Czlowieksniegu Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Że na co? Że przyniósł? Że nauczyciel zareagował? Że na dołku posiedzi? A może o coś jeszcze innego pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figurant Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Synek sie pochwalił ,czujny belfer zareagował ,a tatus pewnie bedzie sie tłumaczył...pik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Ciekawe podejście pedagogiczne . Czego teraz na tym przysposobieniu uczą ? Pewnie jak opluć wroga .Może według nowych wytycznych obywatel powinien od razu mdleć na widok broni i amunicji .Gdzie te czasy ,gdy biegało się w masce i strzelało z KBK-esu do tarczy a widok amunicji nikogo nie dziwił i przede wszystkim nie powodował histerii .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Oczywiście ,KBKS-u .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 jak histeria, to..... znany obraz w nowej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 i gdzie te czasy gdy dziadek wymurował podmurówkę z kostek trotylu a sąsiad klepał od wojny kosę na korpusie niemieckiej lotniczej 500... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 Przepraszam, ale co ten wątek ma wspólnego z forum, bo nie rozumiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Maj 2010 Share Napisano 25 Maj 2010 no wlasnie, ze nic.A niektorzy sie slinia na sam wyraz naboj, luska, granat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 no i dlatego pozwoliłem sobie na OT na głównym i dziwię się że wątek tak dłuuuugo pozostaje tu gdzie jest... pozdro dla panikarzy cyt. iektorzy sie slinia na sam wyraz naboj, luska, granat..."pozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 uuups... nie główne a wydarzenia... sorki ale i tak się dziwię ;-) pozdroa poważnie...w naszych czasach żeby na lekcji PO nauczyciel panikował an widok kilku kulek... normalnie żenada... dobrze że saperów od razu nie wzywał i nie trzeba było szkoły ewakuować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Szczurek- na koniec, nim faktycznie wpisy wywołają aferę.Gdzie widzisz panikę w oczach nauczyciela? Zareagował tak, jak ( zapewne ) wymuszają na nim przepisy ( i KK, i przepisy oświatowe ) i logika.Śmieszy mnie natomiast fakt, że podobne tematy walą od ściany do ściany. Z jednej strony wulgaryzmy wobec Policji i służb, z drugiej strony pełna histeria odnośnie MW, amunicji, itp. Ciekawe, jak to w końcu jest-ma być.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperfts Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 dobra Panowie sorki, w sumie niepotrzebnie go umieszczałem . to do dolka z nim. moja głupota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Yeti, za moich czasów inaczej taka sprawa była by załatwiona przez mojego sora od PO... ale teraz nauczyciele mają zdecydowanie bardziej przechlapane... chyba że powyższy uczeń zalazł za skórę temu nauczycielowi to wcale mu się nie dziwię że misiaczki zawiadomił... ale takie dywagacje jak moje nic do tematu nie wnoszą... hmmm... same tematy też nic nie wnoszą do naszego forum... nie wywalajcie do dołka... zablokujcie, kłódkę załóżcie i jak ktoś kiedyś przeczyta to się może zastanowi przed zamieszczeniem podobnego tematu...pozdroSzczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Za moich czasów w szkole podstawowej w tzw. gabinecie historycznym był sobie regałek na półkach którego leżały zabytki.Były żelazka na duszę, moździerze z tłuczkami, szpargały, wśród których Rycerz Niepokalanej" z tekstami o olszewickich siepaczach, którym w pas kłaniają się zdradzieccy dyplomaci z krajów zgniłej demokracji" wzbudzał ogromne zainteresowanie, bo Gierek, TPPR itd.Były też pamiątki z wojny. Przeżarte przez rdzę pepesze, talerzowe magazynki do puliemiota Diektariow DP 28 i mnóstwo innych niewypałów, niewybuchów, urwiłapek.Młodsi koledzy opowiadali, że w naszej szkole w czasie stanu wojennego zjawił się wojskowy komisarz w stopniu majora z korpusówkami artylerzysty na wyłogach. Obejrzał wystawkę, złapał się za głowę i wezwał saperów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 niestety ( a moze stety) inne czasy byly.Nikt nikogo nie wysadzal w powietrze, nikt do nikogo nie strzelal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Maj 2010 Share Napisano 27 Maj 2010 Ale milicja działała sprawnie... Mnie w podstawówce pepeszę zabrali (przed lekcjami kupiłem od kolegi za równowartość 2 paczek donaldów i zakryłem liśćmi pod płotem) Jak pani kazała przynieść na historię pamiątki z wojny (teraz wiem, że chodziło o fotki i inne takie tam) to przytargałem 120-kę pustą szklankę) i znów milicja, saperzy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.