Skocz do zawartości
  • 0

kibel polowy Wehrmacht

Barnaba

Pytanie

Napisano

witam
Dostałem taki oto piękny sracz przenośny. Darczyńca, autochton twierdzi że ten zestaw został przyniesiony z lazaretu niemieckiego. Sygnatur nie ma, ale kolor feldgrau bankowy. Muszę stwierdzić że nawet wygodnie się na nim siedzi ;) Wszelkie opinie i ewentualne fotki mile widziane.
pozdrawiam
BarNaba

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ten wkład jest plastikowy?
Jeżeli tak to w tym czasie chyba nie stosowano jeszcze plastiku do tego typu urządzeń, a jedynie bakielit :)
Napisano
witam, myślałem, że nic mnie tu już nie zaskoczy.
Myliłem się :)))))
Tylko nie mów , że ten zabytek" w domu trzymasz:)))
Napisano
Pierdzi garnek jest z blachy tylko klapa jest ze sklejki bukowej - żadnego plastiku. nie ma żadnych sygnatur czy bić.

bjar_1 - nasrać na taki zabytek? feeee ;D
Napisano
Z całą pewnością jest to Dreckkasten 41,czyli typowy model mobilnego sracza będący na wyposażeniu pierwszych serii czołgu Tiger I.Po zapełnieniu w boju był opróżniany przez górny właz wieży,jednak z uwagi na wysokie straty załogi podczas tejże czynności, zaniechano stosowania tego urządzenia na rzecz bezpośredniego wypróżniania przez właz ewakuacyjny w podłodze kadłuba.
Ogólnie rzadki i cenny fant,przejedz wd40/kostką WC i na półkę.
Pozdro i wiosno wróć:)
Napisano
No to mnie vis1939 zaskoczyłeś, myślałem że to jakaś kaszana, a to piekny fant! Ciekawe czy draska pancerniacka? Z tego co słyszałem, to pancerniackie draski miały różową lamówkę...
:]
Napisano
Dokładnie bjar,lamówka była ale tylko po buraczkach...
A i warto dodać że czerwony wkład niestety nie jest od kompletu gdyż nie pasuje i zbytnio by uwierał wystając ponad grzmiącą deskę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie