sudajew Napisano 23 Wrzesień 2010 Autor Napisano 23 Wrzesień 2010 Witam, mam możliwość wyrwania takiego wynalazku.Wiem jedynie na 100% że to strych Norwegia i że przyciąga ją magnes. Z tyłu nie ma żadnych bić.Przede wszystkim interesuje mnie czy jest to oryginał i czy warto za nią dać 7/8 dych.pzdr
huk 100 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 myślałem że będziemy załatwiali temat na priva tak jak chciałeś ale ok.zmiana reguł też mnie dziwi :)otóż jeżeli znalazłeś tą klamrę osobiście to nie mam prawa podejrzewac że było inaczej :) powiem tak twoja klamra jest adekwatnie zużyta do skórki a co się tyczy tamtej klamry to zacytuję to co odpisałem na priva - jakoś tak bo dzisiaj sporo pisałem na jej temat :),co do LW nie podoba mi sie sygnatura za cienkie literki na skórze oraz szycie coby świadczyło że ktoś tą skórkę dołożył niby jest zmęczona używaniem a jak widzisz klamerka nie ma ryski co jest raczej nie możliwe , i wieniec nad orłem przy łączeniu jest jakiś taki - może to tylko taka fotografia :)-pozdrojest sporo tych klamer na necie czy to przypadek nie wiem -http://ibuyworldwar2.com/luftwaffe-belt-buckle-with-leather-tab/ z tej niby zdarło farbę :) mnie się ona nie podoba przejechałem sie kiedyś na mintachtu moja i też na 100% nie jestem pewien jak sam nie wykopięhttp://myvimu.com/exhibit/35733517-klamra-stalowa-luftwaffe "
huk 100 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 to jest moje zdanie nie musicie się ze mną zgadzać :)
Gefreiter Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 co jak co, ale za dobrą kopię klamry WH zapłaciłem 93 zł, więc jeśli nawet to kopia, a na kopię nie wygląda, to 7 czy 8 dych to bierz bez zastanownienia :) jeśli nie to ja ją wezmę od ciebie ;)
HASAG40 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 sudajew rynek wyceni tobie tą klamerkę ale zgadzam się z kolegami do 400-500zł max.zależy jak mocno ktoś sie napali:-)
ktos451 Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 Ja bym wystawił na all... z ceną minimalną np. 300 lub 400 - a jak dadzą więcej to lepiej
sudajew Napisano 15 Marzec 2012 Autor Napisano 15 Marzec 2012 Witam, niestety dopadły mnie dosyć poważne problemy finansowe i muszę puścić tą klamrę w allezło..Szukałem takowych klamer w tym stanie ale nie znalazłem, może mi ją ktoś mniej wiecej wycenić, tak plus minus, zakładając że jest to oryginał? Proszę o pomoc pzdr
huk 100 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 tak , tak a może jeszcze 1000 zeta !!! za kopie :):)
Tomasz70 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Skórka jest raczej dobra (tu moja z klamry WH z tego samego roku, fant strychowy, znleziony osobiście ponad 30 lat temu). Huk ma wątpliwość co do blachy i, jako że moja jest wojsk lądowych, a ta omawiana - Luftu, więc nie będę wydawał ostatecznych sądów.
Tomasz70 Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Blacha w komplecie ze skórką, nie przeszywana, oba elementy z tego samego roku (sygnaturka tyłu klamry).Szacunek dla Huka.Pozdrawiam.
sudajew Napisano 23 Wrzesień 2010 Autor Napisano 23 Wrzesień 2010 Witam, mam możliwość wyrwania takiego wynalazku.Wiem jedynie na 100% że to strych Norwegia i że przyciąga ją magnes. Z tyłu nie ma żadnych bić.Przede wszystkim interesuje mnie czy jest to oryginał i czy warto za nią dać 7/8 dych.pzdr
Tomasz70 Napisano 17 Marzec 2012 Napisano 17 Marzec 2012 Huk trafia w sedno i tu się z nim zgadzam - stan skórki (co do której mam opinię, że jest dobra) nie idzie w parze z kondycją blachy. To trochę dziwne, bo oba elementy powinny być raczej równomiernie zużyte, a w praktyce blacha nawet bardziej, niż schowana pod pasem skórka.Nie chcę jednak ostatecznie osądzać, bo jak napisałem takiej oryginalnej, stalowej klamry LW dla porównania nie mam. Jeśli ta klamra Luftu jest tego samego producenta, co moja WH, to powinna mieć z tyłu odlewaną sygnaturę producenta wraz datą (w mojej takie oznaczenia są).
Pytanie
sudajew
Witam, mam możliwość wyrwania takiego wynalazku.
Wiem jedynie na 100% że to strych Norwegia i że przyciąga ją magnes. Z tyłu nie ma żadnych bić.
Przede wszystkim interesuje mnie czy jest to oryginał i czy warto za nią dać 7/8 dych.
pzdr
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.