Gość Napisano 22 Lipiec 2002 Share Napisano 22 Lipiec 2002 WITAM !W dobrym tonie jest odpowiedzieć ,na list otwarty ,co czynię.Oczywiście prywatnie ponieważ nie jestem ani pracownikiem,ani konsultantem Odkrywcy.Przeczytałam Pana elaborat -i pytam -o co Panu chodzi?Co mi Pan zarzuca?Strach??? Otóż:1.Boję się oczywiście...ale niedżwiedżi w Karpatach,zbyt krótkiej liny w podziemiach i zapalnika uderzeniowego.Tyle o strachach.2.Zyjemy w wolnym kraju i ja wolny człowiek w przerwach między poszukiwaniami piszę tam gdzie chcą moje teksty!3.Tekst o Kettenkraftradzie z Bieszczadów był znany Redakcji Odkrywcy ponad rok temu.Jednak napisany z punktu widzenia poszukiwaczki związanej ze znalazcami -był zły i nie obiektywny.4.Zanim poprawiłam ,redakcja skonsultowała mój materiał i zdjęcia ze znawcą" z południowej Polski.Znawca stwierdził,że znalezienie wraku Krafta.to nic takiego i szkoda bić pianę.Tekst upadł.5.Swoiste zakłamanie i hipokryzja skłoniły mnie do opublikowania tego w innym piśmie.Zwłaszcza,że do dziś nikt nie przeprosił znalazców za oszkalowanie i kłamstwa na łamach gazet.Zainteresowani nie wykluczają skierowania sprawy do sądu.6.Prośba Pana o foto znaleziska -powinna być skierowana do Redakcji Odkrywcy -ponieważ to właśnie tam od ponad roku leżą moje fotografie.7.Dodatkowo dodam,że inneciekawe znaleziska z ostatniego roku jak :niemieckie armatki plot,możdzieże,fragmenty czołgów typu Panther,Stugh-3 oraz niewątpliwy skarb - kilkadziesiąt zegarków m.ki Schaffhausen,Patek itp.- o których poinformowałam redakcję - nie wzbudziły ich zainteresowania.Jak się dowiedziałam w lipcu br.nie ma miejsca na moje tematy.Przykro mi,że są to zbyt małe znaleziska jak na gazetę Odkrywca ,a ja niestety mumii faraona ani kielich św.Graala w Polsce nie znajdę. Z poważaniem I. India N.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:44 17-10-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lipiec 2002 Share Napisano 22 Lipiec 2002 A zegarki jeszcze chodza? :)Szkoda bylby ciekawy material prosto z frontu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lipiec 2002 Share Napisano 22 Lipiec 2002 Te reflektory w Panterze też bym zgasił, szkoda akumulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Do Piotra - z tego co się orientuję to światła nie mają szans tak długo sie świecić. Wynika to ze zbyt małej pojemności akumulatorów ale gdy założymy że pojemność akumulatora jest wystarczająca na te bez mała 60 lat to następnym słabym punktem koncepcji kolegi jest wytrzymałość włókien żarowych ... a teraz do mnie dotarło ... to miał być żart :)))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Dzięki India za rzucenie światła na smorodek otaczający gazetę za 8,50.Pewnie po tej wypowiedzi to już niczego od Ciebie nie wezmą ale widać gazeta obrała kurs na upadłość a Ty pisz po prostu dalej dobre teksty. Trzymaj się saperki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 co jak co ale trudno sie z przedmowca nie zgodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 z tego co widze redakcja nastawia się na inny krąg czytelników niz dotychczas , chociaż będzie mieć silną konkurencje innych gazet o podrużach , modzie i taniej sensacji , wśród moich znajomych nikt już nie kupuje ODKRYWCY a ja nabyłem ostatni numer chyba z przyzwyczajenia , ..... Indio , nic dodać , nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Dzięki za odpowiedzi.Bruner-zegarki nie chodzą.Rozumiem niedowierzanie.Przyznam ja ich nie znalazlam.Znalazł je znany wśród eksploratorow poszukiwacz-u ktorego ładny kawałek czasu zabiegałam,z prośbami,oczywiście-by pokazac nie tylko poczatkującym poszukiwaczom ale i tym tzw.wielkim-rzeczy jakie w naszym skarbonośnym kraju mozna wyrwać ziemii.Bo jak wiadomo w przypadku takich znalezisk,jest zupełna cisza...Nikt nic nie znalazł...ani też nie widział takich fantów-no,może w muzeum.Piotrze-reflektorów nie wykopałam,lecz znalazłam tyle,że potrzebny był do transportu ciągnik.To,że w tym kraju nikt nie ujawnia,że znajduje nie oznacza,iż nic nie ma.Posiadam dokumentację fotograficzną wszystkich rzeczy o których napisałam,a o niektórych pisała prasa regionalna i były wystawiane na ekspozycjach.Przestań chodzić po wodzie,a zacznij chodzić z wykrywaczem czy magnetometrem-a jestem pewna,że wreszcie coś znajdziesz i nie będziesz musiał sie czepiać tych co wyciągaja.Chyba,że to zawiść kanapowego poszukiwacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 żal d.... ściska że nie możemy przeczytać o twoich znaleziskach i nauczyć sięczegoś nowego może jakaś stronka w sieci????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Witam. aj baran myślałem że jak opisze znalezionego shermana pod Warszawą to odkrywca sie zainteresuje hehe. naiwnych nie sieją..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Do IndiDzięki za odpowiedż lecz czemu tak nerwowo.Tobie nie mam nic do zarzucenia.Obawiam się jedznie że twa odpowiedż na post skarze cię na banicję w Odkrywcy.Będziesz kozłem ofiarnym.Szkoda.Mam nadzieję że gdzie indziej także będą twoje teksty.Postaraj się kiedyś opisać znaleziska jakie wymieniłaś.Wiem że Odkrywca miał dane na temat kettenkraftrada.Jak byłem na giełdzie we Wrocławiu w lutym to rozmawiałem prawdopodobnie z pracownikiem Odkrywcy i usłyszałem że mają tam twój tekst o tym trafieniu.Ponadto będąc teraz w beskidach natykałem się chyba na twoje ślady.Pytam czy to ty zabrałaś ostatnie działo z gór B na szczycie 816 przy granicy?Zmień samochód.Pamiętaj poszukiwacze są z tobą nie licz na Odkrywcę nie są oni uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Gratulacje Iga.Długo czekałem na taka Twoją ripostę, a co do pisania, to jest fajna możliwość. I przynajmniej człowiek, który płaci wie o co w całej zabawie chodzi.Jak jesteś zainteresowana to przecież masz numer do mnie.Buziaki i pozdrów PiotraKmicic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 Nowy na forum namieszałeś trochę i co tu dużo kryć zrobiła się niezdrowa lub zdrowsza atmosfera. To zależy od punktu siedzenia oczywiście. Pewne żale zostały wylane ale mam nadzieję, że nie wylaliśmy dziecka z kąpielą i te wszystkie uwagi zostaną zauważone i może docenione. Też od dłuższego czasu przeglądam O" a potem odstawiam na półkę bo stwierdzam, że następne tematy zostały odgrzane a tylko czasami trafi się coś ciekawego. Myślę, że przy tekstach jakie proponuje India zaczyna się tzw. problem prawny bo jak tak otwarte teksty o poszukiwaniach i znaleziskach potem wytłumaczyć przed odpowiednimi służbami. Są zbyt mocne jak na możliwości O" właśnie przez aspekt prawny. I wszyscy zastanawiamy sie dlaczego pismo podupada a wcale tak nie jest bo weszło w komercję czyli ma coraz większą rzeszę czytelników którzy pragną w kapciach poczytać o przygodzie, która jest poza ich zasięgiem. Wątpię czy w naszych realiach możliwe jest stworzenie pisma dla prawdziwych poszukiwaczy z tematami naprawdę mocnymi i dlatego też milczy redakcja bo zna swoje cele i je realizuje. Grupa zapaleńców nie ma żadnych szans na zmianę tej polityki, bądźmy szanowni poszukiwacze realistami !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lipiec 2002 Share Napisano 23 Lipiec 2002 No i Radek też ma rację. Pozdrowienia dla Beaty :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 Agent, zrobi wszystko, żeby przeszkodzić.Agent, jest sabotażystą.Agent, to V kolumna.Ten, kto jest najbliżej Agenta zostaje w programie.Zawodników jest już coraz mniej.Jako pierwszy odpadł Radosław Biczak - Kmicic.jego los podzieliła Beata Pająk - Sekretarynka.W dzisiejszym programie, czerwone piórko dostała I. N. -India.Kto będzie następny ?Przed zawodnikami coraz trudniejsze zadania i coraz bliżej końca programu.Jak puścić dobry artykuł, skoro Agent nie dopuści do publikacji ?Jak uniknąć błędów merytorycznych, które Agent wprowadza w ostatniej chwili ?Jak zwiększyć nakład, jeśli Agent opóźnia kolportaż ?Kim jest Agent i kto go zdemaskuje ?Kto następny dostanie czerwone piórko ?Kto zostanie razem z Agentem i zgarnie wszystkie pieniądze ?Tego dowiemy się już wkrótce...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:43 17-10-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hartmann Napisano 24 Lipiec 2002 Share Napisano 24 Lipiec 2002 Powiem krótko.Jako iż osoby,które mogą udzielić odpowiedzi na nurtujące chyba nas wszystkich pytania są w tej chwili na urlopie poczekam cierpliwie aż wrócą.W każdym razie wraca temat Rzeka - dla kogo pismo:Dla nas czy dla szerokiego ogółu.Jeśli dla nas to musimy pisać sami.Jeśli dla szerokiego ogółu to jest jak jest.Pozdrawiam Hartmann.P.s.Wiecie czemu na Podhalu jest świeże powietrze????? - złośliwi mówią że na pewnej ulicy we Wrocławiu także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 India popieram Twój wkład w ujawnianie prawdziwego oblicza Odkrywcy". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gambit Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 A panowie nie zauważyli że ten post jest sprzed dwóch lat?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grenadier Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 niektórzy zauważyli i mają podobne doświadczenia z edakcją"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 Hmm.. To jeżeli 2 lata temu było tak źle, to co TERAZ jest, jeżeli z roku na rok zauważam spadek zainteresowania artykułami wśród poszukiwaczy?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 PRZECIEŻ TO JASNE ŻE REDAKCJI CHODZI O KASĘ ZBIJANĄ NA POSZUKIWACZACH,A NIE O SAMYCH CZYTELNIKÓW.Jak dotąd nie ma drugiej konkurencyjnej gazety na rynku i nie trzeba się przejmować czytelnikami.Trzeba więc cierpliwie czekać na jakieś nowe pismo dla nas.Proponuje więc swoisty protest nie kupujcie Odkrywcy",jeśli już nie możecie wytrzymać to czytajcie je np w Empiku.Spadek obrotów powinien być motorem zmian w nastawieniu redakcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Witam.Jako, ze wrócila po 2 latach afera ze szczatkami krata"- pozwole sobie zabrac głos.Z mojej strony sprawa szczatek została wyjasniona tak z M.N - stawiajacym zarzuty na forum, jak i z ówczesna redakcją. Nie widze powodu by ciagnac dalej ten wątek. Jesli komus wyjatkowo zalezy zeby dokopać obecnej redakcji proponuje załozenie nowego tematu, a nie zerowanie na starym składzie tego pisma. I na zakończenie- do Bociana: zyczliwy, niepodpisany" - przysłał mi zrzut z tego tematu. Jest tam wypowiedz: Mareckiego i Twoja.Te, które wyciales:):):) Własciwie- jest mi obojetne ; co i czemu znika, ale moze zamiast tego lepszym sposobem byłoby zablokowanie tematu? Pozdrawiam.India Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 zgadzam się z panią Indią wątek tego postu został już wyjaśniony i nie ma potrzeby o nim pisać post który ja dopisałem został zdjęty na moją osobistą prośbę niebyło w nim nic co obrażało by tamten skład redakcyjny jak i obecny w zupełnosci zgadzam się również z panią Indią że jak ktoś chce wyrażać swoje myśli o obecnym kształcie gazety niech założy nowy wątek i wnim to czyni osobiscie jednak uważam że gazeta nabiera powoli rumieńców i robi się ciekawsza gorąco pozdrawiam i zapraszam do innych wątków forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 22 Czerwiec 2004 Share Napisano 22 Czerwiec 2004 Luuuuuuudzie!!!! K....a !!!!!!! Koniec, KONIEC, ile można !!!??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.