doctorNO Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Witam wszystkich serdecznie.Zwracam się do szanownego grona forumowiczów z pytaniem: czy miejsca na mapie które zaznaczyłem czerwonymi strzałkami mogą być okopami, transzejami itp.?
sebo_sek Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Na takich mapach się nie zaznacza okopów. Nawet na sztabówkach
doctorNO Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Dziękuję panowie za wyjaśnienie i wyprowadzenie z błędu.Pozdrawiam serdecznie
steell Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 zasada oznaczania kreski do wewnątrz - parów, wykopkreski na zewnątrz - nasypto oznaczone strzałkami przy linii kolejowej to parów czyli zagłębienie terenu, nasyp jest bardziej na lewo
Lukas P Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Gdzies juz taka mape widzialem na tym forum. I pytanie tez bylo podobne :)To mi wyglada na rowy odwadniajace, bo okolica dosc mokrawa. Przekop przy torze odcina krawedz pagorka, wiec zrobiony byl podczas budowy linii kolejowej. Nie ma racjonalnych przyczyn do kopania transzei zaraz przy torach kolejowych czy drogach.
doctorNO Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Najlepszym rozwiązaniem problemu będzie chyba rekonesans terenowy który postaram się przeprowadzić jutro rano
doctorNO Napisano 23 Marzec 2010 Autor Napisano 23 Marzec 2010 Witam wszystkich serdecznie.Zwracam się do szanownego grona forumowiczów z pytaniem: czy miejsca na mapie które zaznaczyłem czerwonymi strzałkami mogą być okopami, transzejami itp.?
Pytanie
doctorNO
Witam wszystkich serdecznie.
Zwracam się do szanownego grona forumowiczów z pytaniem: czy miejsca na mapie które zaznaczyłem czerwonymi strzałkami mogą być okopami, transzejami itp.?
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.