszego rodaka iiii.........
kurde coś się rozłożyło

• Odpowiedzi 98
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
co tu pisać serial od gatunku przygodowy lekko ocierający się o realia drugowojenne, płynnie przeszedł do gatunku fantasy. Fakt, że teraz przyjemniej się go ogląda i zdecydowanie lepsi aktorzy obsadzeni zostali po ciemnej stronie mocy
Napisano
Zdecydowanie lepsi aktorzy - Dla mnie po prostu pojawili się jedni z najlepszych polskich aktorów - mam na myśli Mirosława Bakę i Tomasza Dedka (choć ten ostatni już pojawiał się epizodycznie)
Napisano
Rozklekotał się MPisz który pamięta Klossa, Czterech Pancernych, Kierunek Berlin i setki innych produkcji.
Ktoś nie przekręcił odpowiednio śrubki" i tyle, śmiesznie to wyglądało ale zapewne tak też się działo czasem i w czasie kiedy ta broń była używana nie tylko do filmów.
Wielu z Was strzelało z tego egzemplarza na rekonstrukcjach...
Nie zmienia to faktu że w montażu można było użyć innego ujęcia lub uciąć scenę zanim mu się rozjechała maszynka na dwie części...:-)
Napisano
zauwazyliscie ze ich obecny dowodca to ten sam co w 1 cześci podprowadzil im zloto czy cos tam"

dokładnie, to ten sam koleżka z lasu, a do tego podoficer Fuchs( W. Brzeziński) czyli prawa ręka Tannenberga(Dedek) to ten sam aktor który w ostatnim odcinku II serii był oficerem SS konwojującym bankowóz...jechał wtedy w KDF-ie.
Ale zauważy to tylko garstka bystrzaków :-)
Napisano
wiesz acer... obawiam się, że wyciągnie, ale miecz świetlny, a Reiner po wyleczeniu ze straszliwego postrzału całomagazynkową serią ze stena, okaże się Darthem Vaderem
Napisano
Czy ktoś ma zdjęcie jakim nożem posługuje się przy szlachtowaniu ludzi zrzutek Sorokin vel Baka ? Mam oryginalnego ZiKa ale to co miał Baka zdaje się na to nie wyglądało ?
Napisano
Ja też nie lubię tego serialu, nawet go nie oglądam. Wystarczą mi wasze opinie... :D Tak sobie wymyśliłem jeszcze jedno określenie, nie wiem czy było - Czas Muchomoru"... :D
Napisano
jeśli TVP ma kasę na takie pseudohistoryczne gnioty to znaczy, że jest zasobna w kasę....A nikt nie zastanawiał się,że ten serial nie tylko wypacza historię ale również zwyczajnie oszukuje obywateli....za kilka lat jakis idiota powołując sie takie dzieła" będzie pisał o wojnie....
To jest czas zmory....zresztą szkoda gadać...dajcie mi twórcę tego gniota a.....średniowieczne tortury wydadza się jeno niewinną zabawą
Napisano
dzasiek nie panikuj. Znasz kogoś kto pisze o wojnie na podstawie 4 pancernych?
to nie jest film dokumentalny serial luźno oparty na wydarzeniach z okresu II w. św. zresztą dość miło się to ogląda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie