Poszukiwacz_skarbów Napisano 14 Kwiecień 2011 Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Witam Koledzy, może ktoś zrobić małe testy tego wykrywacza w powietrzu np z monetą 2-5 zł., hełmem, karnistrem 20l. właśnie planuję kupić coś na militarkę i na głębokie doły i poważnie zastanawiam się nad smętkiem.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Serwus. Może bez kanistra ale ten wątek powinien Cię zainteresować. Pozdr.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=63341#224570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek 1997 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Witam co do znalezisk to zobaczcie co można wyciągnąć Smętkiem .http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4e0b7ec5cc2c6da6.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb69807e52359601.htmlrazem wyszło ich 19.Smętek złapał" je na 80 cm.PozdrawiamJanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pastuszek Napisano 11 Październik 2011 Share Napisano 11 Październik 2011 Może mi ktos powiedzieć od jakiej wielkosci przedmioty ''widzi'' największa cewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_95 Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 WitamIle może kosztować teraz nowy smętek albo używany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 pastuszek,mam największą cewkę,pocisk od kbks wychwyci,boratynkę już nie(za cienka)monetę 1/2kopiejki złapie.Byle nie było głębiej niż ok 8cm,zależy też od gruntu w jakim jest fant.Najbardziej uniwersalna jest 30cm,ktoś kiedyś na niej chwycił boratynkę na polu(pawel888-pzdr)Duża na pola się nie nadaję Tomek_95 Ceny używanych są różne,wystarczy przejrzeć allegro.Za 6letniego dałem 4/5lat temu 590.Nowy coś około 850-950zł z cewką 30cmNajlepiej zadzwonić do pana SmętkowskiegoNumer podany w tym wątku wyżej.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_95 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Aha rozumiem dzięki Hebda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 19 Listopad 2011 Share Napisano 19 Listopad 2011 Mój Kumpel u Pana Smętkowskiego dał 650 zł za HS-3 mieś. temu.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 9 Grudzień 2011 Share Napisano 9 Grudzień 2011 Cena faktycznie dość niska, zbyt niska jak na sprzęt nieużywany. Jak na używkę bynajmniej nie okazyjna. Więcej jak 550-600 bym w życiu nie dał za używany sprzęt tego typu z jedną cewką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Witam kiedyś miałem smętka dawno temu kupiłem za 850 nowego u Pana Smętkowskiego z cewką jeśli się nie mylę 31 cm. Może za szybko go sprzedałem bo szukałem wykrywacza na monetki. Ale teraz mam pytanie do użytkowników Hs-3 jakie ma on zasięgi na cewce 37 cm tej największej co jest używana w smętku. Może ktoś z użytkowników robił testy Hs-3 z cewką 37 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian84 Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Testy były w Odkrywcy...nr 12/2001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Niestety nie mam Odkrywcy...nr 12/2001 . A były tam testy z cewką 37 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Grudzień 2011 Share Napisano 26 Grudzień 2011 PUMA1 sprawdź maila.Wysłałem skany testu smętka z 12/2001zdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMA1 Napisano 26 Grudzień 2011 Share Napisano 26 Grudzień 2011 Dzięki wielkie Hebda.zdrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiliszaq Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Chłopaki posiadam Proximę. Ale po za nią potrzeba mi drugiego sprzętu na inne rzeczy. Myślałem o Smętku. Lecz potrzbuje kilku informacji. Mam do skanu kilka ciekawych miejsc lecz na głębokości do 14cm leży od cholery drobnego żelatswa itp. I chodzi mi o to by tylko ciągnęło większe głębokie przedmioty a te górne drobne omijało.Czy Smętęk" się nada.Proxima jest zbyt płytka jeśli dyskryminację mam pełną. A na statyku mam dosyć czyszczenia" górnej powierzchni z gwoździ blaszek podków itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2012 Zależy jak dużo jest tych metalowych drobnych przedmiotów. Teoretycznie powinien dać radę ale w praktyce zależy to od gleby i umiejętności operatora. Najlepiej by było gdybyś nie kupował nowego wykrywacza a kogoś poprosił by przeszukał ten teren, kogoś kto wykrywacz ma od jakiegoś czasu i umie na nim dobrze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiliszaq Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Od dawna planuję Alternatywę. Smętek na lasy i miejsca które przechodziłem. A przechodząc Proximą na statyku zawsze coś jeszcze wychodzi (nie wspominając o tych płytkich drobiazgach.)Potrzeba mi coś głębszego. Mam tereny które obchodziłem już setki razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2012 W takim razie mogę Ci polecić HS-3, nie zawiedziesz się. Proxima nawet na statyku jest płytsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiliszaq Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Wiem że płytsza. I denerwuje mnie to że w proximie na statyku nie idzie wyciąć płytkiego złomstwa tylko warczy przy każdym drobnym złomie i skala na panelu sterującym też nie zawsze jest prawidłowa zauważyłem ze wiele zależy od głębokości i położeniu przedmiotu pion czy poziom. Nie jest zła bo jestem z niej bardzo zadowolony lecz na moich miejscach gdzie ona już nie może musiał bym ściąć drzewa i zebrać koparką z 50cm ziemi by coś jeszcze wydobyć :D :D Dlatego potrzebuję głębszy sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiliszaq Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Teren to podwórko , ziemia dość ubita miejscami. no i oczywiście las obok mego domu kilka lat temu wywlekłem z niego tyle złomu że na wykrywacz nowy starczyło. Garnki blachy piece itp... Później rutusem monetki itp.Teraz ciężko ale jeszcze coś tam wyciągam... Proximę na pola i łąki zostawiam.Gdzie można dostać takiego Smętusia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2012 Adres i numer kontaktowy do producenta podałem w pierwszym poście. Tylko tam można nabyć nowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiliszaq Napisano 24 Styczeń 2012 Share Napisano 24 Styczeń 2012 Kolego a cena takiego HS-3"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 24 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2012 Z cewką 30- 900zł. Co do reszty trzeba pytać u producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damo90 Napisano 4 Luty 2012 Share Napisano 4 Luty 2012 Witam jak Hs-3 sprawdza sie na drobnice?? na jakiej cewce jest najlepszy?? czy jest dobry na drobnice??jesli tak to dla czego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 5 Luty 2012 Share Napisano 5 Luty 2012 Smętek to przede wszystkim sprzęt na militarkę. Na mniejszej cewce 20cm czy 25cm można oczywiście szukać drobnicy, ale ogólnie nie do tego został stworzony. Do szukania drobnicy są inne wykrywacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi