krank Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 Witam jak macie jakieś zdjęcia tego samolotu to bardzo bym prosił abyście wkleili w tym wątku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Z sieci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 @krank3, a może nam łaskawie wytłumaczysz skąd mamy mieć zdjęcia tego samolotu, skoro nigdy nie wyszedł on poza fazę wstępnego projektu?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Trooper85 20:18 23-08-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 a woytas znalazł jedno i co? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 A wiesz co jest na tym zdjęciu?Drugi (najprawdopodobniej) prototyp PZL.50, najbardziej zaawansowany z kilku egzemplarzy ewakuowanych we wrześniu '39 z Okęcia do zakładów Citroena na PowisluA nie żaden Jastrząb II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 może były jakieś prototypy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 czytasz ze zrozumieniem? NIE WYSZEDŁ POZA FAZĘ PROJEKTUjakbyś zadał sobie minimum trudu to byś wiedział, ze znanych zdjęć Jastrzębia jest w sumie rzy na krzyż"ale po co, lepiej syf na forum robić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 http://www.samoloty.ow.pl/str003l2.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 założyłem ten wątek bo mnie kolega poprosił który zbiera wszelkie zdjęcia samolotów i owych nie mógł znaleźć w sieci Trooper jeżeli jesteś takim wybitnym fachowcem w dziedzinie samolotów to powinieneś mi napisać że są ze trzy zdjęcia tylko a nie najpierw piszesz że nie ma,a później wysyłasz mi mailem ostrzeżenia jakieś i straszysz kartonami,założyłem normalny wątek z normalną prośbą,tylko tobie się jednemu nie spodobało, a woytas i s-boj przynajmniej próbowali pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 apisać że są ze trzy zdjęcia tylko a nie najpierw piszesz że nie ma"to nie tak! :)Pytałeś o PZL.53 Jastrząb II - który był p l a n o w a n ą wersją rozwojową samolotu PZL-50 Jastrząb", którego zdjęć zachowały się śladowe ilości. Planowaną, więc na 99,9 % nigdy nie zrealizowaną, czerup ze zdjęcia wklejonego przez woytasa to zagadka, która przez część znawców tematu jest traktowana po dziś dzień jako fotograficzna mistyfikacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 krank3 - i druga rzecz - swoje frustracje do Troopera mozesz wywalać na priv a nie na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=232844 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2010 dzięki Woodhaven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.