boxi0 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 Moje wykopaliska" jako zaczynającego zabawę z wykrywaczem-w roli głownej Proxima.Na pierwszy rzut łyżka...ot taka zwyczajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 łyżka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 z drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 i takie cóś mi sie wykopało nie wiem czy to obok widelców,a raczej ich szczątków to komplet wygląda na pasujący ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2010 Co do łyżki z pierwszego zdjęcia to wygląda jakby była miedziana chociaż po skrobnięciu podobna do złota,ale wątpię żeby tak właśnie było,chociaż kto wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 4 Lipiec 2010 Share Napisano 4 Lipiec 2010 Na pewno nie jest złota, może być mosiądz. :)Życzę powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
replika Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 boxi0, ile czasu biegasz z proximą? Zauważyłeś jakieś dziwne zachowania?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 i napis na łyżce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 5 Lipiec 2010 Share Napisano 5 Lipiec 2010 z tym napisem na łyżce to chyba oto chodzi http://pl.wikipedia.org/wiki/Platerowanie :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2010 Słuchaj replika wykrywkę mam od tygodnia i byłem 2 razy w lesie u znajomego więc niewiele mogę o użytkowaniu powiedzieć.Sam narazie szukam właściwych ustawień,chociaż powiem że stare zardzewiałe wiadro wyciągnąłem z 60 cm i to rant wiadra tak siedział a reszta szła w głąb ziemi.Dziękuję kolego sudajew za pomoc właśnie wczoraj przysiedziałem w necie i poszukałem troszkę no i fakt chyba masz rację z tym napisem,bo jakoś innego rozwiązania nie znalazłem.teraz zastanawiam się z jakiego materiału jest ta łyżka no i wydaje mi się ze chyba mosiężna,choć bez zeskrobania przypomina wyglądem trochę paloną miedź.Ale dziekuję za fatygę i pomoc panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bycz Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 Kolego gdzie kopiesz? Znalazłem identyczną łyżkę, nawet tak samo wygiętą, co więcej tez latam z Proximą. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 13 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2010 witaj kolego bycz mam znajomego który ma dom poza grudziądzem i koło niego jest las w którym była niegdyś chałupka czy młyn jakiś tak powiadają tamtejsi tubylcy i tak poszedłem w ciemno pokopaś i popatrzeć co znajde no i łyżka wyskoczyła.Jeśli coś ci to podpowie to miejscowość nazywa się Krusze i leży w lini prostej od Grudziądza jakieś 6 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 14 Lipiec 2010 Share Napisano 14 Lipiec 2010 kąpiel w occie? Jeżeli tak, to nie było najlepsze rozwiązanie dla niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2010 no właśnie teraz wiem zeby tak nie czyścić,akurat byl to kwasek cytrynowy jeśli chodzi o środek do czyszczenia ale i tak źle to zrobiłem.Nauczka na przyszłość koledzy-niestety takie są początki tego hobby.Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 boxiO widze że nie obijasz się zapodaj termin wypadu .Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebo_sek Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Mam identyczną łyżkę, tyle że w dużo gorszym stanie. A gdzie chodzisz? Tak pi razy oko. Powodzenia i płytkich dołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samgnus Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Złota łyżka w patynie...boxi0...szukaj Kolego złota i napisz jak wygląda po wykopaniu :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2010 witaj mariusz słuchaj może w sobotę jesli ci pasuje 24.07 a jeśli nie w tę to może następna 31 byłaby lepsza na wypad?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2010 samgnus żebyś wiedział że z wyglądu po wykopaniu łyżka wyglądała jakby była złota,stąd moje przypuszczenie wcześniejsze.Mam chyba prawo nie wiedzieć z czego owa łyżka jest wykonana tym bardziej że zaczynam zabawę z wykrywką stąd też moja prośba do użtkowników portalu w celu pomocy identyfikacji.Dziękuję wszystkim za pomoc mam nadzieję ,żę i ja z czasem będę mógł wam równie trafnie pomagać w identyfikacji przedmiotówPozdrawiam Sławek-boxi0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 a czy kolega boxi0 wie, że dział Nasze Odkrycia (bez identyfikacji) NIE JEST działem ID ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 22 Lipiec 2010 Share Napisano 22 Lipiec 2010 boxiO poczekajmy jeszcze tydzien może pogoda będzie odpowiednia, Teraz to samobój.Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2010 Tak kolego Tyfus wiem przepraszam ale jakoś tak dyskusja zeszła na temat ID nie wiedzieć czemu:-)Postaram się pilnować na przyszłość Pozdrawiam i dziekuję za wyrozumiałość-boxi0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 Oto moje odkrycia z ostatnich wyjść w teren... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 7 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2010 A to dla tych co lecą w kulki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.