Skocz do zawartości

rozłożenie magazynka

werewolf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
czy jest szansa by bez uszkodzenia rozłożyć magazynek (od polskiego BARa ;) )
chciałem go wyczyścić w środku bo podajnik rusza się tylko kawałek - na głębokość 2-3cm ..
proszę o pomoc jak się zabrać za to by można by rozłożyć mag albo proszę o porady jak to wyczyścić by był sprawny bez rozkładania?
czy elektroliza całego coś da....
w środku widać na jednej ściance czarna farbę albo oksydę :/

Napisano
Powinno się dać... Pomoczyć troche w nafcie i co jakiś czas szczotkować małą szczoteczką drucianą przy tych 'szynach' od denka. Można też DELIKATNIE opukać te szyny drewienkiem, ale mozliwe że kawałeczek tego co trzyma odleci. Polecam duzo cierpliwości i szczotkowanie. Potem odgiąć troszeczke, złapać szczypcami i wyciągnąć denko...
Napisano
dzięki
wrzucę do eletrolizy cały na razie zobaczymy czy troche go to przemyje..
potem będę się bawił ;)
zależy mi by chodził podajnik najbardziej ...
Napisano
To tak, powiem ci z własnego doświadczenia.
Po pierwsze wrzuć go na trochę do elektrolizy, nie zaszkodzi, z pomoże. Potem jak uznasz, że będzie miał dość, wyjmij go, i opłukaj jakimś środkiem penetrującym. Próbuj delikatnie opukiwać z wyczuciem, powinno coś ruszyć. potem spróbuj podważyć tą wystającą" część podajnika, małą blaszkę.jak zacznie się ruszać do góry i na dół, i będzie jako tako wyczyszczony, jeszcze raz napuść penetratorem i próbuj wyciągać szczypcami, oczywiście z wyczuciem.

Teraz sprawa podajnika. Jeżeli ma chodzić, sprężyna musi być cała to logiczne. Dlatego przy jakichkolwiek próbach bądź delikatny, bo drucik jest cienki i bardzo często łamie się w miejscach zgięć. Jeżeli jednak będzie wszystko ok, pamiętaj że w środku magazynka nie może być żadnych 'grudek' rdzy, bo podajnik będzie się o nie blokował, zamiast iść do góry.

To chyba wszystko, jakbyś miał jakieś pytania pisz jeszcze na priv.
Napisano

Najprościej mówiąc: Pomoczyć w ropie, ewentualnie elektroliza. Później próbować delikatnie rozgiąć blaszki (nr1 na zdjęciu) można je podgrzać np palnikiem. Krok drugi próbować śrubokręt wsunąć tam gdzie wskazuje strzałka nr2. I ostatni krok Złapać kombinerkami zasuwkę i próbować wyciągać tak jak wskazuje strzałka nr 3.

Napisano
Lina muszę cię poprawić, z doświadczenia wiem że powinien próbować tylko kroku 3). bo nawet jeżeli uda się wygiąć tamte blaszki, to i tak będzie potem z nimi kłopot, bo one są cieniutkie i bardzo pordzewiałe, przy mocniejszej próbie po prostu się skruszą. To samo tyczy się kroku 1). Trzeba jedynie wyczyścić przestrzenie między nimi, i zająć się wyciąganiem nr 3.
Napisano
Niestety te blaszki musi choc trochę spróbować odgiąć. Pod nimi jest rdza której nie usunie jeśli ich nie odegnie, a na tym właśnie zasuwka będzie się trzymać i za cholerę nie puści. Jak je odczyści trochę i na gorąco powoli odegnie choć te 2-3 mm to coś już pomoże. Co do kroku 2 i 3 należy go wykonać jednocześnie.
Napisano
Jak rozegnie 2-3 mm anie 3cm to nic nie poleci, niech najpierw odczyści te blaszki i później na gorąco delikatnie poluzować i to wszystko.
Napisano

Mój po wykopaniu był w podobnym bardzo stanie. Najpierw dokładnie wyczyściłem później zrobiłem tak jak opisałem wyżej. Nic nie odpadło, i wszystko rozłożyło się ładnie. Nie gwarantuję ,że twoja blaszka nie pęknie, bo nie wiemy w jakim stanie znajduje się po czyszczeniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie