Skocz do zawartości

Putin zaprosił Donalda Tuska na 70. rocznicę Katynia!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pozwólcie mi wyjaśnić i przedstawić swój punkt widzenia. Nie chcę wojny na słowa na forum. Putin zaprosił Tuska dobrze wiedząc o ich wzajemnej niechęci. To prezydent Rosji powinien wystosować zaproszenie dla Polskiego Rządu i Prezydenta a nie premier Putin. W Rosji Putin gra pierwsze skrzypce a Niedwiediew drugie. Powstała niezręczna sytuacja, że pominięto zaproszenie dla urzędującego prezydenta, który znalazł się w nader niezręcznej sytuacji. Prezydent na prawo reprezentować naród w czasie uroczystości Katyńskich. Rosjanie zapraszając Tuska pokazali, że im nie zależy na pojednaniu. Możecie się nie zgodzić ze mną, ale przynajmniej uszanujcie moje zdanie. Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zawsze istnieją kol. Mikael dwa punkty widzenia - ten który widzimy...oraz ten z którego spoglądamy.
Napisałeś że Rosjanom nie zależy na pojednaniu...a nie przyszło Ci do głowy że istnieje tzw. drugie dno" ?
Niby jakie pojednanie" ma Kolego na myśli w wykonaniu Kaczyńskiego ? Kolejna , niepotrzebna zadyma ?
Tiaa...niech weźmie do swojej świty Kurskiego , brata i kilku innych prawdziwych Polaków" - na kilka najbliższych lat możemy zapomnieć o jakichkolwiek rozmowach...
Napisano
Na stronie Komunistycznej Partii Rosyjskiej Federacji od lutego wisi" film o Katyniu - dziś informacje o tym w newsach
Oto ta strona: http://kprf.ru/international/75932.html
Film trwa ponad 30 minut,ale nie byłem w stanie oglądać,bo co 2 trzy sekundy kolejne klatki zatrzymywały się.Mój komputer OK,programy też.Może ktoś mi podpowie,co się dzieje?
Napisano
Jesteś namierzany...

A wracając do Katynia, Putina, zaproszeń, dąsów i niedomówień.
Mamy pretensje do Rosjan, że dowolnie interpretują historię i traktują ją utylitarnie.

Zamieszczony na HP wątek o naszych tubylczych czerwonych braciach dowodzi i ich ilorazie ynteligencji, że mocno sprawnych umysłowo inaczej* nie musimy szukać za garnicą.

* Dla jasności- nie jest moim celem obrażanie osób z dysfunkcjami.
  • 3 weeks later...
Napisano
Rosjanie zaprosili Jaruzelskiego. Oczekują decyzji L. Kaczyńskiego

Administracja prezydenta Rosji Dmitrija Miediwediewa zaprosiła generała Wojciecha Jaruzelskiego do Moskwy na uroczystości z okazji 65. rocznicy zakończenia drugiej wojny światowej – poinformował Władymir Kożin.
Urzędnik prezydenta Miediwiediewa poinformował, że swój udział w uroczystościach potwierdziło już 12 przywódców państw.

Kożin podał, że administracja prezydenta oczekuje na odpowiedź od władz Polski, Białorusi, Turkmenistanu, Wielkiej Brytanii, USA, Czech, Włoch, Estonii, Chin, Grecji, Kanady i Izraela.

Kożin wymienił 86-letniego Jaruzelskiego wśród dziewięciu byłych szefów państw, którzy walczyli na frontach II wojny światowej w Europie i którzy zostali zaproszeni na majowe uroczystości do stolicy Rosji. W gronie tym znaleźli się również m.in. byli prezydenci USA i Francji - George Bush-senior i Valery Giscard d'Estaing.

Jaruzelski uczestniczył już w 2005 roku w Moskwie w obchodach 60. rocznicy zwycięstwa nad III Rzeszą. W tamtych uroczystościach wziął też udział ówczesny prezydent RP Aleksander Kwaśniewski.

http://wiadomosci.onet.pl/2147619,12,rosjanie_zaprosili_jaruzelskiego_oczekuja_decyzji_l_kaczynskiego,item.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie