Skocz do zawartości
  • 0

Krzesło 33 PP

koszyk

Pytanie

Napisano
Witam posiadam takie oto krzesło 33 PP
może ktoś wie o nim coś

http://koszyk.ovh.org/f1.jpg

http://koszyk.ovh.org/f2.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
total,dlaczego nie wyceniamy? nie byłoby dobrze załozyć nowe podforum wycena"? człek chce się dowiedzieć ile coś jest warte a dostaje obuchem że nie wyceniamy? skoro są eksperci od ID to dlaczego nie miałoby być wyceny?
myślę że wiele osób byłoby za,np chce sprzedać pewne dokumenty a nie wystawie na alle bo nie wiem jaką dac minimalną.. a na forum by mi wycenili na PLN i bym miał punkt oparcia..
nie jest to OT,pytam całkiem poważnie..
Napisano
eh pasja pasją,ale jak ktoś zbiera znaczki to potrafi je wycenić,są katalogi z podaną wycena itp itd,
pasja nam nie broni powiedzieć jest to warte tyle a tyle"
albo dałbym tyle a tyle"
na priv to nie ma sensu,jeden drugiemu wyceni a trzeci będzie wiedział co ma i ile jest to warte..

dobra,zmykam do pracy,jak wrócę potroluje dalej
ciao
Napisano
W temacie Wielkiego Offtopa - wypowiem się raz...

...Myślę że nieważne czy wycena miałaby być z ciekawości posiadacza fanta(i niechcącego go spieniężyć) czy dla osoby która piszę że chce sprzedać/kupić.. wycena byłaby taka sama,nieważne w jakie imie..byłaby formą wiedzy dla wszystkich,porcją informacji...

i kilka wcześniejszych tekstów, różnych autorów...

Starzy" i Młodzi" - umownie ujmując...

Pasja Przygoda Odkrycia Historia - chcecie włączyć programowo Kasa... okiej - Róbta Co Chceta - beze mnie - i Wielu Innych...
Dlaczego?
Kryteria wartości - różne...
Cele - różne...
Metody - różne...

I - mam nadzieję - Towarzystwo też...

... Że co ? Że niby nie ma różnic ?

:)

Ham Spirit - a nie Cham i Spirytus

na temat znaczenia znalezisk dla historii lokalnej pisałem parę razy, sprzedaż - zabija kontekst... zabija historię.

oraz wiele innych powodów - by Nie...
Napisano
Zabija, jednostajnie i nieustannie,
ale cóż poradzisz,
się zabijesz?

Rzeczywistości nie zmienisz,
choćbyś krzyknął:
beze mnie
i bez innych,
nigdy, w życiu, precz!

Nadto
całokształt zmieszałeś ,
wstrząsnąłeś,
wnioskiem splunąłeś,
pochlapałeś.

Na tych co argumenty przedkładają,
chociaż sami głęboko to mają,
bo wycenę własną i cudzą znają,
a dla porządku propozycję układają.

Ale racja, przyznać trzeba,
że nie warto,
niech więc będzie,
w trzecim wątku,
oburzenie i zdziwienie,
ale kontekst zachowany,
choć pozornie,
to wytwornie.
Napisano
dzisiaj dokładnie przeczytałem cały temat kobieras masz racje wierszyk jest mądry, zrozumiałem. ale wyższe posty do kichy ...ms doceniam Cię pozdro...
Napisano
Dawid, nie byłbym tak kategoryczny w tym odrzucaniu z zasady pytań o wycenę. Pozytywnym aspektem jasnego określenia motywów jest możliwość zakupu przez uczestników forum danego przedmiotu bądź szerzej, zależnie od decyzji danej osoby - przez aktywnych członków społeczności aukcyjnej.

Pomysł z działem wycena" wart jest rozważenia i wysłuchania argumentów za, a także przeciw. W puli tych drugich jest oraz niewątpliwie w sprzeczności do tego pomysłu stoi idea forum czyli zrzeszenia ludzi z pasją, a nie żyłką handlową (choć jedno nie wyklucza drugiego i niekiedy b.ładnie się uzupełnia). Ale raz, że świat ewoluuje - w tym pierwotne założenia ulegają modyfikacjom na skutek chociażby coraz większej liczby użytkowników - i moim zdaniem trzeba wychodzić im naprzeciw. A dwa, że jedni zajmują się tym, inni tamtym stąd też po co walczyć z materią oraz zasłaniać oczy udając, że handel nie istnieje (a pytanie o wartość najczęściej jest jego składową oraz takie ma podłoże). W rozsądny, cywilizowany sposób można to ukierunkować i w odrębnym miejscu nad tym zapanować, myślę, że w efekcie z korzyścią dla wszystkich.

Sam mebel zaś już trafił do działu handlowego, sznurek podaję bo może ktoś widział lecz nie wie, że można kupić (ponieważ autor się nie pochwalił):

http://allegro.pl/item889968042_krzeslo_33_pulk_piechoty.html
Napisano
milcz przeklęty!
rzeczniku nieugięty,
handlarzy diabelnych,
tutaj wyklętych!

tych co z rana i z wieczora,
koło południa, w pocie czoła,
beznamiętnych, umęczonych,
wiatr przygania utrudzonych.

po to tylko, by zabijać,
pasję zyskiem poobijać,
ranić grono tym zakochaniem,
kasą żyć i jej umiłowaniem.

mebel piękny, niewspółczesny,
taki piękny, historyczny!
pokazywać, okazywać,
starych, młodych oszukiwać,
po to tylko by w chwil kilka,
rzucić je w pysk chytrego wilka.
Napisano
przecież są wątki typu allegro - weryfikacja oryginalności" itp.

mnie raczej chodziło o walkę z wycenami w dziale identyfikacji..

poza tym 99% wycen będzie zaniżone, aby za pośrednictwem forum szukać okazji na fanta.

pozdro.
Napisano
To krzesło wymaga renowacji, inaczej niedługo zeżrą je robaki. Zdaje się, że emblemat jest wykonany metodą intarsji, więc trzeba mebelek pokryć nową politurą, żeby tę intarsję zabezpieczyć. W wyściółce pod skórą na pewno żerują insekty, trzeba je wymordować a skórę zakonserwować. Nie sądzę, by znalazł się frajer, który to krzesło kupi.
Napisano
Witam posiadam takie oto krzesło 33 PP
może ktoś wie o nim coś

http://koszyk.ovh.org/f1.jpg

http://koszyk.ovh.org/f2.jpg
Napisano
Mamy do czynienia z unikalną pamiątką polskiej wojskowości. Może nieśmiało poprosić FWP o zaopiekowanie się zabytkiem, bo szkoda żeby niszczał.
Napisano
Tu nie powinno być działu dla handlarzy, bo to forum ma służyć pasjonatom historii. Handlarze mogą udać się do rzeczoznawcy lub choćby do Desy, żeby się dowiedzieć ile zarobią. Złomiarze i handlarze proszący na forum o wycenę powinni być kategorycznie banowani i to dożywotnio.
Napisano
Następny, że wystawił coś na widok handlowy?

Jak widać to kolejny argument za utworzeniem odrębnego działu (lub zmiany dotychczasowych) w celu oczyszczenia sumień dla tych, którzy zapragną coś sprzedać, a wiedzy im nie starcza. I się wahają, wstydzą, są wewnętrznie rozdarci (wersja dla coraz mniej licznego grona).

@bandolero
rozpatrując to w opisany przez ciebie sposób dla krzesła jednego z wielu można przyjąć tę miarkę wyceny czy też spojrzenia na przedmiot, ale jest to mebel jeden z niewielu dlatego wszelkie niedogodności wynikające z wieku i (czasami nieprawidłowej) eksploatacji należy ustawić w drugim szeregu.
Napisano
poczytaj posty wyżej,może zrozumiesz...
miło jest wiedzieć ile jest wart znaleziony fant,nie chodzi o sprzedaż,tylko o satysfakcje..
pozatym po co łazić po rzeczoznawcach,byłby wątek,znawcy by wyceniali i wszyscy byliby happy,
Pomysł z banowaniem ludzi proszących o wycene sam powinien być zbanowany..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie