Skocz do zawartości

Wykrywka na kolorek do 2000 Proszę o pomoc.

grand21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej !
Im więcej czytam tym większy mam mętlik w głowie... eh.
Chciałbym zmienić wykrywacz - obecnie chodzę z ACE 250.
Wykrywka typowo na kolorek/monetki. Przedział cenowy do 2000 zł.
Czego oczekuje ? Wyświetlacz - jakoś przywykłem do niego, nie do końca jestem przekonany do pokrętełek, Pinpoint oraz wiadomo lepszy zasięg.
Proszę o jakieś podpowiedzi :)
Napisano
Jak lubisz dźwigać/ładować 8 baterii AA to bierz 6T - już lepszy jest 5G bo ma 2x9V.
Rozumiem że szukasz używanego sprzętu - w tej cenie może znajdziesz coś z Tesoro z wyświetlaczem (DeLeon lub Cortes) lub jak już masz Garretta to idź w tą stronę - 1350 bądź 1500.
Z wyświetlaczem jest tak że lubi kłamać - Tesoro Vaquero jest dobrym rozwiązaniem bo i tak musisz kopać każdy sygnał na kolor.
Napisano
Ja polecam za 2200 zł (niestety złoty słabiutki) X-terrę 505. Zasięg taki jak x-terra 70,705, pomijając tryb pół-statyczny. Zero gałek, menu jasne i przejrzyste, możliwość dokupienia dodatkowych cewek o innej częstotliwości. Było trochę na forum i moim zdaniem jest to fajna zabawka, na pewno poczujesz różnicę po Ace.
Napisano
Witam,
kolega opisał czego potrzebuje, a wy walicie tu vaquero ( które nie ma wyświetlacza i ma gałki ) x-terra 505( kosztuje ponad 2000 ) i fishera f5 ( który też posiada gałki ) więc na Boga, doradzajcie mu to czego chce a nie to czego nie chce!
Zdrów.
Napisano
PS
damiani wejdź na pole szrapneli to się przekonasz po co jest wyświetlacz. A czy 8 AA czy 2 9V to już dla każdego indywidualna kwestia.
Zdrów.
Napisano
możesz też kolego w tej cenie kupić coś ze stajni Tekneticsa
Gamme albo Omege,do mnie dzisiaj przyszła Delta na razie mam tylko godzinny wypadzik aby osłuchać sprzęcik.
Napisano
Cube 200 zł dołożyć do 2000 zł to chyba nie jest problem ?? Ty za to mu tak pomogłeś swoim postem, że będzie Ci wdzięczny do końca życia. Wiadomo, że każdy swój sprzęt chwali.

http://www.youtube.com/watch?v=SFudP99wleI
Napisano
Omega (co prawda ma dwa pokrętła) ale duży czytelny wyświetlacz, proste i łatwe Menu ( ustawisz wszystkie parametry w minutkę i do dzieła ;-) -dobre zasięgi; super ergonomia i zasilanie no i oczywiście 5 lat gwarancji.
Napisano
Kol. Cube47pl
Primo
Kolega grand21 napisał że nie jest do końca przekonany do pokręteł ale całkowicie ich nie odrzuca.

Sekundo
Polecasz sprzęt których nie posiadasz bo mają fajny zasięg ??

Tercjo
Co do kulek na polach to rozumiem że nie chcesz kopać np. plomb, pocisków od czarnoprochowców i innych rzeczy z ołowiu ?? Wiele osób twierdzi że sygnał dają taki sam jak kulki...
Napisano
Po długich przemyśleniach,dwukrotnym zaspaniu do pracy przez czytanie do późnej nocy, waham się pomiędzy:
Omega 8000 - muszę powiedzieć iż na prawdę mnie oczarowała
a czymś ze stajni Minelaba.

