Skocz do zawartości

Sowieckie bagnety przeciw Polsce...

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 108
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Czyli kampania Wrześniowa 3 dni do 3 września... idąc dalej według ciebie 4 września do 6 października to partyzantka. Dobrze, że dar myślenia nie zanika i inni czytając co napisałeś wyrobią sobie zdanie...

Walnij to jeszcze na czerwono co by wszyscy widzieli... Ze to już była walka nie kampania wrześniowa bo ta przecież tylko trzy dni trwała... aleś kolego wymyślił..;) Więc od dziś zmieść w encyklopediach:
Kampania Wrześniowa: 01.09.1939- 03.09.1939
Nie wiadomo co wrześniowe (choć zwane przez historyka nebelwerfera01 walkami) 03.09.1939- 06.10.1939

Czemu się poddajesz? Nie poddawaj się!
Zamiast; kampania została przegrana 3 września napisz:
Na przegraną kampanii wrześniowej(01.09.1939- 06.10.1939) złożyło się wiele przyczyn w tym: Chaos jaki zapanował po przegranej bitwie granicznej (gdzie zaznaczyć należy iż zakładano taki scenariusz wydarzeń iż zostanie ona przegrana i po wycofaniu na linię dużych rzek zostanie zorganizowany opór do czasu przyjścia z pomocą sojuszników) który spowodowany był wieloma względami np: nowatorską rolą lotnictwa i broni pancernej wojsk niemieckich, sabotażem i dywersją dużej części ludności polskiej pochodzenia niemieckiego, sabotażystów wysłanych z Niemiec na terytorium Polski, brakiem dostatecznych środków łączności w WP wreszcie wielką dysproporcją sił i ludzkich i technicznych między walczącymi stronami Częściowo chaos spowodowany był przez złe dowodzenie i centralne i niższego stopnia(możesz wymienić z nazwiska). Częściowo także przez bestialstwa jakich dopuszczali się niemieccy żołnierze na na ludności cywilnej( bombardowania palenie wiosek i miasteczek w celu wywołania paniki).
Jednak należy przede wszystkim mieć na względzie to iż plan Zachód był opracowany ściśle w ramach założeń uzyskania pomocy zbrojnej od sojuszników.
Bla,bla, bla itd
Ps Jeśli ty i balans tak krytykujecie, napiszcie lepszy plan bez dzisiejszej wiedzy którą posiadacie a nie po fakcie się mądrzycie. Pewnie poddać się bez walki...???

Miało być ostro, ale merytorycznie, czyli na argumenty...

Ale niestety, jak zawsze zresztą w takich sytuacjach, wdali się do dyskusji prawdziwi" Polacy ze swoimi mitami. A kto przeciw nim to wróg! Ja na ten przykład zostałem cyt. wrogiem Polski". Za takie coś to pewnie można by do sądu podać, ale ja opinie nawiedzonych traktuję ciepłym moczem... A zresztą mogło być dużo gorzej, bo mogłem zostać np zaplutym karłem żydokomuny".

Tak się jakoś dziwnie" składa, że tym prawdziwym" Polakom przeważnie brakuje w dyskusjach merytorycznych argumentów, a i mają spory kłopot z czytaniem ze zrozumieniem wypowiedzi swoich adwersarzy. No, ale wtedy to są w swoim żywiole, bo mogą [przeważnie bezkarnie] obrażać innych.

Ja nie będę się zniżał do takiego prymitywnego poziomu, a więc mówię w tej dyskusji PASS...

balans nie nadymaj się bo się..... zmęczysz... Twoją retorykę w stosunku o osób odmiennie myślących niż ty większość zainteresowanych zna:
Najpierw obrażasz ich sugerując im mitomanię i oguojczyźniane" poglądy co w twoim kontekście brzmiące jak obelga. Później jak ci któryś z obrażonych odpowie w sposób podobny do twoich wypowiedzi to ty skomląc, żalisz się na adwersarzy, że tacy be są... bo ci zarzucają komunę...
Skąd my to znamy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie