pawel888 Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Moje ustawienia, blacha 50x50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 24 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2010 J.w z tym że tu kanister. Głębokość około 1.20cm, sygnał mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Czerwiec 2010 Share Napisano 24 Czerwiec 2010 jak o hełmach mowa:)Paweł w dołku po hsie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 25 Czerwiec 2010 Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Dobra instrukcja ;).Powinni uzytkownicy pisać dalej takie do danych modeli wykrywaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 25 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2010 Jak najbardziej tak powinno być. Oszczędziło by to ciągłych pytań. Do swojej instrukcji zapomniałem dodać że przy moich ustawieniach czyli na statyku powinno się przemiatać powoli, zwiększa się zasięg i dokładność. Kolejne braki będę na bieżąco uzupełniał. <pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grinch20 Napisano 26 Czerwiec 2010 Share Napisano 26 Czerwiec 2010 Muchomor to przesiadaj bedzie wiecej dla mnie twoj znajomy musi byc niski :D Smetek jest dobry ale bez przesady pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_whiskey Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Cześć Chłopaki!Powiedzcie czy HS-3 wytrzymuje zanurzenie sondy w wodzie? Próbował ktoś?Pozdr,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 śmiało, byle elektroniki nie zamoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eastlegion Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 Jeszcze tutaj dużo Smętku http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=36265 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EDEK:):):):) Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Witam.Posiadam takowy sprzęt i mam pytanie odnośnie modelu ponieważ hs3 posiada przełącznik A/M a w moim go nie ma więc jest to hs2 ????.Poproszę o opinię znających się na rzeczy.Czy ktoś z użytkowników mógłby opisać pokrótce najodpowiedniejsze ustawienia do skutecznego posługiwania się nim.Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajph3r Napisano 1 Październik 2010 Share Napisano 1 Październik 2010 Witam wszystkich Smętkowiczów" i nie tylko:-) Jak długo czekaliście na swoje HS-3 (nowe). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulakpr Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Ja dostałem od ręki. Wcale nie czekałem bo akurat szanowny pan Smętek miał jednego w zapasie ;] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gonzalez Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Witam. Podczas wypadu na grzybki trafiłem na obiecującą miejscówkę w lesie. Powróciłem tam po tygodniu z moim Smętkiem. Niestety sprzęt dosłownie oszalał. Wszelkie próby uruchomienia i dostrojenia na wszelakich ustawieniach i trybach zawiodły. Już przy odpaleniu standardowy sygnał czasem brzmiał jakby inaczej. Po zresetowaniu HS wył niczym wilkołak, jakbym siedział z nim w czołgu :) Sądziłem że to awaria. Po powrocie i przeglądzie ( bez najmniejszej ingerencji- wszystko było ok) przetestowałem go w zupełnie innym terenie - pracował bezproblemowo. Wróciłem wiec w kolejnym tygodniu na w/w miejscówkę i znów to samo choroba wściekłych detektorów" !!! Po przestudiowaniu wszystkich chyba postów na forum w temacie Smętka doszedłem do wniosku, że winę za ten stan ponosi wieża przekaźnikowa (ooogromna )oddalona o jakieś 2-2,5 km w lini prostej od miejsca poszukiwań. Ciekaw jestem czy ktoś miał tego typu doświadczenia i czy można wyeliminować lub choćby zminimalizować wpływ emisji wieży na sprzęt poszukiwawczy. Teren wspaniały, niestety bez wykrywki to praca dla Tytana,a żal odpuścić! Patrząc realistycznie czarno to widzę. Proszę zatem podzielcie się swoim doświadczeniem i wiedzą w tym temacie co mam nadzieję rozwieje moje wątpliwości i chyba niestety także nadzieje :)Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerkris Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Ja odebrałem wczoraj HS-3. Pan Henryk tłumaczył mi jak się go używa, a później ucięliśmy sobie pogawędke o kopaniu.Czekałem na sprzęt ok 2 tygodni ( nie miał wydrukowanych płytek) Najwiekszym problemem był dojaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajph3r Napisano 21 Październik 2010 Share Napisano 21 Październik 2010 No ja na swojego czekałem długo (4 tygodnie). Wczoraj przyszedł" pocztą. Oby w weekend pogoda dopisała:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar1021 Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 panzerkris ile zapłaciłeś teraz za Smętka i z jaką cewką sobie wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaster180 Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 witaj oskar ja za swojego HS-3 z cewką 30cm. na początku pażdziernika dałem 867zł. z przesyłką. czekałem na niego z miesiąc pan henryk miał jakieś kłopoty z częściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pkdz57 Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 A ile waży ten wykrywacz? (wraz z bateriami) bo nie mogę znaleźć takiej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar1021 Napisano 25 Listopad 2010 Share Napisano 25 Listopad 2010 plaster180 dzięki bardzo za informację. Przymierzam się do niego ponieważ mam F5 ale mam wrażenie że jest troszkę za płytki a głębokość Smętka była by satysfakcjonująca dla mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 A mógłby ktoś opisać prace w trybie 'ground balance' bo nie bardzo wiem o co chodzi z ustawieniem tego pokrętła (kiedy na plus a kiedy minus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 1 Luty 2011 Autor Share Napisano 1 Luty 2011 Wpływ gruntu, ustaw na 0 i nie zmieniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 OK Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 pawel888 poważnie piszesz? Czy to najlepsze ustawienie HS-a, czy najlepsze ustawienie dla początkującego użytkownika HS-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Defekt Napisano 2 Luty 2011 Share Napisano 2 Luty 2011 Oczywiście chodzi mi o to czy najlepsze(najgłębsze) w trybie GroundBalance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 Czołem. To chyba nie do końca tak, że tylko na ". Ten przełącznik służy do eliminacji wpływu gruntu. W regionie w którym gmeram dosyć szybko zmieniają się jego właściwości. Z jednej strony drogi jest las, torf i glina a z drugiej żwir i niestety muszę pokręcić bo smętek staje się czuły na wszelką zmianę wysokości prowadzenia sondy (25) a to ciut przeszkadza. Pokrętłem operuję w przedziale -2,5 do +0,5 (ustawiam na tzw. pompkę - jak pan inżynier w instrukcji napisał i jak coś przestaje pasić, koryguję). Dodam, że chodzę w manualu".Ale to tylko takie moje spostrzeżenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi