Jump to content
  • 0

Co to za buty?

grechu

Question

22 answers to this question

Recommended Posts

Posted
Ano chyba jednak w moim przypadku łaską.lewackie przekonania , czerwony rodowód i to wszystko w moim młodym wieku?Połączmy to ze słuzbą w przyzakładówce oraz nawiązywanie nickiem do pewnej sekty....
Posted
jebcie sie barany jedne z tymi komentarzami dziwnymi!!! haha moderator już mi groził, ale i tak was pierdoje a moda najbardziej, chuj nie z tej ziemi heh
Posted
zostawię dla potomności aby każdy wiedział że takie występki nie skończą się kartką a banem.
wątek czasowo zamykam.
Posted
Wteklocki i maciek2610 - jeżeli nie macie nic konkretnego do powiedzenia w temacie ID, to może lepiej powstrzymajcie się od bezsensownych komentarzy, OK ?
Posted
Dokładnie LWP, mój Tato był podoficerem starszy sierżant sztabowy i nosił je do czarnucha czołgowego jak i do munduru polowego.
Posted
Nie, wszyscy takie nosili, w całej armii, od sierżantów wzwyż. Wojska lądowe kolor brązowy; lotnictwo, OPL i MarWoj czarne. Chyba tylko w wojskach inżynieryjnych do munduru polowego również szeregowi nosili saperki" zamiast opinaczy, ale nie było to ścisłą regułą. Do końca lat 70-ych były wykonane z pożądnej skóry, ze skórzaną wysciółką wewnątrz, podeszwy były gumowe lub wcześniej nawet skórzane. W latach 80-ych robiono już wersje oszczędnościowe" - nieco krótsza cholewka, sztuczna skóra i podeszwa bardziej plastikowa niż gumowa; szybko sie deformowały i kadra wyglądała w tych pokrzywionych kozakach" jak pokraki.
Posted
Dlaczego od sierżantów wzwyż?A plutonowy latał boso?
Ja choć byłem żołnierzem służby zasadniczej też takie miałem do morki.I nie tylko ja ale cała kompania.I były wykonane naprawdę porządnie.I wygodne.I się nie deformowały.
Posted
Być może, ja już służyłem w tych czarnych wiązanych (tzw. desantach"), cała kadra nosiła już wówczas opinacze do munduru polowego, saperki" wycofano na początku lat 90-ych. Moi znajomi byli lub jeszcze służący żołnierze zawodowi narzekali na jakość wykonania umcajsów" z ostatnich lat ich donaszania. Jeżeli komuś udało się wygrzebać z magazynu jakieś starsze egzemplarze, to miał szczęście i wygodne, solidne buty.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information