Wiem że posiadacze Minelaba są na pewno większością w stosunku do posiadaczy Omegi, tym samym myślę że więcej będzie sugestii w stronę tego pierwszego. Jednak testy air" są na stronę Omegi. Może miał ktoś okazję wypróbować dwóch wykrywaczy?
Napisano
A i jeszcze jedna sprawa - sygnał.
Ważne dla mnie jest by wykrywacz ciągnął" sygnał jak ACE a nie pipkał" jak Fisher - nic do tego osobiście nie mam, ale ostatnio miałem możliwość chodzenia z fisher'em i nie przypadło mi to do gustu.
Napisano
Witam, ja posiadam omegę i mogę ją śmiało polecić na drobny kolor. Mam od kwietnia i jestem zadowolony, przede wszystkim jest bardzo lekka i banalnie prosta w obsłudze a do tego skuteczna:) Wyświetlacz bardzo mi się przydawał latem na plaży na monetkach.
Ps. Jak ja zastanawiałem się co kupić to też miałem dylemat, że jest mało znaną wykrywką ale dałem jej szanse i w ogóle tego nie żałuję.A to że większość ma inne wykrywki to co z tego?
Omega to naprawdę dobry sprzęt.
pzdr
Napisano
Denar czyli twierdzisz, że nie kopiąc wąskiego zakresu rzędu 4 na 100 punktów na VDI nie kopiesz wielu rzeczy?
damiani, widać nawet nie wiesz jak wygląda kulka szrapnelowa, jest mała kulka od muszkietu jest większa więc da lepszy sygnał tak samo plomba.
Nie posiadam Prizma bo mam Dfxa. Nie muszę posiadać wykrywacza aby go polecić bo po prostu znam się już trochę na nich.
Pozdrawiam.
Napisano
grand21 zobacz sobie czy sygnał Omegi ci pasuje, nie jest to zły wykrywacz, jeśli przyzwyczaisz się do gałek jak i samego wykrywacza trochę koloru pociągniesz.
Pozdrawiam.
Napisano
Ja szukałem wykrywacza przez pół roku od 3 lat ze smętkiem którego się nie pozbędę ( wszędzie tam gdzie nie żal sprzętu - zresztą go nie muszę zachwalać) zdecydowałem się na omegę z większą cewką małej nie próbowałem głównie latam na at na wyświetlaczu sprawdzam jak kolorek kopie. Dyskryminacja troszkę zmniejsza zasięg - może kiedyś sie do niej przekonam . Dla mnie ten wykrywacz to kosmos do końca go nie poznałem ale spokojnie moge polecać .
Napisano
Kol. Cube47pl
Widzę że jesteś najmądrzejszy i podpowiedzi innych ci nie służą - rób jak uważasz za stosowne ale nie narzucaj tego innym (każdy ma swój rozum).
Rozbieżność 4 na 100 (dla kulek) jest iście godna polecenia.
Rozumiem że nie musisz posiadać wykrywacza żeby go polecać a skoro już że trochę znasz się na nich to faktycznie tym bardziej.
Polecam lekturę kol. draven85 i na tym zakończę.
Napisano
Wracając do tematu:
w tym przedziale cenowym ( okolice 2000 zł )Omega to bezapelacyjnie czołówka. Z terrą nie miałem do czynienia- ale dużo osób chwali, więc coś w tym musi być. Z Minelabem owszem, miałem do czynienia- byłem użytkownikiem Quattro ( zasięg bardzo dobry, lecz powolność analizy sygnału i ergonomia do d...y - choć muszę przyznać,że wieloczęstotliwościowiec otwiera całkiem nowe możliwości detekcyjne )
Miałem podobny dylemat - co kupić ,aby być zadowolonym - łatwy wybór nie był- po PI Nowaka z kwadratową cewką i aku na pasku ( o ile dobrze pamiętam ,to rok coś około 1996-97 - moje początki zabawy w poszukiwania ),Cyklopie, Ace 250 , GTP 1350, Quattro i krótko Proximie ( szacunek dla krajowego producenta za całkiem przyzwoity detektor -czekam z niecierpliwością na nowy, długo zapowiadany sprzęt) - wybór detektora ,który by mnie satysfakcjonował był bardzo trudny. Kryteria jakimi się kierowałem : ergonomia, zasilanie, szybkość analizy sygnału, jakość dyskryminacji - w 95% chodzę jedynie po poletkach , więc mój wybór padł na Omegę Pro. I obiektywnie muszę przyznać ,że jak do tej pory jestem zadowolony z efektów.
Wiadomo,że z każdym sprzętem trzeba się osłuchać i dopiero z czasem człowiek zaczyna rozumieć co wykrywacz do niego mówi" - jakość dźwięków inna niż w ACE, ale można przywyknąć. Polecam dobrej jakości słuchawki . W tych tanich sygnał jest bardzo piskliwy,sprawiający wrażenie zbyt głośnego- przez to szybko męczący ucho.
P.S.
Mam nadzieję ,że ten post tym razem zostanie zaakceptowany przez moderatora i trafi na forum :-)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie