Kurt Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Jeszcze jedna odsłona tym razem w wykonaniu Braddocka http://www.youtube.com/watch?v=9GIIT8YflfQPozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Co do tornistrów, to w Smutnym Wrześniu" Eugeniusza Buczyńskiego jest opisana sytuacja, gdy dowódca 39 PP wydał rozkaz pozostawienia tornistrów z kocami, aby przyspieszyć odwrót w kierunku Sanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marex74 Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 W imieniu SRH 9ppLeg. serdecznie dziękuję organizatorom za zaproszenie nas do Wyr, gdzie byliśmy pierwszy raz.Warto było jechać 400 kilometrów by spotkać się z kolegami z innych grup i wziąść udział w tak świetnej rekonstrukcji.PozdrawiamMarek GwoździukSRH 9ppLeg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Co do ataków na bagnety. moja drużyna miała przyjemnośc ten atak odpierać. Byliśmy dokłanie umówieni kto po polskiej stronie założy bagnet, i z tym bagnetem zginie od kuli" zanim dojdzie do zwarcia. walka wręcz odbyła się bez bagnetów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Kurt - nie mam nic przeciwko prezentowaniu grup rekonstrukcyjnych - stwierdziłem tylko, że momentami zabawnie wyglądało obozowisko US Army z Wietnamu obok września '39. Nie mam też nic przeciw grupom z różnych epok - wręcz przeciwnie, podziwniam ich. Żałuje że tak odebrano moją wypowiedź, nie to miałem na myśli. Chodziło o to, że dziwnie wyglądali obok fachowych grup rekonstrukcyjnych ludzie w mieszankach mundurów(np. angielski i holenderski DPM o podobny wzorek")czy oporządzeń i rzeczywiście wyglądał jak cudak. Nikogo z Twojej grupy nie oskarżam o żadne plastiki - widziałem tylko kogoś z kałachem ASG niezbyt dobrej jakości o którym miałem okazje wyrobić sobie opinie dziadowskiego karabinu. Tak, odpadła mu kolba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 :DNo cóż mimowolna partyzantka wszędzie się znajdzie jak jeszcze zobaczy się obywatela w mundurze Metro. Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
05mirek66 Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 Gratuluję organizatorom.Bardzo dobra impreza.Jedyne co mnie martwi , to fakt , że dopuszcza się do udziału w rekonstrukcji osoby , które psują wizerunek żołnierza polskiego. Dotyczy to młodzieńca z granatnikiem , który powinien coś zrobić z włosami wchodzącymi na kołnierz kurtki munduru . Najlepiej ostrzyc włosy lub włożyć mundur PWK i wtedy będzie wszystko OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 23 Czerwiec 2010 Share Napisano 23 Czerwiec 2010 39 PP wydał rozkaz pozostawienia tornistrów z kocami, aby przyspieszyć odwrót w kierunku Sanu."A gdy dr Kurek pod Tomaszowem Lubelkim widział ten sam 73 katowicki pułk piechoty, co walczył pod Wyrami to zwracał uwagę na równo ułożone pasy tornistrów na płaszczach...A pod Przemyślem po tygodniu morderczych marszów i po kilku walkach i dyżej całodniowej bitwieo oraz nocnym przebiciu się pod Łętownią - jak zolnierze 11 49 HPS zaczęli śpiewać w marszu, to przełożeni chcac ich uciszyć wrzęszczeli , że Cisza, bo zaraz wam jakiś dornier parę bomb do plecaków powkłada".Temat wraca co kilka lat.Różne były wojenne losy jednosek, ludzi i ich sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Kalasz o ktorym ja mowie byl fullplastic - podobnie jak osobnik noszacy go na plecach.I nikogo kochany nie obrazilem - bo to ze ktos stroi sie jak kogut w bluze flacktarn, spodnie bdu i nosi na plecach m-16 nie oznacza ze interesuje sie wspolczesnym wojskiem to raz a dwa to byla impreza na ktorej wystepowal grupy reko - wystroj sie w cammo i wez asg (czy podobny sprzecior) i wyjdz na zakupy do marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Teraz się zacznie, plastiki, Flektarny,DPM, mapety co noszą marpety i inne cuda na kiju :DPowiedzmy sobie szczerze i otwarcie IMPREZA BYŁA MIOOOOOOODNA a reszta to tylko dodatki chciane lub mniej chciane. Pozdrawiam Kurt i tak spotkamy się na Wyrach 2011 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 ja sie raczej wybieram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gladky Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Piękne zdjęcia i świetna impreza.Raz jeszcze dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 8 Lipiec 2010 Share Napisano 8 Lipiec 2010 A odgrzeję kotleta :DJeszcze parę fotek z WYR 2010Foto by Magdalena vel moja Women :Dhttp://picasaweb.google.com/Magdalena.Honorata.Lesiak/BitwaWyrska2010#Foto by Karrin, edytował Braddock http://picasaweb.google.com/karrin.fot/BitwaWyrska2010#Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majos Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 No to sie bedzie działo Gostyń-Podrzecze z roku na rok coraz lepszy pozdrawiam i zapraszam!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argonauta Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 No bardzo fajnie ze impreza itp itd, tylko co wspolnego ma Gostyn-Podrzecze w Wielkopolsce z Gostynią koło Wyr na Slasku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Lipiec 2010 Share Napisano 10 Lipiec 2010 Nazwa :Dw zależności od trasy od 295 km do 401 km z jednego Gostynia do drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.