Czlowieksniegu Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=635476#1122386 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Z ciekawości- podmiot liryczny nam się zmienił?Jeśli ktoś czuje nieodpartą potrzebę babrania się w życiorysie innego Użytkownika, proponuję ( a nawet nalegam ), coby to w Dołku robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Yety ja chcialem tylko pokazac ze jednak sie nie ktorzy rozmijaja z prawda, tak delikatnie mowiac, a zadnych nazwisk nie bylo, wiec w zyciorysie nie grzebalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Cairo- a co to miało z Wałęsą wspólnego? W momencie, gdy Wałęsa przez płot skakał, Twój podmiot liryczny zapewne zbierał historyjki z gum Donald i grał kapslami w Wyścig Pokoju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Yety , no ale jak ktos sie kreuje na autorytet i jedynego sprawiedliwego, a sam moczy to mam siedziec cicho? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Yeti czy rety?Kto będzie zainteresowany, sam znajdzie.Hoghw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Jednak sa ludzie ktorzy potrafia obiektywnie ocenic...........http://politykier.pl/kat,1025797,wid,12654713,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 A spytam tak retorycznie... Czy ktoś w Polsce mówi Kanadyjczykom, co u nich dobre, a co złe...Nie... Wystarczy popierać tezy głoszone przez cywilizowany świat", że my ciemnogród i można się poczuć naprawdę super inteligentem przez ę"... Ja dziś nazbierałem maślaczków- zakiszę i spożyję. W cywilizowanym świecie" pewnie będę miał łatkę dzikusa;) Troszkę wiary w siebie... Cywilizowany świat" również może być omylny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Rychu spozniles sie Yety mi posta wycial a tam bylo, dam ci na priv, i mysle ze odszczekasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Martian, twoja wiedza o cywilizowanym swiecie" jest uboga, jutro jade na grzybki, a ze tubylcy nie zbieraja to istny raj,dopuki sie nie zrzekne obywatelstwa to mi go nikt nie odbierze i czy Ci sie to podoba czy nie to bede sie udzielal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Acha , klamal, a Cenckiewicz pisze sf.Na tym koncze ten temat, bo widze ze tej sciany nie przebije nic.Pa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Znowu mnie wywołujesz do tablicy Gruby Rycho, a ja chciałem zakończyć tą dysputę z Tobą.Widzisz, jesteś tu zupełnie NIEWIARYGODNY, bo piszesz tu SŁUŻBOWO, a więc jesteś STRONĄ w tym sporze! Reprezentujesz instytucję, która [wg. niektórych polityków] cyt. Jest policją polityczną PIS-u". A do tego jesteś przedstawicielem tego skrzydła PIS-u, które [znowu cytuję niektórych polityków] jest określane mianem polskich talibów".Ale wracając do Wałęsy - dla mnie zagadką pozostaje dlaczego uwzięliście się tak na tego Wałęsę. Co Wam tak przeszkadza mit prostego robotnika, który obalił system? Mit, który kupił świat - mit mądrych i bohaterskich Polaków, którzy obalili system! Dlaczego chcecie zastąpić ten mit swoją prawdą" o Polakach kapusiach i agentach, którym wolność przynieśli Niemcy obalając mur w Berlinie?P.S.Nie, politycy nie są od zajmowania się historią. Politycy są od zapewnienia dobrobytu i bezpieczeństwa społeczeństwu, za co zresztą są sowicie wynagradzani z naszych pieniędzy. A jeżeli ktoś twierdzi, że politycy są od zajmowania się historią - to ma coś bardzo mocno z główką ie tego"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Panie i Panowie- zły jestem. Czy ktoś planuje w tą słoneczno-jesienną niedzielę stać się ofiarą systemu"?Albo domniemany agent" w tym wątku, albo agent w Dołku- wybór należy do Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 A dlaczego kserokopie papierów podpisanych przez TW Bolka - Wałęsę mają być prawdziwe, a podobny dokument podpisany przez TW Balbina czyli Jarosława Kaczyńskiego okazał się fałszywką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Rycho Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Balans i Cairo !Co do domniemanego agenta ( nasz moder nasz pan):Cenckiewicz nie pisze sf jakby chciał Cairo, bo sąd uznał to, co pisze za wiarygodne - no chyba, że przyjmujemy że sąd jest niewiarygodny albo jest być może ,, przedstawicielem tego skrzydła PIS - , które jak cytuje Balans[ tylko cytuje , tak jak Lepper chyba tylko pytał swojego czasu w parlamencie] jest określane mianem ,,polskich talibów. Zastanawiające jest jak umiecie tak gładko ,,nie zauważać" że wyrok w tej sprawie wydał taki sam sąd jak ten, na który tak lubicie się powoływać czyli ten , który wydał wyrok mówiący o tym , iż nie ma dowodów na współpracę Wałęsy z bezpieką. Nie podajecie argumentów kwitując moje słowami ,,bzdura ,,sf",,Cenckiewicz to kłamca i ,,lokaj PIS - u i ty ( to o mnie ) też , więc Wałęsa jest niewinny - to typowe argumentowanie ,,ad personam" właściwe niedoukom albo krętaczom, albo i jednym i drugim. Balans pyta, co przeszkadza mit Wałęsy - nic nie przeszkadza i funkcjonuje i niech funkcjonuje ( chociaż jest trochę uwłaczający dla tych co z rąk bezpieki dostawali nie wynagrodzenie, a śmierć lub trwałe okaleczenia fizyczne i psychiczne) i z zastrzeżeniem, że nie był sam w tej walce ( o czym on zdaje się zapomina). Lech Wałęsa był jednak prezydentem RP a to już oznacza złamanie prawa i pozwala snuć dywagacje ( nie wiem słuszne czy nie) że podczas swoich rządów mógł być inspirowany przez bezpiekę. I wreszcie w imię zasad i prawdy - to tyle i aż tyle.Co do agenta : Balans twoje analizy są tyle niecelne co i perfidne i generalnie interesują mnie tyle co ,,zeszłoroczny śnieg , to że używasz ich zamiast argumentów w dyskusji źle świadczy tylko o Tobie, zaś perfidia z jaka to czynisz ( o niej było w części pierwszej mego ,,wystąpienia") świadczy o tym że albo bardzo przesiąkłeś pewnym środowiskiem , albo jesteś jego reprezentantem.Historią zajmować się mogą wszyscy, których interesuje od robotników rolnych, poprzez farmaceutów do ,,account sales managerów ( choć Bóg chyba jeden wie tylko co to znaczy). Manipulować nią nie powinien nikt ( To co proponujesz w sprawie Wałęsy - to czysta manipulacja historyczna).I jeszcze jedno wcale Cie nie ,,wywoływałem do tablicy" - sam nie wytrzymałeś i wróciłeś ( ku mojej wielkiej radości) - z Tobą to troszkę jak w dowcipie o pierogach w barze (,,Kto zamawiał ruskie ? Nikt same przyszli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 cairo! Cóż my dzikusy jeszcze możemy zrobić byś się za nas nie czerwienił? Może przepędzić białe niedźwiedzie z ulic, może wyrugować krzyże ze szkół i szpitali... Można by nawet z kościołów i przydrożnych kapliczek. Choć, może, lepiej było by, te ostatnie, wyburzyć? Proponował bym usunięcie również orła białego z urzędów i instytucji... Wszak mamy mniejszości narodowe które znak ten może razić... Nie wiem jak z flagą??? Pora wreszcie skończyć z biciem, Żydów, muzułmanów, Indian i Eskimosów...Pora sobie wreszcie uświadomić, że to nie Solidarność i Polacy obalili komunę tylko dzielny Lechu samodzielnie... Następną kwestią jest sprawa odszkodowań za nasze agresywne poczynania w 1939 i co za tym idzie zwrot zagrabionych ziem i dzieł sztuki. Oczywiście przepraszając wszystkich wokoło i rekompensując uszczerbki moralne finansowo...Pora wreszcie jasno powiedzieć, że brak u nas wolności słowa i ekonomicznej...Każdy przeciętny Kowalski może sobie lody kręcić i wyrażać niepochlebne opinie o Polsce a już ludzie na wysokim stanowisku państwowym nie...To tak przyszło mi na szybcika do głowy, ale wdzięczny będę jeśli scedujesz na mnie odrobinę swej wiedzy i wskażesz co jeszcze można zrobić by nie być uważanym przez światłych i wykształconych, obytych intelektualnie i kulturalnie ludzi za ciemnogród.Zaczynam podziwiać ludzi cywilizowanych za ich niesamowitą intuicję... To wspaniała, rzecz tak zupełnie bez znajomości zagadnienia, na podstawie tak kruchych podstaw wiedzy jak doniesienia medialne, móc wysnuć tak trafne oceny naszego kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Rycho Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 To należy nazwać żartem i to inteligentnym , to co Ty prezentujesz fobią.ps. A w temacie masz coś do powiedzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Tak, to był baaardzo inteligentny" dowcip w wydaniu jednego z szefów tajnych służb. Przyznaję, że macie tam w spec służbach specyficzne" poczucie humoru. Ja na Waszym miejscu bym takiemu balansowi, na ten przykład, nałożył gdzieś na ulicy worek na głowę, wywiózł do lasu, przywiązał do drzewa i tak po tygodniu odwiązał i powiedział, że to tylko taki inteligentny" dowcip był. Ale byśmy się wtedy wspólnie uchachali.