climbero Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Do ucha to wiem jak mocować ale mi chodzi bardziej o mocowanie wzdłuż tylnego błotnika. Jest tam taka rynienka wypełniona jakimś drewnem w środku, która zachodzi aż na tył i z tym wynalazkiem mam właśnie problem. Na zdjęciu zaznaczyłem strzałkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 Gaz 69 half track ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 25 Lipiec 2012 Share Napisano 25 Lipiec 2012 A tu pytanie do Gazowców. Co to jest (wiem, że DSzK na gaziku) to jakaś poza do fotki, czy rzeczywiście jeździły takie Gazy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 30 Wrzesień 2013 Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Witam serdecznie.Czy w gazikach występujących w Wojsku Polskim były montowane silniki s21 żuk??Chodzi Mi w szczegulnosci o taką rzecz gdy orginalny m20 został zajechany" a jako zamiennik warsztaty remontowe wstawiały silniki żukowskie jakie miały na stanie magazynowym.Informacje taka dostałem od osoby która twierdzi ze miała na stanie gazika w armii z takim silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 30 Wrzesień 2013 Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Wedlug moich informacji zadne zaklady remontowe tego nie robily- byl zapas silnikow M20, ale juz indywidualnych przerobek bylo duzo, moze ze i w wojsku - zamontowanie s 21 wiaze sie z wykrojeniem w plycie ogniowej wneki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 30 Wrzesień 2013 Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Aby w GAZ-e 69 zamontować silnik S-21 nic nie trzeba wykrawać. Ewentualnie troszkę wyklepać kastę na wysokości silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 30 Wrzesień 2013 Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Kasta gazika , w którym zamontowany jest S-21. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 1 Październik 2013 Share Napisano 1 Październik 2013 Porozmawiam z gościem jeszcze raz jak tylko sie spotkamy.Ale cos chyba wspominał ze to był okres gdy gazik juz był mocno wyparty przez następce uaza wiec może i faktycznie cos jest na rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 5 Październik 2013 Share Napisano 5 Październik 2013 Przede wszystkim poprawnie nazywajmy to o czym mówimy...Nie Gaz 69 ,a Uaz 69... no chyba że ktos z was może sie pochwalić sztuką produkowaną w zakładach w Gorkim do 1955r.http://pl.wikipedia.org/wiki/GAZ-69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bwerk45 Napisano 16 Listopad 2015 Share Napisano 16 Listopad 2015 Witam koledzy szukam zdjęć z mocowaniami w różnych miejscach łopat, kanistrów, notek oraz jaki zaczep był w gaziku aby można było ciągać muchobojkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Przede wszystkim poprawnie nazywajmy to o czym mówimy...Nie Gaz 69 ,a Uaz 69... no chyba że ktos z was może sie pochwalić sztuką produkowaną w zakładach w Gorkim do 1955r."Otóż, nie UAZ-69, a GAZ-69. Z rosyjskiej literatury wynika, że po prostu UAZ produkował nadal samochód o nazwie GAZ-69", a nazwa UAZ-69 to hiperpoprawny wymysł, częściowo zaadaptowany w polskiej literaturze (np. Encyklopedia Techniki Wojskowej), ale praktycznie nie używany w Rosji. Podobny przypadek był m.in. z Moskwiczem-412 produkowanym przez IŻ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HD1940 Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Nie jestem specem ale późne GAZy 69 na masce miały wytłoczony napis UAZ. Można więc wnioskować, że użycie tej nazwy nie jest nieuzasadnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 8 Kwiecień 2016 Share Napisano 8 Kwiecień 2016 Owszem, miały - ale był to GAZ-69 produkcji UAZ ;)Taki link po-russki https://books.google.pl/books?id=HcJnAAAAQBAJ&pg=PT384&lpg=PT384&dq=%22+%D0%A3%D0%90%D0%97-69%22&source=bl&ots=_yCv7pR_p9&sig=h3tT-WFSG0LAH14s3RrQ2pvguos&hl=pl&sa=X&ved=0ahUKEwjrybu5yP7LAhXRZpoKHRqOBYs4ChDoAQhSMAc#v=onepage&q=%22%20%D0%A3%D0%90%D0%97-69%22&f=false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 27 Styczeń 2018 Share Napisano 27 Styczeń 2018 może komuś się przyda:http://turbobit.net/m77mqvbjkde0.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.