Nadwojciech Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Świetne fotki,muzeum pierwsza klasa.Bardzo mi się podobają włoskie maszyny z lat 30tych i 40tych.Szczególnie te trzysilnikowe.
jacek1962 Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 E tam Sciągnęli,oni zaj.../ha,ha/.Biedny zawsze jest bity,nawet na tym polu.Nasi też ściągnęli tylko nie z Afganistanu i nie samolot.Swoją drogą włosi mają wspaniałą kolekcję samolotów z I wojny światowej,i drugiej też.Te w tym muzeum to tylko część,reszta po różnych muzeach regionalnych.Skąd ?Armia Włoska po I wojnie podarowała samoloty wyróżniającym się lotnikom,i oni lub ich rodziny przekazywali je do muzeum.Pozdrawiam
Cronos Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Mogłeś fotki wysłać adminom i by do galerii wrzucili, dawno nic tam nie wychodziło. A co do kolekcji to jedno mnie dziwi: na świecie jest tyle pięknych kolekcji lotniczych z takimi perełkami że aż gardło ściska (MLP też), w tym praktycznie nieznanych, a wszyscy podniecają się ogólnie znanymi muzeami pancernymi. No ale co kto lubi:)
s_boj Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 jeszcze na koniec kilka fotek - myślę, że też ciekawych, które wczoraj mi nie przeszły ze względu na rozmiar
jacenty2004 Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 Konik bardzo dobry .Tym bardziej ,że Franek Baracca się pod nim podpisał
Nadwojciech Napisano 7 Lipiec 2010 Napisano 7 Lipiec 2010 s_boj znaczy :) przepraszam ale jestem pod wpływem:) Wakacje :)
s_boj Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 Wkleiłem już wszystkie fotki z wyjazdu do muzeum lotnictwa. Trochę pobuszowałem po Włoszech :) Taki kąsek trafiłem w Anzio. Ciekaw jestem, czy pozostał tam od wojny.
s_boj Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Napisano 7 Lipiec 2010 najlepsza jest ta oryginalna blokada kierownicy z epoki :D
macvsog Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Świetne fotki. Poraz kolejny nasuwa się pytanie czy nie było by dobrze wyodrębnić Lotnictwa" z forum Pojazdy/Artyleria". A swoją drogą to czy ktoś ma może inf. o działaniach lotnictwa włoskiego nad Polską w II wojnie światowej i ewentualnych stratach?
Nadwojciech Napisano 8 Lipiec 2010 Napisano 8 Lipiec 2010 Też popieram! Lotnictwo zasługuje na własny dział na forum.
s_boj Napisano 8 Lipiec 2010 Autor Napisano 8 Lipiec 2010 ze wszech miar popieram pomysł wydzielenia tematyki lotniczej!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.