Skocz do zawartości
  • 0

Wrona

Tofil

Pytanie

Napisano

Wrona aluminiowa 100% orginalna,sygnowana M w rąbie.
Chciał bym się dowiedzieć od czego jest ta wrona.
Pozdrawiam.
Ps.Nie jest na sprzedaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie mam pojęcia czy prezentowany egzemplarz to oryginał,jednak tego typy orły na szpilę funkcjonowały jako emblematy do letnich mundurów wyjściowych (białych) zamiast naszywanych aplikacji.Widziałem takowe ,Lw oraz Kriegsmarine (złocone)
Napisano
Dziekuję abcd.Czy wy wszyscy od początku wiedzieli wszystko???
Orzeł jest orginalny tylko po prostu bardzo oczyszczony.Wykrywacz już zamówiłem,napewno nie zam się na militariach jak Wy więc proszę jeśli nie wiecie to prosze nie krytykujcie mnie...A jęśli wiecie to zamiast mówic ze lipa to powiedzcie ...
Pozdrawiam
Napisano
Nie mam pojęcia czy prezentowany egzemplarz to oryginał,..."
abcd napisał
ale widze że czytanie ze zrozumieniem to problem ,pisało już kilka osób że potrzebne są dobre foty
Napisano
Naprawdę co do jej orginalności nie ma wątpliwosci mój kolega ma wrone od czapki i jest zupełnie inna a ta wrona nie jest z wykopków i była czyszczona,dlatego się pytam...
Napisano
BO ten pan od którego to dostałem ma +80lat i jest harcerzem
od 45roku i on ma takie rzeczy i obdarował mnie i kolege.
Ja dostałe wpinke z okazji dnia pracy 34r,oraz tą wronę.
A kolega dostał kvk.
POZDRO.
Napisano
Kolego może troszkę kultury?
Nie neguj znajomości tematu osób siedzących po 2giej stronie.
Lepsze fotki to koledzy Ci na pewno pomogą od czego i czy oryginalna.
<pozdro
Napisano
Co prawda linki od abcd niewiele wnoszą, ale sama idea jego postu już tak - jest to orzeł WH z letniej oficerskiej bluzy, sygnatura m" występuje w przypadku odlewów ale po takich zdjęciach nie da się ocenić oryginalności - tym bardziej, że piszesz, że był mocno czyszczony, a sygnatury widziałem owszem bite ale nie we wskazanym miejscu.
czekamy na foto
Napisano

Wrona aluminiowa 100% orginalna,sygnowana M w rąbie.
Chciał bym się dowiedzieć od czego jest ta wrona.
Pozdrawiam.
Ps.Nie jest na sprzedaż.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie