db Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 pozwolę zamieścić dwa zdjęcia z innego forum, jak daleko może posunąć się pajacykowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 drugi miłośnik clownów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Cytując pewnego uczestnika tego forum: pokaż mi oryginalne zdjęcia z II wojny światowej, że tak nie było" <rotfl> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 db - tu coś dla ciebie - zdjecie z linku.Normalnie mało sie nie posikałem:)http://www.zamosconline.pl/text.php?id=2451&rodz=opozByło lata temu na forum. Chyba określone jako jeździdło kawaleryjskie"To się nazywa ludzka kreatywność. Zapewne twórca takiego czegoś dostałby z miejsca pracę w jakiejś agencji reklamowej:) I jak niedawno któyś z chłopaków zauważył - moze to nie była rekonstrukcja tylko widowisko historyczno-teatralne...makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Godne uwagi są także w tym zdjęciu pełne zdziwienia i niedowierzania facjaty konnych" :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
db Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 ...chciałem zwrócić uwagę na stylizację pojazdów.. bryczka czy cokolwiek to jest nie wywołuje u mnie żadnych refleksji bo jest po prostu bryczkę czy cokolwiek bądź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Db – obrazek z postu Makula jak najbardziej wpisuje się w temat Twojego wątku – w zamyśle autora pojazdu miała to być chyba taczanka – jest to tak samo udana stylizacja jak łazik z pierwszego załączonego przez Ciebie zdjęcia…PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Bezmyślnie zniszczyli Gaza 69-A, rzadki pojazd sam w sobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Dobry temat przypomina mi się Lublitz!!!Albo tatra kołówka jako Sdkfz251. Naprawdę ciekawy temat, ciekawe ile takich sprzętów jeszcze się wynajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 E tam - bywają lepsze cuda jeśli idzie o rekonstrukcję:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 No tak - pytanie tylko czy to jest rekonstrukcja historyczna w swym ścisłym znaczeniu, czy pojazd zmajstrowany na potrzeby strzelanek historycznych" ASG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Ktos kiedyś wspominał ,że to cudo z kartonu ulepiono dla kawału w 2 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Hindus - ciężko rzec. Z jednej strony ten SD-ek, a z durgiej przeglądając galerię to owi rekonstruktorzy byli naprawdę solidnie umundurowani na FJ, W-SS i Jankesów a nie na zgraję ASG-owców. tak więc nie powiem. Wiadomo że w Europie tamto by nie przeszło na inscenizacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Z forum call of duty :)Taczanka jak sie patrzy:)heheh niepowtarzalna!I jaka: wzór 125p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Panowie, nie przesadzajcie. U nas naprawde nie jest żle. Byłem na imprezie w Belgii, gdzie strona aliancka miała caly sprzęt idealnie przygotowany. A Niemcy , cóż w Belgii za Niemców przebierają sie w większosci alianci tylko na czas itwy" a jedyna grupa niemiecka przyjechała Gaz'em 69 pomalowanym na iemiecki" :) może na zachodzie to przechodzi u nas pojawiłoby się w tym watku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Powiedzmy, że japońskie reko to insza inszość", ciężka do oceny z naszej, europejskiej perspektywyale GAZ-69 zrobiony na wózek SS, jeszcze z tymi zarąbistymi runami na zderzaku to jak dla mnie jest już objaw jakiegoś odchylenia od normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 A pamietacie filmy z lat 70-80 ile tam Gazów robiło za samochody WH? Jak widzę taki film to żygać sie chce ale cóz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Z tego co pamiętam w Listach z Iwo Jimy" Eastwooda gan Kuribayashi poruszał się Gazem 69 , film mimo to świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Ale i tak najbardziej iemieckim" z radzieckich pojazdów był chyba BTR-152 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 racja! Btr 152 był namiętnie wcielany do WH ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 no tak, ale pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy widząc BTR-a to ... Sdkfz 251 ??Tak, wiem - zaraz odezwą sie głosy ze gdzie tam - ale przez pierwszą sekunde z tym mi się kojarzy,,pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Mozliwe że inspiracją" był Half Track, dla mnie bardziej podobny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
revolt Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Pierwsza zasada internetu: Nigdy nie próbuj zrozumieć Japończyka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klemens Forel Napisano 24 Wrzesień 2010 Share Napisano 24 Wrzesień 2010 Fozgen wiesz czasami warto mieć trochę poczucia humoru widzę że Ci go zabrakojwało.Fakt pomyliłm sie faktycznie zamiast 126p waliłem 5(duży a mały fiat to różnica).Więcej luzu czy uważasz że chodziło mi kogokolwiek urazić każdy orze jak może chłopakom podoba sie ich wózek" ok przeciez nie każdy musi brać z nimi udział w imprezach ich sprawa.Z jednej strony patrząc tez sie napracowali by sobie tą zabawkę zrobić chwała im za to natomiast inni nie rozumieją po co czas marnowąc i robic coś co nie przypomina tego co ma być.Nie jestem zwolennikim chamskiej krytyki jednakże zauważyłem że choć drastyczna to jednak ona buduje poziom polskiej rekonstrukcji taka jest prawda.Tak więc po co te nerwy forum to nie tylko miejsce gdzie najwżniesze są pompatyczne wypowiedzi....3sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 24 Wrzesień 2010 Share Napisano 24 Wrzesień 2010 Fozgen....akurat zdjęcie ja wynalazłem. Więc nie czepiaj się Forela. Poza tym on ma rację - zabawa w rekonstrukcję nie polega na tym żeby budować wszystko (cokolwiek) tylko żeby odtwarzać jaknajwierniej to, na czym powinniśmy się opierać.Możesz nie być kolekcjonerem starego sprzętu, wyposażenia i innych rzeczy - ale rekonstrukcja w której uczestniczysz jest właśnie tym, co jednoczy Ciebie, mnie, Forela i innych- w ruchu rekonstrukcyjnym. Dlatego uważam że - co do pojazdów - tak, lepiej czas poświęcony na budowę tego czegoś poświęcić na budowę tego, czym miałoby być.pozdrawiam,makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.