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Tak w temacie, to w trzech punktach sobie pozwolę:1. Historycy mają pełne prawo badać i pisać co im tam pasuje, nawet jeżeli będzie to obrazoburcze i pisane pod z góry założoną tezę.2. Politycy są od tego, aby zadbać o dobrobyt i bezpieczeństwo obywateli, a nie od babrania się w historii.3. Służby specjalne są od zapewnienia bezpieczeństwa Państwu i od [CBA] zwalczania patologii. Jedno co jest pewne to to, że służby specjalne [a tym bardziej ich szefowie] nie są od prowadzenia agitacji politycznej na różnych internetowych forach. Bo nie za to im płacimy ciężkie pieniądze, a poza tym to chyba zahacza o łamanie Konstytucji. A Polska to podobno państwo prawa jest, a nie jakiś Bantustan w Afryce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Balans, muszę przyznać, że jak zwykle masz rację;)))http://www.tvn24.pl/12690,1673261,,,mam-zaproszenie-do-cba--a-kongres-za-dwa-tygodnie,wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Bardzo gładko się prześlizgnąłeś" po temacie.A to nie jest wcale taka błaha sprawa, bo o ile się orientuję, to służby specjalne w demokratycznym państwie prawa MAJĄ BYĆ APOLITYCZNE!!! Bo Polska to nie jest jakieś KASSABUBU-MOMBASSA". I nie za to Wam tam płacimy ciężkie pieniądze, abyś się [pewnie z nudów?] produkował na różnych forach! Ja tam się Was nie boję, tak jak nie bałem się ZOMO-wców i SB-ków w latach 80-tych [no może się i trochę bałem, ale nie na tyle, aby siedzieć spokojnie w domu i oglądać w telewizji Urbana]. A co do Wałęsy, to pewnie i coś podpisał, tak jak prawie wszyscy opozycjoniści, którzy wpadli w łapy SB-cji w latach 60-70-tych i na początku stanu wojennego. Bo SB miała swoje, wypróbowane zresztą metody i łamała ludzi bez wyrywania paznokci zresztą. Ja miałem to szczęście, że trafiłem w ich łapy pod koniec lat 80-tych, gdy już było wyraźnie widać, że swoją robotę traktują po socjalistycznemu" i mogłem z nimi pogrywać, udając zdziwionego zaistniałą sytuacją. Ale nie wszyscy mieli takie szczęście i taką determinację...I tyle w tym temacie.balans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Tak dokładnie, to SB-cja mnie maglowała w 1987 roku [nikomu się jeszcze wtedy nie śniło o okrągłym stole"], ale to pewnie doskonale wiesz z mojej teczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Rychu, widzisz jaki z Ciebie do dupy historyk, pokaz ta podpisana deklaracje wspolpracy.Klamiesz tak jak i w sprawie stonki.To aby miec kwit na Walese to Twoich towarzyszy niedoli z CBA marzenie, tak samo jak i na Blide, dziwna jakas zbieznosc z odgrzaniem tematu Bolka",z tym co wyprawia prezes K.Czyzby jednak przedstawiciel zbrojnego ramienia PIS bywal tu jednak sluzbowo.Balans skad prezkonanie zw Walesa cos podpisal, bo sabie przypomne stare powiedzeniekazdy sadziw/g siebie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Mnie ciekawi jedna sprawa : czy Prezydęt" Wałęsa podpisał DEKLARACJĘ WSPÓŁPRACY czy DEKLARACJĘ O NIESZKODZENIU czyli tzw lojalkę ? Te dwa dokumenty są permanentnie mylone a prawdę mówiąc sprawa Bolka" nie interesuje mnie na tyle żebym szukał osobiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby Rycho Napisano 13 Wrzesień 2010 Share Napisano 13 Wrzesień 2010 Cairo ! Po co coś pokazywać komuś, kto ma oczy z korka , a i mózg prawdopodobnie z substancji podobnej. Ani oczy nie zarejestrują, a jak już to obraz zarejestrowany do mózgu nie dotrze. Twój przypadek jest beznadziejny i nie rokuje. Nie jestem historykiem, a badaczem jeno historii , w młodości ( 1974 r ) zbierałem razem z dzieciakami z klasy 1 a sp. nr 129 im Wacława Szczepaniaka stonkę na polu ówczesnego PGR bodaj że w Zaborowie( miałem w tak zwanym międzyczasie spotkanie z kolegami i koleżankami w ramach jednego z portali i oni mi przypomnieli gdzie to było), a Ty i twoja szanowna teściowa nawet o stonce nic nie wiecie ( no ona może wie ) .Już Ci napisałem po co tu bywam i w jakim charakterze - ale Ciebie to się nie tyczy - jak już wspomniałem jesteś przypadkiem beznadziejnym i tu nawet dr. Dollitle nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.