Skocz do zawartości
  • 0

Patelnia + ośka (moze od r75 ?)

Saper93

Pytanie

Napisano

Witam!
Ostatnio z kolega troche szukalismy a oko" po bunkrach i takie oto eksponaty nam w rece wpadly. Oske zabralismy ze soba, patelnie ukrylem. I tu pytanie: czy ta oska jest od motoru i to np bmw r75 lub innego wojennego czy to jakis powojenny wynalazek? I drugie: czy jest sens wracac po patelnie? :)

Pozdrawiam!

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolego Saper93-patelnię bezapelacyjnie pozostaw w lesie.Może kolega miki93 ją znajdzie.Ciekawe jak ją nazwie...Tak,czy siak przyda mu się ona do terapii wstrząsowej.Strzał patelnią w potylicę działa cuda nawet w beznadziejnych przypadkach.
Napisano

Witam!
Ostatnio z kolega troche szukalismy a oko" po bunkrach i takie oto eksponaty nam w rece wpadly. Oske zabralismy ze soba, patelnie ukrylem. I tu pytanie: czy ta oska jest od motoru i to np bmw r75 lub innego wojennego czy to jakis powojenny wynalazek? I drugie: czy jest sens wracac po patelnie? :)

Pozdrawiam!

Napisano
o kolega esterendensen jaki doświadczony, pewnie ktoś już ten patent na nim wypróbował

Ktoś następny chętny na kartkę?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 14:14 06-03-2010
Napisano
Moim zdaniem jest to na 99% oska od kola przy wozku i tez obstawiam niemiecki BMW R75, poniewaz radzieckie motocykle typu MW zazwyczaj mialy oski tarczowe :)

P.S
Ja jestem znalazca tej oski :)
Napisano
Nieśmiało pragnę zauważyć,że nie jest to ośka, tylko piasta koła.
BMW R75 posiada napęd koła wózka bocznego,
koło wózka jest wymienne ze wszystkimi kołami motocykla,
a piasta tego koła jest zintegrowana z bębnem hamulcowym
oraz z zabierakiem napędu ,
ze względu na wagę motocykla oraz ewentualne przewidywane obciążenia szprychy sa odpowiednio grube i nie jest łożyskowana na wiankach, tylko na pożądnych łożyskach.
To samo tyczy się motocykla Zuendapp KS750.
Idantyfikowana piasta jest normalną piastą koła wózka bocznego
motocykla z lat 20-tych do 40-stych.
Napisano
Moim zdaniem jest to na 99% oska od kola przy wozku i tez obstawiam niemiecki BMW R75, poniewaz radzieckie motocykle typu MW zazwyczaj mialy oski tarczowe :)

P.S
Ja jestem znalazca tej oski :)

Chyba wynalazcą.

C.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie