abcd Napisano 5 Marzec 2010 Autor Napisano 5 Marzec 2010 List wypatrzyłem w szpargałach i nabyłem za niewielkie pieniądze,został wysłany przez członka załogi do rodziny, w czerwcu 1940
Sobiepan Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Spróbuj z tą wyszukiwarką:http://www.kartenmeister.com./preview/databaseUwe.aspkilka tych Goldbergów wyskakuje, ale nie można linkować do wyników wyszukiwania.
Kopacz1 Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Myślę że Kolega abcd nie będzie miał pretensji.Pozwole sobie wstawić fotke z bekelitową klapką od jakiegoś pudełka-pojemnika.Oczywiście orginał wyrzucona przez morze,na dziobie jest napis Wilhelm Gustloff i swastyka na kominie - logo KdF-u.Klapka ma zawiasiki mosiężne.Zawsze to coś w temacie.Pozdrawiam
komunacccp Napisano 22 Listopad 2011 Napisano 22 Listopad 2011 Witam Znalazłem w spisie mieszkańców Złotoryi/Goldberg na dolnym śląsku z 1939 roku, takie same nazwisko Pohl adres się zgadza Ring 67, więc może to ten Goldberg?? Możesz mi wysłac na priv skan w dobrej jakości tego listu? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.