abcd Posted March 5, 2010 Author Share Posted March 5, 2010 List wypatrzyłem w szpargałach i nabyłem za niewielkie pieniądze,został wysłany przez członka załogi do rodziny, w czerwcu 1940 Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 5, 2010 Author Share Posted March 5, 2010 x Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 5, 2010 Author Share Posted March 5, 2010 Co to za miejscowość, Goldberg ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Złotoryja. Chyba, że jakiś inny Goldberg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sobiepan Posted March 5, 2010 Share Posted March 5, 2010 Spróbuj z tą wyszukiwarką:http://www.kartenmeister.com./preview/databaseUwe.aspkilka tych Goldbergów wyskakuje, ale nie można linkować do wyników wyszukiwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kopacz1 Posted March 8, 2010 Share Posted March 8, 2010 Myślę że Kolega abcd nie będzie miał pretensji.Pozwole sobie wstawić fotke z bekelitową klapką od jakiegoś pudełka-pojemnika.Oczywiście orginał wyrzucona przez morze,na dziobie jest napis Wilhelm Gustloff i swastyka na kominie - logo KdF-u.Klapka ma zawiasiki mosiężne.Zawsze to coś w temacie.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
komunacccp Posted November 22, 2011 Share Posted November 22, 2011 Witam Znalazłem w spisie mieszkańców Złotoryi/Goldberg na dolnym śląsku z 1939 roku, takie same nazwisko Pohl adres się zgadza Ring 67, więc może to ten Goldberg?? Możesz mi wysłac na priv skan w dobrej jakości tego listu? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.